Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 101-вa тема

• 178 946
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Нещо като тиквен крем карамел. Разликата с нормалния, че се слага тиква на лентички парчетата, слага се брашно с което се овалват и се заливат с млечно яйчната смес, която си е стандартна за крем карамел + ванилия и захар на вкус. Не се пече на водна баня. Ядох такъв десерт в едно заведение на обяд до офиса - "Мико" и много ми хареса и реших да го пробвам и в къщи. Отгоре е поръсено с орехи и мед. Не бих се сетила аз за този вариант, затова благодаря на жените от ресторантчето  Heart Eyes

# 451
  • София
Привет!
Един пакет кори за баница ми бяха изостанали - дърпани на сач - и реших да ги употребя.
От общо 9 кори с 5 направих баница с локум сиропирана и с 4 кори направих просто баница със сирене.
 Баницата с локум сиропирана belinda я сподели в другата тема, за първи път я правя и страшно ми харесва! Леко намалих дозата от рецептата, не е точно 1/2 а малко повече и не е убийствено сладка - по моят вкус!
Баница с локум сиропирана

Баница със сирене

Чушки пълнени с кайма и ориз - вариант в тенджера

Сапьорка, ммммм, чуден е тиквения крем карамел!
А тиквата сварява ли се предварително?

И за вечеря пица с домашно замесено тесто:

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 19:14 от alpha_beta

# 452
Хей, какви вкусотии сте приготвили!
Тези консервирани лимони много ми харесаха, всъщност за какво се ползват?

Зори, твоите рулца и сандвичи от тиквички, много добре изглеждат. Супер!

От мен, пак десерти

Брауни мъфини

Brownies muffins by Dani Dineva, on Flickr

Кекс с ябълки и къпини,много добър

Apple cake by Dani Dineva, on Flickr

# 453
  • Балчик
У нас- пържен сафрид, желатинов крем "Капучино" и шоколадови кексчета за почерпка с колегите утре за първия учебен ден.

# 454
Днес направих мармалада от чушки! Е, искрено и сърдечно благодаря за това, че сте я споделили! Само една бележка от мен вари се около час или докато започне да се сгъстява! 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4135454659235&set=a. … ype=3&theater

# 455
От мен за вечеря - пуйка плакия с лимон и маслини.

# 456
И както казва Дарилка, времето захладня и всички влязохме в кухнята  Laughing Mr. Green
Много дъжд, реших да се сгрея малко със супа от печен домат:

Roasted tomato soup by Dry Thyme, on Flickr

Салатка от лалета  Wink

Tomato Tulips by Dry Thyme, on Flickr

И с малко закъснение рецептата за пълнения патладжан. Пеп-чо   bouquet

Пълнен патладжан с месо by Dry Thyme, on Flickr

# 457
  • софия
Страхотни сте! Винаги, когато се чудя какво да забъркам за домашните любимци се отбивам при вас.
 Друг е въпроса дали ми остава време за готвене. Ето и от мен:

Тутманик по рецепта на http://vkuhniatanamargi.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html.

# 458
Мартиета, галета ти е разкошен. Пепи замечтах се за това пиле! Simple Smile ghost13 прекрасни снимки, много харесвам блога ти! Simple Smile

Меичка искам да опитам гевречетата. Може ли да шернеш рецептата! Благодаря, усещам вече как се "топят" в устата ми! Simple Smile

От мен тази вечер мързеливо, паста путанеска:

# 459
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз предлагам калориите от удебелителни вкуснотии да отиват при провокаторите, а не на д*то на провокирания. СлаБе, теб имам пред вид! Довечера ще правя тутманик...От твоя ми потекоха лигите...
Аз да покажа тортата за 13-ия РД на моята щерка

# 460
  • Банкя
ААААА лалета  много ми харесаха
И тортата е прекрасна

Ето и моята торта - бърза и много вкусна- с  грозде

# 461
tunata, сега ще кажеш, че с тази торта не работиш в сладкарски цех.Тортата е уникална!Предполагам,че и рожденичката е била на седмото небе!Да ти е жива и здрава!

# 462
Ние днес хапнахме риба тон.

# 463
такава риба все се каня да взема и все на сьомгата залитам  Rolling Eyes

tunata, сега ще кажеш, че с тази торта не работиш в сладкарски цех.Т

явно не работи  Laughing

tunata ,  страхотна торта!   bouquet Да ти е здрава тийнейджърката и много късмет да има!
tzarina , апетитна яхния  Peace
tarlio ,  а твоята торта е много весела   bouquet
СлаБе, чуден тутманик си направила!
Суха Мащерка, лаленцата са много идейни, но супата, с домати  Blush и тези брускети до нея  Heart Eyes благодаря за рецептата за патладжан, имам време още да го направя  Wink

днес при нас при нас има мъфини. Някакви, с един останал портокал и чаша малини. Това се получи, но пък са вкусни.

и бурания пак, този път с петел.

и задушени воденички с лук и лимон.

# 464
  • ГОре на черешата...
Честит първи учебен ден на всички ученици и учители! Успешна и ползотворна година  bouquet!

Аз нямам първокласник тази година, но пък си имам 5-годишно подготвЕ Crazy, така че след малко бодро поемаме към градина с ей тази тематична питка:

Общи условия

Активация на акаунт