Ох, тези нови телефони!

• 1 119 861
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 11 550
Точно самсунг са с чист за мен.
Андроид 10, 11 си пише...
Разбира се, че пише коя е версията. В GSM arena за всеки модел до нея е написана и версията на съответната марка, в друг сайт може и да не го пише.
Ето как изглеждат чист Андроид 10
Скрит текст:
И Самсунгов Андроид 10
Скрит текст:
.
Забележи дизайна на иконите и навигационните бутони.
Може ли снимка на настройки/за телефона/информация за софтуера. Стана ми интересно.
В някой Samsung има ред "версия на One UI"  т.е. има допълнителна обвивка със софтуера към нея.

# 11 551
  • в 1001-та нощ
Горе в дясно

# 11 552
На всякакъв андроид мога да цъкам безпроблемно..все андроид си е, за потребител като мен е все едно интерфейса какъв е.
Иначе и новият ми самсунг е различен от стария, и? Все си е андроид и цъкам...и на моторолата цъкам...
То и при актуализация ми си сменят неща по изгледа, ама не го броя и деля на мръсен/чист..изглед Simple Smile

# 11 553
Горе в дясно
Скрит текст:
Благодаря!
От видяното и от прочетеното:
https://en.wikipedia.org/wiki/One_UI
One UI 6
One UI 6.0 is based on Android 14.[44] It was officially released for the Galaxy S23 series starting 30 October 2023 with other devices expected to receive the update thereafter.[45]

The update includes a redesigned quick panel with a new button layout, improved access to the brightness settings and a new notification layout that allows sorting by time. Other new features include a new default font, new emojis and an improved multitasking experience. Built-in Samsung applications such as the Camera app, Gallery, Photo Editor, Weather among others have also received updates to add more functionality and customization.[46]

[46]  "One UI 6 Key features | Samsung IN". Samsung India. Retrieved 2023-10-30.

Всеки преценява до колко говорим за чист Андроид. Стана ми странно и за това реших да видя какво има и какво не в този интерфейс на Самсунг.

# 11 554
  • от Луната
Здравейте!
Телефона ми е Xiaomi mi 11i. Отскоро сложих втора сим карта, но по никакъв начин не намирам от къде да променя мелодията на звънене. Опитах всичко, но се променя напълно мелодията и на двете сим карти и е все еднаква. имала съм и преди двусимови с 2 карти и винаги съм успявала да променя да звънят с различна мелодия, а сега не се справям. Моля за съдействие!

# 11 555
Здравейте!
Телефона ми е Xiaomi mi 11i. Отскоро сложих втора сим карта, но по никакъв начин не намирам от къде да променя мелодията на звънене. Опитах всичко, но се променя напълно мелодията и на двете сим карти и е все еднаква. имала съм и преди двусимови с 2 карти и винаги съм успявала да променя да звънят с различна мелодия, а сега не се справям. Моля за съдействие!

# 11 556
Здравейте ! С Айфон 14 про съв и от няколко дни един определен контакт във вайбъра ми изписва пълното име на собственика , а иначе ми е запаметен по друг начин в телефона и изключително много ме дразни . Проверих в телефонът на мъжа ми си седи както си му е запаметен в сим картата контакта . Къде може да е проблема и как да го реша ?

# 11 557
На всякакъв андроид мога да цъкам безпроблемно..все андроид си е, за потребител като мен е все едно интерфейса какъв е.
Иначе и новият ми самсунг е различен от стария, и? Все си е андроид и цъкам...и на моторолата цъкам...
То и при актуализация ми си сменят неща по изгледа, ама не го броя и деля на мръсен/чист..изглед Simple Smile
Извинявай, мислех, че наистина питаш каква е разликата, затова си загубихме времето да ти обясним... А модифицираният интерфейс не е мръсен!

# 11 558
Наистина питах и благодаря за разясненията.
Като обикновен потребител обаче, ще излъжа ако кажа, че съвсем ясно ми стана.
Може би за работещите в сферата е ясно, разбирам. Но аз не съм сред тях, за това и няма как да го разбера докрай.

# 11 559
Разликата е като черно кафе и кафе със захар. Захарта може да е половин лъжичка или може да са три пълни, а някой може да сложи и сметана. Все кафе, но само черното кафе е чисто. Simple Smile

# 11 560
  • в 1001-та нощ
Наистина питах и благодаря за разясненията.
Като обикновен потребител обаче, ще излъжа ако кажа, че съвсем ясно ми стана.
Може би за работещите в сферата е ясно, разбирам. Но аз не съм сред тях, за това и няма как да го разбера докрай.

В чистия Андроид са заложени разни опции. Всеки производител на телефони може да ги доразвива.

Например, в годините назад - всички телефони бяха с бял екран и черни букви - светла тема. Да, ама хората се радват на тъмна тема - тъмен фон с бели букви. И за коморт на очите и за пестене на енергия. Някои производители на телефони интегрираха това в своя скин - специфичния интерфейс, който прилагат, за да подобрят / надградят Андроида.

Друг пример е със зареждане на батерията. В общия случай - ние я включваме в зарядното и тя се зарежда. Но някои производители са помислили как да я пазят от амортизация, тъй като ако включим телефона да се зарежда, като лягаме в 12ч и го изключим сутринта в 7ч - той дълги часове ще бъде с пълна батерия, а това я амортизира.

И какво правят те - един производител е добави ограничител - батерията да се зарежда до 85%. Друг е разпределил заряа във времето. Например - с включване в зарядното - батерията се зарежда до 80% и 15 мин преди да звънне алармата - се зарежда до 100%

Всеки производител решава как и колко да надгради Андроида - затова различните телефони са с различен интерфейс, опции. Някой с възможност за дълбока персонализация, други по-дървенки.

# 11 561
По-точно ми се струва да се нарича базов, и надграден, андроид. Поне за мен така е по-разбираемо Simple Smile

# 11 562
Здравейте. Един проблем не ми дава мира. Преди известно време забелязах, че ми липсват снимки от галерията на телефона, а не съм ги трила от там. Установих, че като ги изтрия от Google снимки, изчезват и от телефона. Тук има една иконка, която би трябвало да означава, че се забранява изтриване от устройството и за целта трябва да изключа синхронизирането с облака (изключено е).

Обаче снимките все пак си се изтриват и от устройството (телефона визирам). Преди съм сигурна, че не беше така. Защо съм сигурна? Защото бях почти изчерпала безплатния обем и редовно триех снимки от Google снимки, много снимки, но на телефона ми те си оставаха. Сега се изтриват. Не разбирам как да променя това. Гледах в настройките... Или аз не виждам къде е, или няма такова нещо.

# 11 563
  • Там...
Мен всеки път ме пита дали да изтрие и от устройството, може би при вас е зададена настройка по подразбиране някъде. Бутонът, който сте оградили, е за директно изтриване на снимка само от галерията, която остава в облака, не е за изключване на изтриването.

# 11 564
Не ме пита... И не намирам от къде да задам да не се изтриват от устройството.

Общи условия

Активация на акаунт