Ох, тези нови телефони!

• 1 119 863
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 11 535
Не знам как да ви го обясня, всеки бранд си слага някакви екстри, и така андроид се натоварва.
Аз на сегашния ми самсунг имам разни вградени екстри, които не ползвам и съм ги сложила в дълбоко спящ режим.
Едно от тях е да си избера шрифт на телефона, някакви драскулки и екстри, може би към снимки, не съм го ползвала, също е спящо.
Някакво приложение за рутинни, демек ставам, шофирам, работя.. И Дрън, Дрън. Телефона ще ми казва дали да спя и кога да спортувам.
Преди бях с хауей ги нямаше тия неща, ако ми дотрябват тегля приложение.
Не съм техник, не съм инженер, не просто се опитвам да обясня.
И друг път тук се е дискутирал "чистия" андроид, а може и във форум андроид да съм чела.
Хоби ми е разцъквам смартфини тъй да се каже.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 12:50 от *Биле омайно

# 11 536
  • Сф
Точно така, чистият Андроид е много базов, за мен е дървен. Няма много опции за персонализиране, за настройки, програмки, гъделчета. Аз не го харесвам. Нокиа преди имах модели с такава чиста версия.
Самсунг не са с чист- както Омайно биле е обяснила- можеш да сменяш шрифтове, мелодии, картинки, персонализирането е доста по- застъпено и можеш да го ръчкаш. Това, което нея я дразни, на мен ми харесва. Но много потребители предпочитат да си вземат чисти версии, за да могат те да определят какво им трябва и ще ползват.

# 11 537
Аз пак не разбрах кои са с ЧИСТ андроид....карай да върви.
За мен това е изсмукано от пръстите разделение, то за това и не може ясно да се обясни какви точно са разликите...

# 11 538
Не, не ме дразни. Исках да обясня. Сега ако ми се наложи да сменям тел. не знам дали ще е чист, защото май чистия няма връзка с уиндос, може и да греша, разбира се, което имам в момента и ми най-ценно защото от телефона мога да върша неща от тел на лаптоп.
А може и чистият да я има тази връзка вече.
Много отдавна не съм ползвала, та може и да не ми е актуално мнението.

# 11 539
  • Сф
За мен това е изсмукано от пръстите разделение, то за това и не може ясно да се обясни какви точно са разликите...

Не, не са изсмукани разлики. Гугъл Пиксел са с чист

# 11 540
Чист андроид си е гол андроид без нищо повече. Самсунг имат "One UI", HTC имат "HТC sense UI", Sony имат "Xperia UI" и т.н. в общи линии допълнителен софтуер, който може да променя външния вид и да добавя нови функционалности.

# 11 541
Чистият Андроид изглежда напълно еднакво на всички устройства, които са с такъв. Менюто е подредено по един и същи начин, иконките са едни и същи и т.н. Чистият Андроид е такъв, какъвто излиза от разработчиците на Гугъл. Устройствата с не-чист Андроид си имат свое оформление, различни менюта, различни бутони, опции, просто визията му е различна - друг потребителски интерфейс (UI). Често имат собствени приложения, освен гугълските, например галерия, телефонен указател и др. Можеш да провериш дали даден модел е чист Андроид или не в GSM arena, например. Ако в спецификациите пише Android stock или само Android със съответния номер на версията, значи е чист. Ако има добавено еди-кой-си UI или еди-коя-си OS, значи не е. Samsung конкретно не предлагат устройства с чист Андроид. Xiaomi, Oppo, OnePlus, Realmi - също, доколкото ми е известно.

# 11 542
Точно самсунг са с чист за мен.
Андроид 10, 11 си пише...

# 11 543
Инсталирах си новият iOS 17 и вече съжалявам- батерията ми пада осезаемо по- бързо.
Единственият “ бонус” е, че ще получавам онези съобщения с предупреждения за бедствия и земетресения. Тук скоро се обсъждаше защо някои не получават, не е от оператора , а просто телефонът трябва да е нова версия на Андроид или iOS.

# 11 544
  • Там...

Не е чист Андроид Самсунг, Тета. Намери информация за софтуера си в настройките на телефона, и ще видиш, че освен версия на Андроид (10, 11, 12 и т.н.), има и версия на One UI.

# 11 545
Да, видях.

# 11 546
  • Варна
Отдавна съм с IOS 17, не виждам никаква промяна в батерията. Изчакай, доколкото съм чела тези смущения са временни.

# 11 547
Освен ако не си купиш съвсем детски телефон че да се затормозява от три приложения на куп, тези One UI не пречат, какво толкова сте се вторачили, има много по-важни критерии.

# 11 548
Разбира се, че пише коя е версията. В GSM arena за всеки модел до нея е написана и версията на съответната марка, в друг сайт може и да не го пише.
Ето как изглеждат чист Андроид 10
И Самсунгов Андроид 10
.
Забележи дизайна на иконите и навигационните бутони.

# 11 549
  • София
Аз си харесвам Samsung, така че чист или мръсен, за мен си е много удобен. 😂 Който на каквото е свикнал, поне от избор не сме лишени.

Общи условия

Активация на акаунт