Ягодка и Саса

• 62 275
  • 470
  •   1
Отговори
# 90
  • на североизток
Нещо странно се случи с връщането на моето ДДС и искам да попитам

Случвало ли се е при някой, да обеденят сумите на няколко поръчки и да му върнат ДДС като обща сума?

Досега винаги поотделно / за всяка поръчка/ са ми връщали сумите ДДС

Не ми се е случвало досега - винаги са връщали поръчка за поръчка. А номерата на поръчките посочени ли са, по които са ти върнали платеното ддс?

# 91
  • София
Да посочена е поръчка -  и в ПП се вижда, че е по една от поръчките

# 92
  • Бургас
Получих си поръчката  всичко е страхотно благодаря на denis_d за кода  от 10 долара намаление и подаръка гланц за устни на ск има  чантичка подарък  и руж  подарък

Peace

# 93
А за колко времеви пристигат обикновено поръчките? Аз нямам търпение вече  Laughing

# 94
  • Бургас
При мен за седмица

Peace

# 95
  • на североизток
И при мен за толкова - седмица до десетина дена Simple Smile

# 96
Има такъв преведен сайт на ягодка , това същия ли е или е с някакъв посредник? Някой поръчвал ли е от него?

# 97
  • София
Има такъв преведен сайт на ягодка , това същия ли е или е с някакъв посредник? Някой поръчвал ли е от него?
Сайтът се зарежда през Гугъл на БГ, ако не ти допада преведен смени езика - oт COUNTRY горе в дясно на
  USA -  English

http://us.strawberrynet.com/main.aspx

# 98
Здравейте,
днес получих известие, че поръчката ми от ягодката е простигнала.
Принтирах си потвърждението на поръчката и отидох в централната поща, да си платя ДДС и срещу такса да си освободя пратката. Да, ама не!
Поръчката ми съдържа - парфюм 200мл, гланц за устни и сенки - подарък от сайта и с големия процент отстъпка за това колко им липсвам сумата беше 61лв.
Митничарката ми обясни, че трябва да отида в митницата, в еди коя си стая, да си подам заявление за "еори номер" - даже не знам дали го изписвам правилно, после да отида до митническа агенция, да ми попълнят нужните документи, после пак в някаква си стая в митницата и накрая съм можела да си я взема.. Защото вътре имало парфюм..!!! Аз и заявих, че могат да връщат пакета още днес, да не чакат 20 дена и се фръцнах!
При вас така ли се случват нещата?
На бяза на кой нормативен акт се случва това?
Мисля да си пусна жалбичка до митницата, ей така за разкош Simple Smile Само, че преди това да питам - предните ми поръчки дали не са минали между капките някак си само с ддс и такса за освобождаване, а да е трябвало и за тях да се суркам по митнически агенции и т.н.

# 99
Здравейте,
днес получих известие, че поръчката ми от ягодката е простигнала.
Принтирах си потвърждението на поръчката и отидох в централната поща, да си платя ДДС и срещу такса да си освободя пратката. Да, ама не!
Поръчката ми съдържа - парфюм 200мл, гланц за устни и сенки - подарък от сайта и с големия процент отстъпка за това колко им липсвам сумата беше 61лв.
Митничарката ми обясни, че трябва да отида в митницата, в еди коя си стая, да си подам заявление за "еори номер" - даже не знам дали го изписвам правилно, после да отида до митническа агенция, да ми попълнят нужните документи, после пак в някаква си стая в митницата и накрая съм можела да си я взема.. Защото вътре имало парфюм..!!! Аз и заявих, че могат да връщат пакета още днес, да не чакат 20 дена и се фръцнах!
При вас така ли се случват нещата?
На бяза на кой нормативен акт се случва това?
Мисля да си пусна жалбичка до митницата, ей така за разкош Simple Smile Само, че преди това да питам - предните ми поръчки дали не са минали между капките някак си само с ддс и такса за освобождаване, а да е трябвало и за тях да се суркам по митнически агенции и т.н.

