МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 26 895
  • 701
  •   1
Отговори
# 645
Баба Марта се замисли, момиченце или момченце да донесе във къщи!                                                    

Щъркелчета излетяха, ще се върнат те със сини или розови чорапи!                                                    

Коремче маничко расте, какво ли ще се ти бадещо дете?                                                                   stork-boy stork-girl

# 646
Привет на всички,и аз утре съм на фетална морфология,надявам се всичко да  е ок.
Аз ще направя следващата темичка,ако няма други желаещи. Hug
Ivelina_ValentinovA ако позволиш мога да допълня едно от заглавията ти:
Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

# 647
Здравейте на всички,

Следя и чета с интерес всичко споделено и написано от бъдещите майки,още от както разбрах че съм бременна.Едва днес обаче се реших да се регистрирам и да се включа към вас.Термин 6 Март и много спокойна и безпроблемна бременност имам до сега( пожелавам на всички). Simple Smile  Blush

# 648
  • София
Оле, какво поети сте се събрали  Mr. Green
Аз съм литературен инвалид  Crazy

# 649
И на мен нещо не ми се получават римите  newsm78 Mr. Green
Утре и аз съм на преглед, събрахме се много мами, успех  Hug
Относно момичетата, които не са разбрали кой, къде и как да се присъединят към групата във ФБ, кокичета моля ви, четете по-внимателно, сигурно 10 пъти е обяснено !  Peace

# 650
Добро утро и от мен момичета, току що ставам, но заспах в 4 часа,,,умирах от зъбобол, така през живота ми никога не ме е боляло  Cry и ща не ща тая седмица отивам на зъболекар, и да си призная в отчаяние и болка се реших да пия аналгин  Cry ама нямаше други варианти, жабурих се с ракия, със солена вода, с води за уста..всичко което съм чувала, но не минава и това е.. Сега чувствам угризения и чета в нета колко е вредно приемането на аналгин.. Някоя от вас приемала ли е, и знае ли какво може да се случи??

# 651
  • Пловдив
ТиаРа, аз също изпих един аналгин преди около 10 дни, когато имах температура 38 и главата така ме болеше, че не се издържа. Моят АГ така ми каза, че не се пие, но ако вдигна 38 да изпия един. Където и да съм прочела никъде не пише нещо хубаво за аналгина, но дано всичко е наред.
През миналата бременност във 2 месец вдигнах 40 градуса температура, казаха че нищо не може да се направи и ми биха инжекции течен аналгин, но най вероятно от температурата се беше увредила плацентата, която се е образувала тогава. А когато станах в 5 месец бебето започна да изостава. Приеха ме в болница и до 9 месец бях на системи. Сега имам прекрасно момиченце на 10г. Но усложнението не се е получило от аналгина , а от температурата, поне така ми казаха.

Така, че мисля от 1 аналгин да не се притесняваш толкова. Всичко ще бъде наред. А АГ ми каза, че АСПЕРИН не се пие в никакъв случай.

# 652
ТиаРа,моят най-доброжелателен съвет е да не чакаш още една подобна нощ,а да потърсиш още днес спешен кабинет и да решиш проблема с този зъб.Първо е ужасяващо да понасяш подобни болки,да се чудиш какво можеш и какво не да пиеш.Второ болката и инфекция евентуална в организма,са много по-вредни за бебето,отколкото да отидеш на зъболекар,който ще намери решение,както и подходящо лекарство,упойка,лечение.И преди писах ,в началните месеци е много по-добре да се решат тези зъбни проблеми,отколкото да се оставят да се развият до степен и фаза,в която вече ще е сложна намесата.

# 653
ТиаРа не се притеснявай не е толкова фатално, особено като е минала и 12 г.с., но разбира се трябва да се избягват такива лекарства. Аз също предната бременност се наложи в началото да пия дори аулин заради ужасяваща болка в главата. А да не ти говоря тази бременност какво се наложи да изтърпя.....Колкото се пазя с тази бременност преди месец счупих крак много сериозно, имаше сериозна рана...оттам в спешното операция с пълна упойка, инжекции, системи и сега вкъщи на легло Simple Smile Лекарите гледаха бебчо че е добре...аз рабира се докрая ще съм притеснена, но гледам смело напред и вярвам че всичко ще има щастлив финал. Така че не се притеснявай, но както казва dennis вземи по-скоро мерки за зъбчето  Peace

Относно заглавие на следваща тема ето какво ми хрумна и на мен  Crazy
Есенно слънце озарява, скоро МАРТенче ще шава  

# 654
Оф то е ясно, че ще отида на зъбар ама ми се искаше да изчакам поне до 5 месец, а и зъба не е развален, а чисто здрав зъб  #Cussing out

# 655
TuaPa смени аналгина с Парацетамол. Той също е за болка и не бил вреден.
 Много хубави заглавия Аdelina_ , Vania_84 newsm10

# 656
Оф то е ясно, че ще отида на зъбар ама ми се искаше да изчакам поне до 5 месец, а и зъба не е развален, а чисто здрав зъб  #Cussing out
ТиаРа,извинявай че ще ти го напиша.Чисто здрав зъб не боли,явно е че проблем има.Ти не му търсиш решението на проблема,а си създаваш и допълнителни само лекувайки се.Ще ставаш майка и ще се наложи да поемаш отговорност както за своето здраве,така и за това на детето.Хайде извади един добър довод , защо искаш да те боли, да чакаш до 5тия месец за зъболекар ,а в това време пиеш аналгин и четеш за вредата му, като се опитваш да намериш успокоение,че не е имало друг начин ,защото те е боляло.Детинско е!Мога да ти напиша много успокоително думи,но най-разумното е ...при проблем да се търси решение  Naughty

# 657
Здравейте момичета   bouquet Аз бях няколко дни на село с децата и сега вече ни чака приготовлението за училище - почваме първи клас тази година.
Иначе всичко ми е наред за момента, чак в началото на октомври ще ходя на следващ преглед, а ако всичко е наред от утре съм на работа.
Ще си продължа с дуфастона и фолиевата киселина и ще опитам да ида и на зъболекар тези дни.
Пазете се и дано всички вече се чувстват добре.

# 658
Ауу, разбирам, че всички сме изнервени понякога от хормоните, но не е нужно да се нападаме  Peace Иначе, за какво ни е да споделяме ?! И мен ме болят зъби и то не 1, а много! И колкото и да ми се иска да отида на зъболекар в тази държава тук не мога за съжаление, 5-и месец няма да чакам, но ще го направя едва след 20 дни, когато ще съм в БГ... Имам си и нова екстра - кървят ми венците, утре ще ходя да купувам някакви води, до колко ще помогнат и аз не знам.. newsm78 И тъкмо днес си мислех, че гаденето и повръщането вече са в миналото  Mr. Green , когато тъкмо изядох един таратор и трябваше да тичам, сега ям праскова и усещам същото напрежение  Mr. Green

# 659
dennis мила, това, че ме боли зъб и не отивам да го правят, няма нищо общо с отношението ми към бъдещото ми детее, Не отивам на зъболекар именно заради това, от зъболека си знам, че е хубаво поне да си в 5 месец, затощо няма упойки за обикновени хора и за бременни, а се различава по количеството само. И мисля, че в горния пост споменах, че ще ходя на лекар, просто до сега не ме е болял толкова и затова съм стояла.. Съжалявам, че споделих, щом има такива който го приемат толкова на вътре . newsm78

П.П. Като казах, че  е здрав зъба имах предвид, че е правен скоро и няма дупки и кариеси.

Общи условия

Активация на акаунт