Ох, тези нови телефони!

• 1 124 721
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 280
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,от около десетина дни Леновото ми нещо ми прави номера.Вечер го оставям на 45 процента и на сутринта при първото звънене на алармата ми изпищява ,че е на 5 процента.Усъмних се във две приложения,които бях изтеглила,премахнах ги,но пак е същото положението.Защо става така?Вечер мобилните ми данни не са включени.Благодаря.

# 8 281
От батерията е, предполагам. Опитай да калибрираш на батерията, но ако е сменяема, нова, около 25 лв. са, всъщност зависи от от модела, де. Но преди години моята я смених за толкова.

# 8 282
Как да я калибрирам? Ако искаш.  пиши на ЛС. Лошото е, че следващата батерия няма да е, като оригиналната.

# 8 283
Mного е дълго за обяснение, напиши в Гугъл и ще ти излезе стъпка по стъпка. Но мисля, че това беше за удължаване на живота на батерията. Но не пречи да опиташ.

https://www.digital.bg/kak-da-kalibrirame-bateriqta-na-ustroystv … rticle458572.html

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 21:46 от Билян@

# 8 284
Много благодаря,Билянка!!!!

# 8 285
Li-Po батерии не се калибрират. Може да се калибрира показанието за капацитета след като батерията си промени характеристиките в следствие на използването и

# 8 286
Кой па ти каза, че не се калибрират?

# 8 287
Аз. Проблем?
Иначе може като един виден и познаващ тематиката разбирач да обясниш на мен невежата какво точно от параметрите се калибрира на една батерия. Предварително благодаря!

# 8 288
На тебе трудно ти се обяснява каквото и да е... Иначе знае целият форум колко си вежа във всичко! Как можах да се усъмня, че точно това, което точно ти казваш, е точно така!

# 8 289
Добре, абстрахирай се от сарказма ми и обясни на останалите участници кой точно параметър на една батерия се калибрира.
За да те улесня - везна се калибрира за да показва точно теглото което измерва.

# 8 290
Операционната система Android има настройка, наречена Battery Stats, която показва капацитета на батерията, когато тя е пълна или празна. Проблемът е, че понякога се поврежда и започва да показва данни, които не са реални, при което телефонът се изключва, преди да достигне 0%. Калибрирането на батерията коригира този проблем.
Абстрахирай се от това каква ти се струвам аз, защото цитирам - това са го казали професионалисти. Но е казано по възможно най-достъпния за разбиране начин и от умници, и от идиоти, които имат телефони. Тук, естествено, всички са умници, да не се припознае някой сега.

# 8 291
Nazgul, надявам се боравиш с търсачка? Аз за няма и пет минути открих цели раздели за калибриране на батерия в други форуми: Смарт зона, Андроид, мобиле. бг, Калгата и още...
Линкове умишлено няма да дам, да поработиш с търсачка.
Но ти си като радиоточка.

# 8 292
С риск да се повторя - Кой точно параметър на батерията се коригира при калибриране? Въпроса е към двете.
Персонално
Проблемът е, че понякога се поврежда и започва да показва данни, които не са реални, при което телефонът се изключва, преди да достигне 0%.
Т.е. ти не калибрираш батерията, а това което показва процент спрямо капацитета ти - нещо което аз написах а ти оспори. Да ти го припомня.
Li-Po батерии не се калибрират. Може да се калибрира показанието за капацитета след като батерията си промени характеристиките в следствие на използването ѝ
А това, че телефона ми се е изключил преди нулата далеч не означава, че данните са "повредени"
Аз за няма и пет минути открих цели раздели за калибриране на батерия в други форуми
Мога да ти изпратя една Li-Po батерия да опиташ с наученото от другите форуми да я "калибрираш" - каквото и да означава това. След като успееш да го направиш ти ще ми кажеш какво точно си и калибрирала, а аз ще го проверя. Grinning

Ето ви задачка за търсене. Андроид устройство е със заводски капацитет на батерията 3Ah. Сменяме му батерията с такава от 4Ah. Колко процента ще показва кво беше Battery Stats ако батерията е наполовина разредена?

# 8 293
Искам да си взема BlackBerry,заслужава ли си?

# 8 294
Ти някакъв музей на телефоните ли ще правиш? Щото имам двайсетина...

Общи условия

Активация на акаунт