МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 420
  • София
59 лв. и 50 стотинки ми излезе на мен всичко. ФМ и БХС.

Тук дали се похвалих че ще имаме мъжжжжжж  Mr. Green

# 421
Това си го дъвчем вече от много страници. Какво 4Д, какви 5 лева? Лекарите си гледат на 2Д, всичко нагоре е за родителите. А за серумния скриниинг, ако в генетичната лаборатория нямате необходимите замервания, ви пращат на друг етаж на обикновен УЗ да ви ги направят, и тогава отивате да дадете кръв. Определено БХС не е "само взимат пари".  Този скрининг влиза в майчиния пакет във всяка нормална държава, няма искаш-не искаш. Просто ние не сме свикнали да даваме пари и си пазим парите за други работи (сметки, храна, кредити). Българина е много болен човек, защото не прави профилактика и превенция на здравето си.
А това, дето гледат всеки орган и броят пръсти е феталната морфология, и пак я правят на 2Д.

Вярно е това, и за 4Д, и за 2Д. Лично д-р Марков, при когото ходих и при третата ми бременност ми е казвал, а той е едно от имената, знаете. Но по принцип на родителите им е приятно и много по-ясно се вижда на 3 и 4 Д, така че, няма лошо да си направят на такъв видеозон, но не е задължително, нито за лекаря има някакво значение. В случая е важно лекарят да е добър и да знае какво гледа. Simple Smile)) Относно БХС, ФМ и другите изследвания - правете си ги, момичета. Особено ФМ е много важно. БХС дава статистически показатели - предполагам, проучили сте го - тоест, примерно вашият риск за Даун е 1: 500, а за бременни на вашата възраст стандартният риск е 1:1000. Тоест, вие отивате в категория с по-висок риск. НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ДЕТЕНЦЕ ИМА ДАУН НА 100 ПРОЦЕНТА, А ЧЕ ИМА РИСК ДА ИМА ДАУН, КОЙТО Е 5 %! И обратното - ако за бременни на вашата възраст рискът е 1: 1000, а лично за вас е 1:5000, значи отивате в категория с нисък риск, но това също НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ВАШЕТО ДЕТЕНЦЕ НЯМА ДАУН НА 100 ПРОЦЕНТА. Значи, че вашият риск е 0,5 %! В зависимост от тези резултати и ФМ, която се прави, примерно 18 седмица, ще се прецени дали да ви се прави амниоцинтеза, тъй като при самата процедура на амниото има риск да се прекъсне бременността, който е около 1 процент. По тази причина няма голяма логика да си правите амнио, ако рискът от Даун на БХС е 0,05... Освен това, има много родители, които си решават, че няма да си махнат детето с Даун, а си го отглеждат, това е изцяло въпрос на личен избор, в крайна сметка. Но при всички положения, резултатите от изследванията ви дават някаква информация, която може да се окаже не само полезна, а дори животоспасяваща - има случаи, когато плодът се оперира още в утробата и се ражда здраво бебе (не става дума за Даун обаче, за други деформации)

# 422
За 2Д и за БХС,колко парички ви излезе?
очаквам около 70 лв да е.Толкова повече от цената на брамбарадамбара,защото ще си ми взима кръв лекарката ми,която с куриер ще изпрати кръвните проби до майчин дом,за да не се разхождам.Имах опцията сама да отида до там,но не исках да се разхождам 5 пъти.А ФМ тя ще си ми прави.Иначе цените от клиника до клиника варират доста.

59 лв. и 50 стотинки ми излезе на мен всичко. ФМ и БХС.

Тук дали се похвалих че ще имаме мъжжжжжж  Mr. Green
 Mr. Green Ехаааааааааа.Честито!!!!  Laughing

Stella Maria "Но при всички положения, резултатите от изследванията ви дават някаква информация, която може да се окаже не само полезна, а дори животоспасяваща - има случаи, когато плодът се оперира още в утробата и се ражда здраво бебе (не става дума за Даун обаче, за други деформации)" Напълно съгласна.Даже съм свидетел на поправени проблеми по този начин на бебе на познати!

