Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 101-вa тема

• 178 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • В градината...
И аз вчера направих кекса с вино и грозде - много ароматен  Peace

Меганче, може ли рецептата на щрудела  Praynig

Дарилка, аз така приготвям пастата и със същата машинка. Но навсякъде рецептите са със зехтин в тестото. Така я и правя.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 10:28 от perunika

# 721
val80, божествено изглеждат прегорелите ти кифли! Аз си падам по препечени печива!
И аз правих сладко от ягоди това лято, би ли споделила твоята рецерта за кифлите да взема да се пробвам!
Пресях 500г брашно,добавих 6-7 с.л.захар,щипка сол,3-4 с.л олио,1 ванилия,2 яйца.В 1 чаша(около 200г) прясно мляко разтворих 2 ч.л. суха мая и изсипах в купата с брашното.Омесих тестото.Ако е нужно добави още брашно,да се получи мекичко тесто.Сложих го обратно в купата,покрих го и го оставих да втаса.На мен ми втаса за 40-50 мин.После го разточих на правоъгълник,намазах го хууубаво с маргарин,сгънах го като пощенски плик.Увих го във фолио и го сложих за 30 мин в хладилника.После пак разточих ,сгънах на плик,увих във фолио и пак в хладилника за 30 мин.След това разточвам на правоъгълник,сега ще намеря някакво видео за да ти покажа ...ето http://www.youtube.com/watch?v=221rAwr0CWk&feature=related,нарязвам на триъгълници,слагам 1 ч.л.сладко от към широката част и навивам на кифли.Намазвам ги с разбито яйце,оставям ги да втасат 20 мин.Пекат се в умерена фурна.Като поизстинат ги поръсвам с пудра захар.Сгъването и разточването по принцип се прави 4 пъти и се получат кроасани,ама мен ме мързи,пък и не ми се чака толкова време,та за това само 2 пъти сгъвам и разточвам тестото ,и пак стават страхотни кифли.Ама и аз как го обясних...Дано си ме разбрала! Simple Smile

# 722
val, супер си го обяснила!! Ще се правят кифлиии  Hug

# 723
Ммм, страхотни линцер-нещо си  Heart Eyes подозирам, че много ще ми харесат!
А бисквитките на Бети ги видях още в блога и пусках тоооолкова въздишки... Невероятна красота!!!  Heart Eyes

Мен също ме засърбяха ръцете за нещо сладичко  Embarassed и спретнах този лимонено-кокосов кекс.

Получи се лек, лимонен и ароматен Simple Smile

# 724

Получи се лек, лимонен и ароматен Simple Smile
Освен това бих добавила и много ефектен и страшно сочен! Peace

Момичета,няма да изброявам,че от няколкото прегледани страници всички сте за похвала Hug !

Аз да се разпиша на финала на темата с най-обикновени,но ароматни картофи:

# 725
  • Варна
Нудел чудни сладките
Бианка разкошни бисквитки и желе
Меичка много хубаво кексче,ще го пробвам-обичам лимоновия аромат и вкус
Еликсир вкусни картофки
Перуника писах ти на лични
За днес саламчета,картофки и пипер със сирене и яйца

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 13:55 от megansg

# 726
  • София
val80, божествено изглеждат прегорелите ти кифли! Аз си падам по препечени печива!
И аз правих сладко от ягоди това лято, би ли споделила твоята рецерта за кифлите да взема да се пробвам!
Пресях 500г брашно,добавих 6-7 с.л.захар,щипка сол,3-4 с.л олио,1 ванилия,2 яйца.В 1 чаша(около 200г) прясно мляко разтворих 2 ч.л. суха мая и изсипах в купата с брашното.Омесих тестото.Ако е нужно добави още брашно,да се получи мекичко тесто.Сложих го обратно в купата,покрих го и го оставих да втаса.На мен ми втаса за 40-50 мин.После го разточих на правоъгълник,намазах го хууубаво с маргарин,сгънах го като пощенски плик.Увих го във фолио и го сложих за 30 мин в хладилника.После пак разточих ,сгънах на плик,увих във фолио и пак в хладилника за 30 мин.След това разточвам на правоъгълник,сега ще намеря някакво видео за да ти покажа ...ето http://www.youtube.com/watch?v=221rAwr0CWk&feature=related,нарязвам на триъгълници,слагам 1 ч.л.сладко от към широката част и навивам на кифли.Намазвам ги с разбито яйце,оставям ги да втасат 20 мин.Пекат се в умерена фурна.Като поизстинат ги поръсвам с пудра захар.Сгъването и разточването по принцип се прави 4 пъти и се получат кроасани,ама мен ме мързи,пък и не ми се чака толкова време,та за това само 2 пъти сгъвам и разточвам тестото ,и пак стават страхотни кифли.Ама и аз как го обясних...Дано си ме разбрала! Simple Smile

Благодаря Вал!
Много хубаво обясняваш!
Рецептата е копирана,  разпечатана и залепена в готварския ми тефтер!
Сега събирам смелост да я пробвам!

Въпрос: Ако не направя мазането с маргарин и разточването N на брой пъти а само изчакам да втаса и разточа кифли, ще стане ли? Т.Е. няма да има ефекта на многолистно тесто!

# 727
Меичка , много апетитен кекс  bouquet
nudel33 ми "достави" Коледно настроение с чудните линцери Hug, а megansg да внимава кога каво поства, че сме на работа smile3508
BiankaD , бисквитките са цяло изкуство  bouquet
Макарони с кайма и доматен сос на фурна

Желе от грозде, с останал етикет от второкласника Grinning

# 728
На мен това желе ми стана много интересно..може ли рецепта? (приемам и на ЛС)

# 729

Въпрос: Ако не направя мазането с маргарин и разточването N на брой пъти а само изчакам да втаса и разточа кифли, ще стане ли? Т.Е. няма да има ефекта на многолистно тесто!
Ще стане ,разбира се.Само,че обикновени кифли ,но на мен по-ми харесват иначе. Simple Smile

# 730
Аз също бих искала рецептата за желето от грозде, изглежда страхотно

# 731
Ползвах рецептата за желето от тук, заповядайте!
http://katterinar.blogspot.com/2012/08/blog-post_30.html

# 732
  • от точка К до точка С и обратно
Меганс, Вал80, Дарилка, Бианка, Лабрекс, Еликсир, Меичка, страхотни предложения! Peace  chef  bouquet
При нас гратен от картофи, червена ряпа и пармезан, вдъхновен от Танита - мноооого вкусен!

# 733
Заповядайте в    НОВАТА ТЕМА

# 734
От мен обаче нещо диетично

ZorniZZa, много ми допадна рулото - поздравления и за хубавите снимки!
Не пише в рецептата покритието от какво е - би ли споделила?

Извинявай, че чак сега отговарям Simple Smile Сметана, разбита с 1 с. л. натурално какао.

В нас снощи и днес имаше много неща, но качвам само тези пълнозърнести пърленки с домати, бейби моцарела и босилек Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт