МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 555
nuance,първо се успокой.второ погледни какво пише отстрани до цифрите и ми кажи.защото и аз с първата бременност си взех този тест за токсоплазмоза и като видях цифрите,като ревнах...бях пред колапс и умиране,а се оказа,че цифрата е такава,защото съм я изкарала тази токсоплазмоза,точно защото съм живяла покрай котки и това показваше в действителност теста.лекарката ме предупреди да не си го разчитам сама,ама кой слуша.трето обади се на лекарката си да я информираш какво изследване си направила и какъв е резултата ти и изкоментирай с нея Hug Praynig

P.S.има едни буквички след цифрите
IgM показва наличие/отсъствие на действаща инфекция.
Ако е + значи имаш в момента токсоплазмоза.

IgG показва наличие/отсъствие на антитела за токсоплазмоза. Ако е + значи че някога си я "преболедувала" токсоплазмозата и организма ти си е изградил антитела срещу нея.

Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.
Ако в момента си с токсоплазмоза,то има лечение,което може да се проведе.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 20:31 от dennis

# 556
ТиаРа спокойно,  първата ми бременност ми пролича чак в средата на четвъртия месец. А зърната и аз постоянно ги пипам  Embarassed. Не знам нормално ли е да спрат да болят,а имаш ли други неразположения, които продължават?

# 557
Милички и аз нямам тумба още, надувам я, ама като изпусна въздуха и тя се прибира, само като хапна излиза  Sad Mr. Green а таткото ми вика, че вече ми е личала, викам да бе виж ме сутрин на гладно - дъска  Mr. Green и съм и слабичка 47 кила съм, а вече искам да си личи, относно зърната за сега са много чувствителни, но гърдите вече не, имам почти през целия ден някаква тъпа болка в корема, не знам дали е нормално, но само това е...може и от нерви да е..

# 558
ТиаРа, и на мен не ми личи все още (при 49 кг и 172 височина). Даже сутрин като стана кокалите ми стърчат Simple Smile  спокойно

# 559
И на мен все още не ми личи коремче ,макар и с втора бременостт,но време има Grinning и това ще стане.С първата бременност ми пролича към средата на петия.А това изследване за токсоплазма във всяка клиника ли може да се направи ,че и аз имам котка ,но сега чувам за това ?

# 560
На мен пък ми личи доста. Всъщност от средата на втория месец съм с особено големи гърди и коремче.
С първата си бремнност толкова голяма бях в 6-тия месец Simple Smile /каква ли ще стана сега?!?! Simple Smile/

# 561
  • бургас/софия
мерси dennis за разяснението, аз попрочетох и в една друга тема по въпроса, поуспокоих се, но работата е, че не съм си видяла изследването. бележката във вторник ще я донесат, майка ми се е обадила по телефона да попита и са й казали само това, че е положителен. не знам защо не го назначават това изследване на всички бременни, то се оказва, че по-скоро можеш да се заразиш от неизмити плодове и зеленчуци, отколкото от котки.. в понеделник ще отида при специалист паразитолог и може би ще го повторим, за да се установи прекарала ли съм я, или е настояща.. което излиза, че е най-важното! Честно казано не съм притеснена, засега всичко върви толкова безпроблемно, нито имам гадене, нито повръщане, нито нищо..корем, уви, вече имам малък, но може да мине и за мазничко.. аз забременях в пиковите си килограми за жалост, тази зима качих бая.. ще трябва да поизчакам с отслабването обаче... наддала съм 1кг може би досега, но нямам никакъв апетит, ям малко по навик и защото има нещо вкусно и любимо,
хайде лека нощ, ще пиша по-нататък какво се е оказало Simple Smile приятни празници на всички!!

# 562
  • Пловдив
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ!
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ,КОИТО ВЕЧЕ ЗНАЯТ КАКВИ ГАЩИЧКИ ЩЕ СЕ КУПУВАТ-СИНИ ИЛИ РОЗОВИ:) Party ДАНО СКОРО И ОСТАНАЛИТЕ РАЗБЕРЕМ.НЕ ЧЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО,АМА ВСЕ ПАК Е ЛЮБОПИТНО Two Hearts
ОТНОСНО ДЕТСКИ КАРДИОЛОГ ОТ ПЛОВДИВ-ДАСКАЛОВ РАБОТИ С МНОГО ДОБРА ТАКАВА КОЛЕЖКА,ТАКА ЧЕ ПРИ ФМ ТАМ,БИ МОГЛО ДА СЕ ПРОСЛЕДИ И СЪРЦЕТО,И КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА.
ЗА ТОЗИ ДОКТОР ОТ СЕЛЕНА-ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЩО НЕ МОГА ДА КАЖА.
ИМАМ ИНФО ОТ МОЯ ДОКИ-МИНЕВ-ЗА ЛЕКАРСТВА ПРИ ПЪРВИ ПРИЗНАЦИ НА НАСТИНКА.АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ГИ ЧУЕ,ЩЕ ГИ ДАМ НА ЛИЧНИ.
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ! HugМНОГО ХУБАВИ МОМЕНТИ НА ВСИЧКИИ ДА СИ ИЗКАРАМЕ ДО МАРТ ЗАЕДНО,А ЗАЩО НЕ И СЛЕД ТОВА... Peace
ХУБАВА ВЕЧЕР!  bouquet

# 563
Добро утро ранобудни кокичета  Rolling Eyes някои знае ли добър гинеколог които да приеме още една бременна мама и да работи сега в събота newsm78 не съм доволна от моята гинеколожка и искам колкото се може по бързо да посетя друг гинеколог Wink Хубав и усмихнат ден от мене  Hug

# 564
Добро утро и от мен момичета  kaffeetrmker_2 тъкмо сядам да ви изчета....
Аз си имам вече коремче, но това е защото предишната ми бременност беше много наскоро и нямах време да се възстановя, ама живот и здраве догодина ще помисля и за спорт малко  Simple Smile
Предишното ми раждане беше миналата година и беше секцио за съжаление и този път ще е така,колкото и да не ми се иска, защото е минала само една година до забременяването. Дори да бъдем точни 11 месеца. Имаме позволение от лекар разбира се, но малко ме е страх от всичко което ми предстои и не знам как ще протече бременността. Но каквото и да е важен е финала. Искам да питам има ли някоя мама, която е била или е по същия начин като мен с толкова кратък период на раждане-забременяване.
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 565
  • Варна
Добро утро, момичета! Много пишете - само чета и чета не успявам да се вкл. с писане. През това време успях да се регистрирам на ЖК при Ц. Великова. Общо взето добро първо впечатление, малко е бойна но на мен като че ли ми допадна. Пуснахме всички възможни изследвания за другата седмица, доплатих си за обстойно следене на бременноста, гледа го пак на ехографа - каза че е много шавливо, имало крака, ръце, пръсти, нямало кисти на мозъка каквото и да означава това и перфектен гръбначен стълб. Как ли ги вижда тези неща, мен всичко ми е малко на фантазия. Първия БХС го изпуснахме но каза че нямало данни на първата ФМ за притеснение, на на втората задължително да си го направя, а и тогава било пак много важно. Да не се тъпча с храна и повече ит 2кг на месец не искала да качвам - мале, мале си помислих Simple Smile) А аз за сега съм -2кг от началото (50кг).
За повръщането и повдигането каза да си взема таблетки Емил - така че някоя мама ако още има тези неразположения може да пробва. То е вит. Б6 и натриев цитрат - ако не помогне няма и да навреди Simple Smile)

# 566
nuance, ти имаше ли някакви симптоми, за да си пуснеш изследване за токсоплазмоза? Четох само за подуване на лимфни възли. Иначе и аз имам котка и много се притеснявам. Дали всички котки са носители? На мен гинеколожката не ми е пускала това изследване, нито ме е питала дали имам котка. Нещо се притесних много и се чудя дали да не пусна изследването на моя глава.  newsm78 Хайде хубав ден на всички!

# 567
  • варна
Добро утро и от мен момичета  kaffeetrmker_2 тъкмо сядам да ви изчета....
Аз си имам вече коремче, но това е защото предишната ми бременност беше много наскоро и нямах време да се възстановя, ама живот и здраве догодина ще помисля и за спорт малко  Simple Smile
Предишното ми раждане беше миналата година и беше секцио за съжаление и този път ще е така,колкото и да не ми се иска, защото е минала само една година до забременяването. Дори да бъдем точни 11 месеца. Имаме позволение от лекар разбира се, но малко ме е страх от всичко което ми предстои и не знам как ще протече бременността. Но каквото и да е важен е финала. Искам да питам има ли някоя мама, която е била или е по същия начин като мен с толкова кратък период на раждане-забременяване.
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet
Аз имам близка, която роди с такава разлика. Не се тревожи, всичко ще е наред. Нея я бяха посъветвали да не качва много килограми, за да не се разтяга много корема. Секциото го направиха две седмици преди термина. Бъди спокойна и слушай лекарите!

# 568
nuance,трябва да се прави това изследване задължително.Поне на мен първият път ми го направиха без дори да питам.Сега също ми го пуснаха,макар че имам антитела и на практика няма опасност.Наистина не е само от котки токсоплазмозата,а  и от неизмити плодове,зеленчуци,от месо,както и от сирена.
Boryana9можеш да си го пуснеш,да!
Лошото е,че токсоплазмозата протича без симптоми ,много рядко се появяват такива и ако ги има те обикновено изглеждат като най-обикновена настинка.Единствена опасност крие за бебето,защото уврежда слух,зрение,но знам че има как да се реагира с лекарства,като се вземе предвид и бременността.nuanceстискам палци и ще се радвам да се похвалиш,че всичко е ок.
Аз имам през живота си 2 неприятни изненади от позвънявания в лаборатория за резултати.Единият път ми казаха директно да си събера багажа и да тичам в най-близката болница,защото съм със жестока интоксикация.След като "умрях" няколко пъти ,реших преди да тичам в болницата,да отида да ги взема на хартия тези изследвания,а пък много ми беше чудно,че се чувствам добре,а ми казват че съм зле...та когато ги взех на хартия се оказа,че са сгрешили и ми бяха продиктували на друга жена резултатите.От тогава първо си ги взимам на хартия и второ изобщо не ги чета,а си ги нося на лекарката,за да не изпадам в излишни тревоги.

За килограмите,предишният път много се тревожех и ги следях.Качих до края 17 кг.От болницата се прибрах -14кг от зор и не ядене.Сега не искам изобщо да си ги знам.2 ли са,3 ли са.Тръгвам от 53,не се тъпча,но хапвам по малко на често,колкото кача,после ще си ги сваля и изобщо не искам да се тревожа и не бих позволила на лекар да ме хока за подобно нещо(някой от тях много го обичат това)
С първата бременност някакво преяло коремче имах в края на 4тия месец.Сега обаче вече си го имам  Simple Smile

Adelina__ първата ехография на сърцето се прави в първите седмици при установяването на пулса,после при феталните морфологии също се преглежда подробно,а в последните месеци непрекъснато се слушат и записват тоновете,ако има нещо нередно се засича при ехографските прегледи по време на самата бременност.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 11:59 от dennis

# 569
  • София
До сега все се мотках за изследването за токсоплазмоза, но ое другата седмица отивам. Помня, че около 20 лв беше, а е важно.

Общи условия

Активация на акаунт