Мислите ли, че трябва да има глоби за родители..

• 10 812
  • 217
  •   1
Отговори
# 105
В началния курс е добре, за после са ми големите притеснения, особено като се има предвид стремежът да се смажат с валяк математическите паралелки, да се забрани на училищата да водят курсове, да се пренапишат експресно учебниците и да се смени съдържанието на учебния материал, и кой знае какви още безумици на Игнатов и помощници. Кошмар.
пп: по-лошото е, че децата намразват училището, а не че родителите имат забележки.

# 106
Янечек,
забелязваш ли, че сме пет човека?
Останалите ги кефи статуквото и го защитават, даже.

Относно намразването на училището - не си спомням и преди 20-30 г. мнозинството деца да са го обичали Simple Smile

# 107
  • София
Янечек,

Това констатирам и аз, явно управлението на страната е в пълен синхрон с настроенията на населението. Като малцинство ще си траем и когато можем ще се възползваме от образователните системи на други страни.

# 108
  • сф
не смятам, че трябва да има глоби за родители, чиито деца не посещават ясли, градини и т.нар "предучилищни". трябва да има глоби за родители, които не пускат децата си на училище от 1 до 8 клас.

# 109
Янечек,

Относно намразването на училището - не си спомням и преди 20-30 г. мнозинството деца да са го обичали Simple Smile
На повечето тук децата дори не са в начален курс още.1-4 клас-бива.Моето едното е там.Какво ми предстои-не мога да знам, че да действам предварително.

# 110
Мислите ли, че трябва да има глоби за родители..чиито 5 годишни деца не посещават градина или подготвителна група в училищата?Питането ми е провокирано с проблемното записване на децата в детските заведения.Гарантирано ли е, че ще има място за всички деца?
Поне в Пловдив са възможни такива мерки, за другите градове не знам.
Ако едно дете иска да посещава детско заведение, но се спира против волята си, трябва да има глоба. За училището се колебая, знам, че някои родители обучават децата си у дома, но в такива случаи може би трябва поне веднъж годишно да се срещат с педагози за да е сигурно, че не ги спират насила и че нямат сериозни изоставания с материала. Аз лично съм " за " детската градина и училището, но ако някой родител прецени, че детето му още не е готово за това ( но има условия да учи и живее нормално ) не би следвало да плаща глоба.
Веднъж си поговорих с едно момиченце от ромски произход и майка му, то искаше да ходи на градина, но тя - не, това за мен не е редно, въпреки, че може да го спира поради липса на средства, а не за да го кара да рови по кофите. За съжаление често виждам бебета и деца на по 3-4 годинки, които обикалят контейнерите сутрин, ето в такива случаи трябва да има задължително глоби. Както и когогато издевателстваш над децата си разбира се ( не е по темата, но видях, че и други майки са го написали ).

# 111
Янечек,

Забелязвам. Поне преди 20-30 години не трябваше да тръгваме задължително от 4-годишни. Пък и не е лошо училището да бъде такова, че децата да не го намразват. Всички тръгват с желание на 6 и в края на втори клас вече са отвратени.
Глобите никога няма да решат проблема с тези, които не учат, защото ровят по кофите. Глоби се налат на тези, които могат да си ги платят. Какво ще вземеш от тези, които нямат стотинки за хляб?

# 112
Започнах да свиквам да ме глобяват заради това, че нямам избор.  Laughing Чудно само как ще ми спрат надбавки ли добавки ли, след като веднъж са ми ги спрели, заради отказ от ваксиниране.  Ще я видим и тая работа

# 113
  • сф
е то няма никаква логика глобата да бъде лишаване от нещо, което така или иначе не всички получават  Laughing
това със сигурност ли така се планира да бъде? глоба=лишаване от детски?

# 114
Не ме интересуват детски, не получавам и нямат какво да ми вземат. )

И аз пак питам, къде са предвидените глоби за училища, които не осигуряват необходимите условия? Или за такива, които са обявили, че имат смесени групи, а отказват записване на 5г. деца?
Няма...

# 115
  • Ямбол
Ти само на устен отказ ли разчиташ?
Или подаде заявление и ти отказаха?
Ако е второто, на какво основание беше отказът?

# 116
Ти само на устен отказ ли разчиташ?
Или подаде заявление и ти отказаха?
Ако е второто, на какво основание беше отказът?

Ти нещо съществено няма ли да кажеш по зададените от мен въпроси?
Ами ходиш от тема на тема и ме поучаваш какво и как се прави?
Разбрахме всички, че си от даскалиците, които са на всяка манджа мерудия и от всичко му разбират и знаят.
И да, на заявление подадено, отказа е, че няма деца на 5г. Хайде сега ми дай пак умен съвет, или ми обясни как точно се прави?

# 117
  • Вън от пространство и време
Ами аз чакам да видя как ще проработи този нов порядък в София. В нашия квартал от години няма места в детските градини и училища поради липса на база. Децата стават все повече и повече всяка година. Миналата в групата на дъщеря ми бяха записани 30 деца. Колкото и да не ходят всички постоянно - пак са много и заниманията са непълноценни, тъй като един педагог не може да се занимава с всяко индивидуално достатъчно време.

# 118
м и когато можем ще се възползваме от образователните системи на други страни.

Защо, в другите страни цветя и рози ли е образованието? Въпроса е също,ккога ще се възползваш, когато детето вече е обучено в БГ от 1-4 клас???? След това не мисля че би имало трудности,където и да е..

# 119
м и когато можем ще се възползваме от образователните системи на други страни.

Защо, в другите страни цветя и рози ли е образованието? Въпроса е също,ккога ще се възползваш, когато детето вече е обучено в БГ от 1-4 клас???? След това не мисля че би имало трудности,където и да е..

Не е по-лошо от това тук...

Общи условия

Активация на акаунт