# 423
Май е 60 лв и в Токуда, там ще ходя днес за БХС при Колева. При Марков - за ФМ, не успях да си взема час навреме за БХС. Някой има ли, който си е харесал Токуда за консултации и раждане?

Денис, значи и ти като мен си чувствителна към миризми. Лелееее, кошмарно е това. Любимите ми парфюми не мога да понасям. Simple Smile))

Честито мъжкарче и на бамбарата. Аз този път мисля да помоля да не ми казват пола. Simple Smile)) Ще видим обаче дали ще издържа. Честно казано, много исках момиче и с втората, и с третата бременност, а сега искам само да е здраво. Даже малко ме е страх, ако е момиче, как ще се справям, ами аз съм толкова навикнала на момчета. Ще вземе да стане някоя лигла невъзможна... Simple Smile))
От друга страна пък не е лошо някой да идва с мен на фризьор, да прави с мен курабийки, да обикаля с мен моловете и тн. Не знам... Наистина най-важното е да е здраво бебчето, а и мама някак да оцелее. Simple Smile

# 424
  • София

Тук дали се похвалих че ще имаме мъжжжжжж  Mr. Green
Hug

Много добра цена ми се струва, а в нея влиза и куриера до Генетичната лаборатория  Thinking

Ади, яко са ви ощавили, всъщност ако приемем, че ФМ е 70-80, а БХС е 28, то не чак толкова много разликата.

Stella Maria , и аз повечето неща ги помня от Марков от миналата бременност.

# 425
Здравейте и от мен!

Исках да ви питам за сънищата. Какво сънувате и сънувате ли изобщо?
Да, два пъти сънувах бебчо, а тази нощ ми беше третия път и видяхме пишлето, момче беше.... Дай боже, ние такова искаме.

# 426
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала. За това пък .... вие направо ме шашвате има да чета до края на бременоста  Laughing
Добре дошли на новите попълнения  Laughing
и така да се отчета Simple Smile
Днес бях при доки, че ми свърши болничния Simple Smile
Прегледа ме и лелелеле, ама бебчо направо ще проходи  Laughing Laughing Laughing доста е пораснал от преди месец  Laughing доки каза "Оооо, вървиш със седмица напред"  Laughing викам и две да е няма да му се разсърдя  Laughing
разбрах за бебчо на рождения си ден сега ако го родя вместо на 12.03 на 8.03 или 3.03 ще го кръстя Празничко  Laughing Laughing Laughing все на празници му върви Simple Smile
Обаче има и друго - самата аз съм родена 6,5 кг. и ако бебчо мисли да ме гони в рекордите   #Crazy #Crazy #Crazy Thinking
Доки вика споко, то за тези случай си има секцио.

Абе момичета срам не срам как го карате със секса?
Аз си дебелеем, а мъжо ми колкото повече пълнея - толкоз по секси съм ставала  Laughing
Секси слон виждали ли сте? smile3532

# 427
  • София
Сама ходих до генетичната лаборатория, там таксата е 28лв и 1,50 за банката, нищо че касата си е там, плаща се превод  Confused

# 428
  • София
Усетих се, оплетох ви с dennis  ooooh! Утре и аз ще ходя.
Tsetsi79, ние сме до под кривата круша по въпроса  Crazy

# 429
  • Пазарджик
Здравейте! Включвам се и аз в темата с втора бременност - термин 11.03.2013, изчислен по последната менструация. Все още не съм ходила на лекар, дори за потвърждение - явно с тази бременност съм далеч по-търпелива и спокойна  Grinning Иначе си имах всички симптоми и екстри първите месеци. Другата седмица ще ходя на лекар и направо за записване на ЖК.

Използвам да представя и съвместния проект на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, който се осъществява във всички отчетни теми, които желаят да участват в него.

