МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Въпросът ми е има ли някоя от вас ,която е пропуснала тези изследвания или всеки си ги прави за собствено успокоение???

На мен ми се вижда безотговорно пропускането на тези изследвания. За мен ФМ при добър специалист е много важна.

Вчера бяхме на съседна маса с едно детенце с малформации, няма да изпадам в подробности. В него момент се замислих дори за амниоцентеза, дори да няма съмнение в другите изследвания. След като има начин да предотвратя страдание на детето и семейството си, ще направя всичко, което зависи от мен. От там нататък, каквото Бог реши.

Stella Maria, толкова много се чудих, да давам ли нещо имуностимулиращо на Теди сега преди яслата. В крайна сметка реших да го оставя без никакви добавки. Надявам се организма му да е силен и да се преборваме по някакъв начин с вирусите.

Чудя се, какво да правя. Мъжът ми май ще се прибира чак след 20.10., а аз си записах следващата ехография за 12.10. Дали да я променя за края на септември или направо на 4Д в края на октомври? Не знам дали и докторката ще е съгласна на такава пауза от 2 месеца, за мен не е проблем.  newsm78

Добре дошли на новите майчета.Лека бременност!

# 496
Здравейте мамита и добре дошли на новите!  Hug
Днес си взех резултатите от БХС и ми ги разясниха подробно в Майчин дом. Много съм щастлива, защото казаха, че са идеални и съм била "отличник". Пожелавам на всички, на които им предстои ФМ и БХС да получат прекрасни новини!  Simple Smile Хубав следобяд!

# 497
А аз пак да питам, някой знае ли нещо за алое и бременност. Иска ми се да взимам нещо имуностимулиращо за есенно-зимния сезон?
Стига с тези комерсиални продукти, по-добре народна медицина. Мед, лимон, ябулки всеки ден, здравословна и разнообразна храна, чайчета разни.
Точно затова коментирам, аз съм протих всякакви лекарства и добавки, даже и витамини не пия като цяло, затова повдигнах въпроса. Гледам да се храня ОК. От алоето се отказах.
Мен ми излезе лош БХС .. На 11ти сме на 1ва ФМ, ясно е, че изследвания няма да се пропускат. Спирам по темата и ще се опитвам да мисля позитивно.

# 498
  • София
И аз минах успешно на прегледа. Всичко му е наред на човека, но по-подробно ще го гледат на 19-ти. Не се видя какво е всъщност, нямаше нищо между краката, но се надявам скоро да се появи  Laughing Минахме и през Майчин дом за БХС. Утрогестана го продължавам по 2 на вечер, надявам се на 19-ти да ми го спре. Отпусна ми се душичката, от зацапвания и болки не смее да се зарадва човек. Иначе много шавливо е за сега. Май ни махаше с ръка, или си чешаше челото  Thinking
И аз без таткото не тръгвам към родилното. Така щеше да е първия път, ако не ме оперираха по спешност в 3 през нощта, лежах малко в Патологията. По време на секциото ми беше много гадно и съжалявах, че не беше до мен, а и той. Операцията мина двойно по-дълго, имаше усложнения, и по-спокойно щеше да ми е с него. Сега да не се заричам, но надявам се да сме заедно. Ходихме на разни курсове и лекции, на Естествено при Олга Дукат, и също на Росица Божкова. Бяхме избрали водно раждане в СВ. София. Той си е подготвен как протича всичко, обучен е и за кърмене и слингове. Laughing Дано този път не ни мине котка път  Praynig

Радина, и аз смятам като Пепсилайт. Успокоението е за теб лично, не за съседа. Нали твоето дете ще раждаш, цял живот ще го гледаш, каквото и да родиш. Така че е важно да е здравичко, или при проблем да се реагира веднага след или преди раждането. А в изследванията няма нищо сложно, нито пък са непосилно скъпи. Все пак ти си решаваш, в 21-ви век живеем  Peace

Аз давам през есенно-зимния сезон само прополис на детето. Всяка сутрин по 5 капки, ако е болна 3 пъти по 10. И ние се лекуваме предимно с нея. С Ципросепт и аз съм се тровила, че и детето. Миналия септември успя да се докопа и да изпие половин шише  ooooh! Добре, че живеем на 5 крачки от Пирогов. В Токсиколгията не се уплашиха, дадоха и въглен и ни изпратиха по живо по здраво. София много обича лекарства. Пие всичко и само се моли за хапчета. Няколко месеца след това изпи лекарствата на баба си, та този път ни приеха в отделението. Отплеснах се нещо.

# 499
Ау, това е много неприятно. Моят син никога не се е интересувал от хапчета, за моя радост, аз мислех, че всички са така и това с хапчетата са само градски легенди. Ще трябва много да внимавате при всички случаи. При нас нашите лекарства са качени нависоко - в много висок шкаф. Неговите са отделно и те в момента по стечение на обстоятествата с в обсега му, но по-натам естествено ще ги качим пак по горните шкафове, колкото и да е неудобно за нас самите. Явно трябва да сме много внимателни.

# 500
канарска-маймунка Шумен не е толкова голям град, може и да се познаваме. А за бебто се моля и надявам искрено Simple Smile, вчера бяхме на лекар, бебто е добре, отговаря си за седмицата, даже имам и снимки вече малко размазани, защото много мърдаше хихи, и отлепяне нямам вече... всичко било както трябва, но трябва да лежа още 2 седмици. Но нищо не са, като знам че всичко е както трябва с кеф ще ги излежа.

