Мислите ли, че трябва да има глоби за родители..

• 10 838
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
Щом е задължителен този етап - трябва да е невъзможно да се преминава без него в първи клас. Така както не можеш да минеш в трети клас, ако не си изкарал втори.
И с глобите съм съгласна.

А кой ще задължи училищата да осигурят нормално и в съответствие с възрастта на детето ми оборудване и т.н.?
И защо детето ми да трябва да учи заедно с 6г. деца, защото "нямало разкрити изцяло групи за 5г".
Защо директорите отказват под какви ли не предлози да записват 5г. деца в предучилищна, въпреки закона?
Хайде обясни ми ти, кой ще накаже тези училища и директори?
Аз примерно не желая детето ми да е предучилищна в детска градина. Щом има закон, то той трябва да се спазва от всички.

Да не те плаша, но това всичкото са бели кахъри. А, като тръгне на у-ще и там не си доволна от среда, учителка, съученици, ниво на обучение, или там каквото и да е, какво ще правиш?? Ще го местиш от у-ще в у-ще ли? Защото идеални у-ща в Бг няма, нито в София, нито в др. градове.
А,доколкото знам 1 и 2 клас се стои в у-щата целодневно. newsm78

# 76
  • София

Не се стои целодневно. Има занималня за желаещите родители, но не е задължителна.

# 77

Това става само по желание на родителите, ако училището предлага целодневно обучение.

# 78
Biskara, а защо трябва безропотно да се съгласяваме с всяко безумие, което се измисли?
Аз не желая да разиграват мен, или детето ми.
И да, ако не съм доволна от дадени условия, учители и т.н. и ако детето ми не се чувства добре, бих го преместила.
И не, не се стои целодневно в училище. Стоят тези деца, на които родителите им са съгласни.

# 79
Biskara,
стига си писала глупости, само да стряскаш хората. Целодневно стоят желаещите, освен това има и различни целодневни - до 15.00 и до 17.00 ч.

# 80
Освен че нас правят на маймуни, същото правят и с училищата. Вменяват им задължения, а това, че няма база, си е изцяло техен проблем. Те са казали - от догодина 3-ти клас целодневно, пък вие ако искате си изкарайте и палатки на двора като нямате стаи.

# 81
Глоби трябва да има, когато има условия за всички и то удовлетворяващи по-големия процент.

В този момент образованието в страната не е единно. Ситуацията в столицата и по-големите градове е една, в средищните училища друга. Вероятно трябва да има индивидуален подход, но то и глобите тогава трябва да са по области и вид учебно/детско заведение, в което са записани или не децата.

Някъде целодневната форма на обучение е задължително целодневна. В такова училище, на такъв клас преподава свекърва ми. Има и два класа, които приключват на обед. Но нейният и други два са задължени да са там до 17 часа. И родителите са доволни. И то много.

# 82
Макар, че темата се измества, да попитам тази година първолаците цял ден ли ще учат?Ако е така е добре, защото децата се подготвят за следващия ден в самото училище, в присъствието на преподавател.

# 83
  • София
Макар, че темата се измества, да попитам тази година първолаците цял ден ли ще учат?Ако е така е добре, защото децата се подготвят за следващия ден в самото училище, в присъствието на преподавател.
Казахме го вече по- назад, за който иска има занималня, а дали е по- добре да си подготвят уроците в училище е съвсем друга тема.

# 84
  Ако е добра занималнята е добре, ама ако са събрани от три класа деца, само за да не са навън...

# 85
Все пак темата не е за това дали е добре за децата да бъдат "социализирани" в държавни инстутуции и имат ли нужда от 3 години предучилищна подготовка, а дали е редно да глобяват родителите, особено при сегашната ситуация. След 4 години ще има глоби и за 4-годишните, които не ходят на ДГ, ама родителите им няма как да знаят отсега.

# 86
  • София
Все пак темата не е за това дали е добре за децата да бъдат "социализирани" в държавни инстутуции и имат ли нужда от 3 години предучилищна подготовка, а дали е редно да глобяват родителите, особено при сегашната ситуация. След 4 години ще има глоби и за 4-годишните, които не ходят на ДГ, ама родителите им няма как да знаят отсега.
Редно е, как да не е редно. Когато от ЕС запитат дали сме изпълнили ангажиментите по точката образование ще се каже, че са преизпълнени, дори е задължително и глоби има, но народът е прост, отказва да спазва закона. Това е.

# 87

Някъде целодневната форма на обучение е задължително целодневна. В такова училище, на такъв клас преподава свекърва ми. Има и два класа, които приключват на обед. Но нейният и други два са задължени да са там до 17 часа. И родителите са доволни. И то много.

За това говоря!
И не плаша никого, просто зададох въпрос.

# 88
Някъде целодневната форма на обучение е задължително целодневна. В такова училище, на такъв клас преподава свекърва ми. Има и два класа, които приключват на обед. Но нейният и други два са задължени да са там до 17 часа.
Задължителна е за тези деца, чиито родители са избрали ЦФО, но никой не може да те задължи да направиш подобен избор. Ако не искаш детето ти да да посещава ЦФО или не го записваш в такава паралелка, или сменяш паралелката.

http://nmd.bg/news/milena-damyanova-tselodnevnoto-obutchenie-nya … -e-zadalzhitelno/

# 89
След години нищо чудно да е задължително за всички, ама така ще е като на протестите идват по 30 човека и никой не се оплаква където трябва.

Общи условия

Активация на акаунт