Покажете си детските стаи - тема 17

• 83 993
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Определено не разбрах, това какво общо има с мен:

Цитат
Мама на 2 бебета и моите мебели са основно в бяло и стаята е в майка ми, ноооо който плаща той поръчва музиката - нали знаеш.Въобще не ми се месят в дизайна.Все пак стаята си е за твойте дечица, направи си я по твой вкус.

Стаята на детето си е в нашия апартамент и единствения, с който се съобразявам е детето ми.

Единственото, което още не е ясно в обзавеждането е липса на шкаф/секция или нещо където да приберем играчките. Напоследък тези системи на Икея хващат окото, но не пасват като размери.

За сега мисля да питам в Лейзито да изработят ето това по размер http://shtereva.snimka.bg/properties/detska.704942.28642304

# 376
# 377
  • София
На моето дете правя стая при майка ми Peace
Вкъщи си има. И никой не ми налага мнение, просто си коментираме с майка и с брат ми. Мое е желанието да им харесва, защото аз на практика почти не ходя там. Майка ми гледа детето след градина или когато се наложи, както и през лятото, тя се грижи за стаята... Защо да и тропна мебели, които не харесва?
Отделно брат ми е художник и ценя вкуса му. Вече сме сложили тапети - жълти, на мечета, както и корков паркет. Прав е, че натуралното дърво отива повече. Лично изпробвах с парче тапет на място в магазина. Не стои до бял гардероб. В магазина ме успокоиха, че като потъмнее дървото след време, ако искам може да го боядисам бяло Mr. Green
Та така Simple Smile Надявам се като стане, да покажа снимки Peace

# 378
Определено не разбрах, това какво общо има с мен:

Цитат
Мама на 2 бебета и моите мебели са основно в бяло и стаята е в майка ми, ноооо който плаща той поръчва музиката - нали знаеш.Въобще не ми се месят в дизайна.Все пак стаята си е за твойте дечица, направи си я по твой вкус.

нищо общо няма, просто съм объркала потребителя  Peace

# 379
  • ГО
Здравейте и от мен. Дойде и нашето време да обзаведем детската стая.
Мебелите са готови, ще боядисваме (освежим) стените и ще циклим паркета. Започна лудото чудене за килимче и текстил.
След дълго ровене и гледане се спрях на този килим :
http://time4dreams.com/kilimi-za-detska-staia/95-kilim-bp0901142.html
в размера, който ни трябва ще излезе 350 лв. Много ли са, или си заслужава парите?
Мебелите са бели, стаята ще е за момче на 6г. и момиче на 2г. Като цяло имате ли впечатления от този магазин и този вид килими?

# 380
  • на североизток
Здравейте и от мен. Дойде и нашето време да обзаведем детската стая.
Мебелите са готови, ще боядисваме (освежим) стените и ще циклим паркета. Започна лудото чудене за килимче и текстил.
След дълго ровене и гледане се спрях на този килим :
http://time4dreams.com/kilimi-za-detska-staia/95-kilim-bp0901142.html
в размера, който ни трябва ще излезе 350 лв. Много ли са, или си заслужава парите?
Мебелите са бели, стаята ще е за момче на 6г. и момиче на 2г. Като цяло имате ли впечатления от този магазин и този вид килими?

На мен ми изглеждат качествени килимите и цената мисля не е много висока за това качество.
В същия сайт има и шалтета в стил пачуърк, които си заслужава да се погледнат(за тези, които търсеха шалтета). Цената е пак височка, но като гледам се отнася за размер 230/250 с две калъфки за възглавници 50/70, така че за единично легло може да е по-приемлива Wink Аз аз пък се влюбих в ето това  Heart Eyes а това май ще свърши добра работа на доста от вас с момичешките стаи Wink
Кama4e, благодаря че сподели този сайт  bouquet

# 381
  • ГО
Притеснявам се, че след 5 години, ще му писне на момчето и ще каже, че е бебешки. За колко голямо дете бихте сложили такъв килим?

# 382
Аз не вярвам този килим да запази качество за повече от 5 год., така че опасенията ти за омръзване не са основателни. Аз избягвам всякакви геори, още повече на пода и в такива размери. Ограничават въображението на детето и натоварват сетивата защото "образа" се обработва от мозъка всеки път.