# 501
  • Пазарджик
_radina_, аз лично БХС няма да правя - за мен този вероятностен тест е излишен. Лично мнение. Фетална морфология ще правя, но по-натам - 17-19-21 седмица, когато кажат.

# 502
Stella Maria,Нощна птица  Peace подкрепям мненията за добавките и лекарствата.
Stella Maria честито 4то мъжко попълнение  Crazy Баща ми са 4ма братя Simple Smile,и всичките имат по 2 или 3 момичета.Равновесие да има  Laughing
Радвам се за добрите резултати на всички!
Mime-to,дано този път мине по план Hug
Pepsilight в яслата и в градината повечето дечица преминават неизбежно през този обмен на вируси и бактерии Simple Smile.Повече фрешчета,плодове и чай,ако пие детето сутрин преди да тръгне е идеално.Това съм го установила,че много помага,за възпрепятстване на всичките там риновируси.

Аз у нас имам един блистер вит.Ц и 5 лепенки,с това ми се изчерпва аптечката.Ако нещо се наложи ,отиваме до аптеката( на нашата улица са само 3-4 на брой) и взимаме.Да чукна на дръвце,синът ми когато се роди до сега е боледувал общо за 6те си год живот най-много 4-5 пъти.Веднъж ангина ,веднъж шарка и останалите бяха сополи с температура,но минаха с вит Ц,много чай и панадол.А педиатърката след 15та минута от раждането дойде да ми докладва за състоянието на детето и размерите,каза нещо ,което тогава ми се стори много странно,а с времето започнах да приемам като някакво орисване положително,ако щете..."той е много здраво бебе и едва ли ще боледува по 1-2 пъти годишно,а може и по-рядко"Тогава си казах,че тази не е добре,от къде знае...А после явно така съм се се само убедила в същото,че то си стана факт.Докато имам познати ,тръгват с мисълта за почивка" ами дано наоколо има болница,лекар...",тръгват с нагласата,че децата щом отиват на море например,задължително ще се разболеят.Тръгвайки с подобен страх и съмнение,някак си почти задължително ги сполетява.Нагласата е много важна!Децата подсъзнателно я усещат!
Добре дошли на новите попълнения  Hug !
За раждането и присъствието на таткото,моят мъж присъстваше плътно до главата ми,нищо че беше секцио.Говорихме си,заедно видяхме малкия човек висящ като прилеп с главата надолу.На никой не му стана лошо,напротив беше положителен момент.Сложното после дойде,като се наложи да се става и да се ходи  Wink

# 503
  • София
След като минах на ФМ тия дни да ви кажа има си смисъл, според мен.
Обясниха ми за всяко нещо, което измериха за какви болести може да е маркер, като повечето бяха за Даун.
Това което няма смисъл е женската консултация  Close

# 504
  • Пловдив
Нощна птица питаше как съм. Все така боли ме гърлото нито повече нито по малко. От днес смуча едни хомеопатични хапчета, които не са много ефикасни. Дано се размина. Ако вдигна температура този път няма да чакам, отивам право в болницата.

# 505
  • Варна
Това което няма смисъл е женската консултация  Close

Joy

Mime-to , след секциото мислиш да раждаш естествено ли?

моят мъж присъстваше плътно до главата ми,нищо че беше секцио.

Да взема да го пробвам и моя ли? Поне да му видя физиономията при споделянето на идеята да присъства на операцията.  Joy

На мен ми е ясно, че без болести няма да минем в яслата, но ако може да е по най-лекия начин.

# 506
  • София
Добре дошли на новите мами!
Някой на предната страница питаше дали купуваме неща за бебо,засега още не съм и то защото повечето неща ги имам от баткото,но когато бях бременна с него си купувах по нещо след всеки преглед:)Днес обаче си купих панталон  и дънков сукман за бременни preggo

# 507
  • USA, Steak State
Добре дошли на новите мами!

Аз съм чак в петък на сонограм и тогава за първи път ще видя бебчо, пол няма да ми кажат пред 5ти месец ( тукашен закон). Та ще се опитвам аз да се ориентирам.  Mr. Green

# 508

моят мъж присъстваше плътно до главата ми,нищо че беше секцио.

Да взема да го пробвам и моя ли? Поне да му видя физиономията при споделянето на идеята да присъства на операцията.  Joy

На мен ми е ясно, че без болести няма да минем в яслата, но ако може да е по най-лекия начин.
[/quote]  Joy пробвай...кога друг път ,че ще му сложат найлонова шапка,калцуни и престилка и ще си прекарате в "задушевен" разговор  едно 30-40мин на фона на потраквания на инструменти и шетащи лекари

# 509
  • София
Надявам се на нормално, пък ако е и естествено, още по-добре  Hug Щото е лесно да съм ербап и да не искам упойки и т.н, но там знам ли какво ще ми щукне. Затова сме го обсъдили, че трябва и някой трезво мислещ да присъства и да ме контролира  Laughing Майтапа на страна, но знаете как е в българските болници, навиквания, натяквания, някъде и обиди и насилие. Едно говорят на жена, съвсем друго на мъжа и. Правят разни манипулации не толкова нужни, да не говорим, че изобщо не обясняват какво ти правят, искаш ли, не искаш ли, и така.

Общи условия

Активация на акаунт