Може би сте забелязали в първия пост още на първата тема оставен информационен текст за този проект от Мартенки 2012, за което им благодаря от сърце. Идеята е, че тамата може да се следи от Лече Лига лидер и помощник по кърмене към Ла Лече Лига, които са майки с добър опит в кърменето и преминали обучение. Така, когато имате въпрос относно кърменето и захранването, освен на опитните майки в темата, ще може да разчитате и на тях. Важно е да отбележа, че те ще отговарят само, когато има въпрос, отправен конкретно към тях. Няма да се намесват в темата по други въпроси и теми. За това е важно когато имате въпрос към тях, да го откроявате забележимо, например по този начин - ЛЛЛ, имам въпрос за ... . Тъй като преглеждането на отчетните теми е доста обемна работа, това е едно голямо улеснение за тях.

Ще ви помоля да потвърдите, дали искате Март 2013 да участва в тази иницатива. Въпроси може да задавате още и по време на бременността, ако имате такива.

# 430
Stella Maria обмислям в токуда раждане,при Кирякова.За сега ходя при една друга лекарка,защото и нея си харесах много да ми води ЖК,тя от Шейново се е преместила във Вита.Първият път бях секцио,сега ми се ще да опитаме естествено раждане при възможност.Разбира се ако обстоятелствата го позволяват.Най-важно също ми е здраво бебе.Наблюдаващата ме сега лекарка се притеснява да се наеме с това поради първото секцио,което разбира се беше преди 6 год.Та затова си мисля за Кирякова и Токуда,защото при един профилактичен преглед при нея миналата година и разговор около евентуална бременност,тя каза че не вижда спънка ако всичко тече нормално,да се получи по естествен път.

За пола на бебето...Бях убедена ,че първото ми дете ще е момче.Ама си го бях навила и нищо не можеше да ме разубеди.Така и стана.Много съм му свикнала и аз и някак си от ден първи гледам на него като на човек с характер(доста силен при това) и никога повече не съм го разглеждала относно възпитанието по полов признак  Mr. Green Как прозвуча хахахахха.Но и аз искам някой да идва на шопинг с мен  Laughing иначе ме гледат като досадница хахахаххаха

Нощна птицапожелавам ти момче Simple Smile

Mime-to и аз повечето неща ги помня от там  Wink Да,в цената която ми даде лекарката ми влиза ФМ направена от нея,ще ми вземе кръв за БХС и ще го изпрати с куриер или ако има път сама ще го занесе до Майчин Дом.Попита ме дали съм съгласна да не се разхождам и да ми сложи 10-20 лв отгоре за куриер.Съгласих се,за да не правя излишни движения

Tsetsi79 6,5 кг ако е ,го записваш първи клас  Mr. Green

mimsatДобре дошла! Simple Smile ами аз този път с удоволствие ще се възползвам от това да задавам въпроси към ЛЛЛ и да потърся помощ,за да се справя успешно с това,с което не успях предишният път!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 14:11 от dennis

# 431
За ЛЛЛ - искаме да участваме, естествено. Сори, че така отговарям от името на всички де....

# 432
Обаче има и друго - самата аз съм родена 6,5 кг.

Дано твоето бебче се смили над теб  Joy   
шегувам се, разбира се, да сте здрави и ти и то, пък колкото - толкова  Hug

dennis, аз също говорих с доктора по този въпрос и той ми каза, че в 36-та седмица ще ми каже дали ще пробваме нормално или не.

# 433
MaрTa,да...сега е рано да се предвиди,как ще се развият нещата.Да стискаме палци,да бъде по най-добрият начин за нас и за дребосъците.

# 434
Няма лошо за ЛЛЛ, разбира се. Впрочем, и аз съм от кърмещите - и тримата са до след годинка. Но малко се различавам от ЛЛЛ, които препоръчват до 2, че и до 3. Станат ли на годинка, полека ги отбивам, така ги чувствам нещата.

Денис, значи при Кирякова си ти. Предния път бях при Диков, но той вече е напуснал Токуда, и сега се оглеждал и аз за добър лекар там. И аз съм с две секцио, едното по спешност, второто, заради предното. Но сега много ми се ще да опитам нормално, а и чета, че все повече майки и лекари подкрепят нормалното раждане след секцио. Първото ми раждане е нормално, и беше сравнително леко, а и по-бързо се възстановява човек.

Общи условия

Активация на акаунт