Иначе шалтетата са щампи на пачуърк и в Амазон ги има за 40-60лв.

# 383
  • Пловдив
А как е шалте на английски - това, което намирам навсякъде там са само пликовете за одеало - DUVET COVER

# 384
Duvet cover е плик за завивка. Шалте е bedspread или bedthrow.

# 385
  • София
Не искам да инвестирам в шалтета. Предпочетох да купя красиви и качествени чаршафи (цвят lagon). Нямам никакво желание и време сутрин да прибирам завивки и възглавници. Директно опъвам горния чаршаф и визията е готова.

За килима - в един момент се бях насочила към търсене на нещо голямо, но поддръжката ми е трудна. Като знам каква лудница с децата, все гледам всичко да ми е максимално улеснено и лесно за поддръжка. Взела съм 2 кръгли килимчета от по 15 лв (ф 90), ползваме ги само зимата. Като се захабят, мятам ги в пералнята.
Представям си като децата обърнат няколко кутии с дребни играчки из цялата стая, колко време би ми отнело, а и на тях, да се приберат обратно. В момента само минавам с една такава гума за под, всички дребосъци ги измествам към центъра на стаята и после по кутиите. Ако имаме голям килим, много по-трудно ще е цялото упражнение.

# 386
Не съм съгласна за големия килим и играчките. Имаме такъв, а синът ми играе основно с Лего. Събираме всичко за 2-3 мин с лопатка за трохи и по контейнерите. Не остава нищо по земята и се почиства страшно бързо. Не си представям да седи на гол ламинат целогодишно, нищо че зимата обичайно е 23-25 градуса у дома.

Аз не знам някой да обича да оправя легла. Идеята на шалтето не е да прикрива стари и вехти чаршафи, нали не мислиш, че по тази причина ги обсъждаме?!

# 387
  • София
Ето за това сме различни потребители. Аз не искам да мятам шалтета. Двойна е работата. Умножи ги х 3. Допълнително текстил, трябва и да им намирам място и за през нощта като децата са по леглата.

Аз не знам някой да обича да оправя легла. Идеята на шалтето не е да прикрива стари и вехти чаршафи, нали не мислиш, че по тази причина ги обсъждаме?!

Хм, вехти и стари чаршафи. Най-малкото това имам предвид.

Минаване с прахосмукачка по килим е по-трудоемко, прането и набиването на прах по дебелите килими брррр... После и носене към някоя автомивка за прането. И нямам ламинат, не ми харесва, само омаслен естествен паркет, страхотно удоволствие и е по-топло.

Всеки си преценява как да си организира ежедневието и колко време да отделя на домакински задължения, моите приоритети за други.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 12:01 от maminko

# 388
Ето за това сме различни потребители. Аз не искам да мятам шалтета. Двойна е работата. Умножи ги х 3. Допълнително текстил, трябва и да им намирам място и за през нощта като децата са по леглата.

Хм, вехти и стари чаршафи. Най-малкото това имам предвид.

Минаване с прахосмукачка по килим е по-трудоемко, прането и набиването на прах по дебелите килими брррр... После и носене към някоя автомивка за прането. И нямам ламинат, не ми харесва, само омаслен естествен паркет, страхотно удоволствие и е по-топло.

Всеки си преценява как да си организира ежедневието и колко време да отделя на домакински задължения, моите приоритети за други.

Hug

Събираме всичко за 2-3 мин с лопатка за трохи и по контейнерите. Не остава нищо по земята и се почиства страшно бързо.

Така се почистват и трохите - отиват в контейнерите;)

# 389
Аз не мога да си представя леглото да стои само със завивките. Най-малкото през деня се прашат и цапат тези деца като играят.
А и ако искат да легнат на леглото да починат, с мръсните дрехи ли го правят?

Пък и има един отличен, нискобюджетен вариант. Просто купувате от тези най-тънки одеала (които са навити на руло), навсякъде ги има и са м-у 9-15лв. Вършат идеална работа. В момента леглото на щерката (което е бебешкото и 140х70см) е покрито с такова одеало. Тя си играе постоянно в него, подрежда кукли и т.н. Няма как да го оставя с чаршафите, които спи.
За този тип говоря
http://www.cottonhouse.bg/modules/GetImage.aspx?imageid=87

Общи условия

Активация на акаунт