Аз мисля, че просто от митниците се заяждат вече доста солидно чак ме дразнят. Значи има закон който гласи че ако пратката пристига от трета старана извън Евро съюза и е над 30.00 Лева или 15. 00 Евро тя се облага с ДДС-мито, обаче на мене лично не ми става ясно защо от Български пощи пращат пратките пак в митници дори и поръчката ти да е за под 30.00 лева. Абсолютна анархия. На мене лично не ми се е случвало да правят разлика в пратките ми за парфюм и честно казано за първи път го чувам това, трябва да е нещо ново  newsm78. по принцип като си поръчвам от Ягодка винаги си минава през митницата но не ми правят проблем отивам си на гишето плащам си митото и не ми искат допълнителни неща, а това за посредниците дето ти попълват митническата декларация си е пълна глупост тези ще ти искат още 10-20 лева за посредничество и това че те представляват пред митници. Случи се на сестра ми която живее в малко градче като Сандански и няма офис на Български пощи с митническо гише като си поръчка комплект сенки от някакъв американски сайт Сигма Бюти #2gunfire просто нямам думи. Пратката и беше пристигнала в София и трябваше да наеме такъв посредник от митническа агенция иначе казано спедиторска фирма, за да я представлява в митниците

# 100
  • БУРГАС
Да ви разкажа и аз днес се сблъсках с Бургаската митница-поща. В петък пратих снаха ми с моята лич.карта да ми вземе 2 пратки от ягодка, на мои приятелки. Да ама не оказа се че трябва аз да ида. Работя извън града и успях да избягам, чаках 30 мин за да ми попълни на един лист какво имам в пратката оказа се че и 3 ми е дошла.Има оборотен поне комп разпечатах си от него повърждение за 3 поръчка.Дава ми 3 бр пише митническа декларация и каза отиваш за ейори номер и после си избираш фирма да ти оформи декларациите.Викам добре де едната ми поръчка е 30лв. и тя ли влиза всичко каза което е т.вода, парфюм, алкохол и цигари отиваш за декларация.Пише че нещатата ми идват от Швеция.Тя нали е в ЕС, защо отивам на митница изобщо. И  за ейорито и декларацията трябва вече отпуск един ден да взема, иначе няма как. Пощата е на едно място , декларациите на друго , после пак митница и после поща незнам дори за един ден дори дали ще успе да мина. За ейори номер плаща ли се, и колко време се прави.Може ли да се ползва на др човек номера.Само в Бургас ли е така?

# 101
Парфюмите от Ягодка не би трябвало да отиват на митницата. Те идват от Швеция.
Само гримове и бяла козметика.

# 102
  • БУРГАС
В кой член от закона за митниците пише , че парфюми от ЕС се особождават с декларация.Сега разбрах че за 3 поръчки по 15лв тр да дам на поръчка за декларацията. Как може парфюма ми струва 30лв и ДДС  ужас.Как не прочетох досега за тези перипети хич няма да гледам повече Ягодка. Скъсаха ми се нервите.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 16:27 от anita_anita

# 103
Не се възмущавайте толкова, момичета...просто четете повечко ....Peace

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 13:35 от Гретел

# 104
Не се възмущавайте толкова, момичета...просто четете повечко ....Peace
Благодаря много за инфото, но явно съм останала неразбрана  newsm78
"Обръщаме внимание, че за тези пратки не се изисква издаването на EORI номер." На същото място пише и че не трябва да търся услугите на митническа агенция. Така че и комбайн да искам да си варам, за лична употреба, трябва нещата да ми се случат на едно гише, според една дама от ПР отдела на Агенция митници.
Аз съм ОК да си платя мито, акциз, ДДС и там каквото още им дойде на акъла, но да ме пращат да си вадя ЕОРИ номер и в митническа агенция ми идва малко в повечко. Че нали оная кифла, която ме кара да обикалям Бургас е сложена, за да ми съдейства при оформянето на документите.

Общи условия

Активация на акаунт