Ох, тези нови телефони!

• 1 120 644
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 655
Имам следното питане.
Звъня два различни дни на позната, но дава че говори в момента.
И не ми върна обаждане. Възможно ли е да не го вижда това (пропуснато)?
С някакво старо ЛГ е (смартфон).

Ако когато звъниш ти дава съобщение да изчакаш, че в момента абонатът говори, то въпросният абонат чува по време на разговора специфичен сигнал, че друг го търси в момента. Ако ти затвориш, преди да сте се свързали, твоят разговор отива в неприети повиквания и може да види след приключване на разговора. Ако обаче ти е давало заето, когато си го търсил, няма как да разбере, че има пропуснато обаждане. Трябва да е включена функцията "изчакващо повикване". В настройки на повикване може да се провери дали е активна функцията и ако не е, да се активира автоматично в системата. Ако не се справяте сами с настройката, може да се обадите на оператор, който да я активира.
Друга е функцията за пропуснати повиквания, когато е изключен телефона или е извън обхват. Тя се активира само от оператор. Когато набираш и ти излезе малък надпис на дисплея, че е активирано условно пренасочване на обажданията, тогава работи. Ще получаваш sms, когато някой те е търсил, но този някой също получава, че вече си достъпен, включвайки си телефона.
Дано го обясних разбираемо.

# 8 656
  • София
Дава съобщение - абонатът разговаря....
Както е при мен и виждам пропуснато в червено...не помня да съм задавал...може и да съм, като съм подновявал договора преди години.

Днес ще се свържем и ще попитам какъв е случаят.

# 8 657
На дъщерята е по-нов модел телефон и много трудно намерих в менюто къде точно е настройката, но днес ѝ го включих и на нея.

# 8 658
  • BG-DE
Племенникът ми е с Нокия 3 и ме помоли да му прехвърля снимки ,видеа и някои приложения на картата с памет но не мога да разбера как става, аз съм 8-цата на Самсунг и мислех, че е нещо подобно но не е и нещо не мога да се справя  Thinking

# 8 659
  • София
На дъщерята е по-нов модел телефон и много трудно намерих в менюто къде точно е настройката, но днес ѝ го включих и на нея.
Мисля, че зависи от оператора?

# 8 660
  • Sofia, Bulgaria
Племенникът ми е с Нокия 3 и ме помоли да му прехвърля снимки ,видеа и някои приложения на картата с памет но не мога да разбера как става, аз съм 8-цата на Самсунг и мислех, че е нещо подобно но не е и нещо не мога да се справя  Thinking
Виж така дали ще успееш
https://www.nokia.com/bg_bg/phones/support/topics/popular-topics … pps-to-an-sd-card
Тук има за снимките, нагледно обяснено. https://www.eir.ie/support/smartphonehelp/?page=device/nokia/3/t … device-to-sd-card
Дано да супееш. Нокиите са ми малко странни за работа (и аз съм със самсунг)

# 8 661
  • BG-DE
NoshtenYastreb, благодаря ти но не става и така Sad

# 8 662
  • Sofia, Bulgaria
Нямам други идеи. Аз при сблъсъка си с нокия по този начин успях Confused Дано се включи някой с повече опит, ако не към края на седмицата ще разпитам една приятелка, която е с нокия.  

# 8 663
NoshtenYastreb, благодаря ти но не става и така Sad
Щом не става със стандартния фалов менаджер пробвайте с някой от гугъл плей например
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop
Щом вече не е нужен може да го премахнете.

# 8 664
Как да споделя нет на дъщеря ми? Кака и дава, с айфони са и двете, но на моя, Huawei p9 lite , не го откриваме 🤔 Само когато сме наблизо ли всъщност действа това....

# 8 665
  • София
Да, трябва нейният телефон да е в обсега на твоя wifi.

# 8 666
Да, трябва нейният телефон да е в обсега на твоя wifi.
Аз говоря за пренос на мобилни данни, не wi fi 🤔.

# 8 667
  • София
Стартирате Mobile Hotspot. Изключва ви се wifi (ако сте вързана към някое) и остава само мобилният нет.
Телефонът на човека, на който споделяте нет се връзва към вашия по wifi. Т.е. включва си wifi-то и търси вашият телефон.
Имате възможност за споделяне по bluetooth и usb. Първото не съм го използвала. Второто използвам когато ми умре домашният нет и връзвам компа към телефона.

# 8 668
Когато домашния нет умре споделям по първия начин на лаптопа. Как става с USB? И по-добре ли е?

# 8 669
  • София
Когато домашния нет умре споделям по първия начин на лаптопа. Как става с USB? И по-добре ли е?

Според ММ било еднакво. На теория по кабел би трябвало да е по-бързо.
Нямам блутут на компа, за да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт