На море в Гърция - 11

• 97 285
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,момичета.Чета ви цяло лято,докато избирах почивката,но за пръв път пиша.
След голямо чудене,и по отзиви оттук и ние резервирахме в Никити, във Filianna.Много ще съм благодарна,ако момичетата,които сега са там ми кажат-има ли в апартаментите някаква кухненска посуда-чаши,чинии,ножове.Собствениците дали говорят български,че нашият английски е гола вода.И плащането задължително ли искат да е в началото,че хич не ми се предплаща за 10 дни.
Благодаря,предварително

# 256
  • София
Здравейте,момичета.Чета ви цяло лято,докато избирах почивката,но за пръв път пиша.
След голямо чудене,и по отзиви оттук и ние резервирахме в Никити, във Filianna.Много ще съм благодарна,ако момичетата,които сега са там ми кажат-има ли в апартаментите някаква кухненска посуда-чаши,чинии,ножове.Собствениците дали говорят български,че нашият английски е гола вода.И плащането задължително ли искат да е в началото,че хич не ми се предплаща за 10 дни.
Благодаря,предварително

Привет от Никити и Филианна. Размазваме се от плаж. Има всичката посуда, която е нужна. Има кана за вода, тостер, хладилник с фризер и котлони с фурна. Няма веро, гъба, чували за боклук - това може да си вземете или купите оттук. Не знам как да ви обясня как да стигнете до тук, защото ние се въртяхме час докато го намерим, а телефона на собственичката беше изключен. Ако искаш ми пиши на ЛС да ти обясня. Може да им кажеш , че не искаш да предплащаш, не могат да те задължат, няма го в офертите, като толкова спазваме каквото е упоменато  Mr. Green
Таис, много лошо така. Аз бих се преместила. Направо бих ти казала да идвате насам. Пълно е с места, хора няма много. На плажа Кастри, където ходим, сме 4-5 чадъра. Не сме пропускали плаж, вълни почти няма. И ако не се навираме в скалите при таралежите, нямаше и да треперя онзи ден.  Hug

# 257
Хайде малко инфо и от мен...
В момента сме в Коринос, част от Олимпийската ривиера. Хотелите са на брега, а селото е малко по-навътре. Катерени си е Слънчев бряг, но пак е по-приемлив за мен. С изключение на сергиите.
Хотелът е непретенциозен, но е много красиво наоколо, прекрасна зелена морава, люлки, красив бар ..., прилича на българската Албена и е чудно за деца. Времето е чудесно, водата топла и чиста. Не е скъпо, чудно е за кратка почивка на края на лятото. Ходихме да видим крепоста в Платамонас, последното село от Ривиерата и първото с голяма денивелация и красиви гледки. Хапнахме риба в една рибна таверна на пристанището, чудна беше.
Чакам с нетърпение Неделя когато поемам надолу към Волос.

Анабел, как е Скиатос?

# 258
  • София
Привет ! Ние сме току що завърнали се от Лагомандра бийч- много сме доволни, май от трите ни морета това беше Почивката.
Имам доста впечатления от Ситония, но сега малката ми виси на крака. Ще споделя тези дни.
На почиващите - хубаво време и пълноценна почивка  Peace.

# 259
Благодаря на Спокойна за бързото включване.Ние в неделя пътуваме натам.Бях се притеснила и за таралежите,след като сподели какво се е случило,но сега се успокоих,като каза,че са били по скалите.
За Филианна-надявам се,че ще го намериме бързо,тъй като се ориентирах по картата..гледах,че е в по долния край.

# 260
  • София (Възраждане)
Havga, може ли линк към мястото където сте отседнали в Коринос  bouquet
Хотелите отдалечени ли са от центъра на селото, има ли забавления за деца?

# 261
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Вчера се завърнахме от нашата приказка на Тасос. Ето тук бяхме: http://www.studiokalalas.gr/index.php/en/home
Мястото е уникално, на стъпки от морето, намира се в борова горичка, короните на дърветата бяха буквално над главите ни, мммммм още усещам този приказен аромат. Това е място за абсолютен релакс, наблизо има една таверна, други студиа на около 300-400м, единственият негатив е че плажът точно отпред е каменист и не става за къпане, мястото е точно на един нос, вероятно това е причината, но десетина метра наляво или надясно вече е страхотен, пясъчен плаж, така, че не е било проблем да оставя сина ми, който е на 7г да се къпе, а аз да си чета под бора.

Направихме обиколка на острова, посетихме едно чудно планинско селце - Казавити, както и уникално място - Гьола - естествен басейн в скалите, който се пълни с вода от разбушувалото се море.
Разгледахме повечето плажове - Трипити е красив, но е с дребни камъчета, а прехваления Golden beach е наистина уникален с кристалната си вода, обаче такова стълпотворение ми дойде в повече на фона на спокойствието на Рахони. Голямото разочарование за мен е Мраморния плаж, стигането до там е истинско изпитание за сетивата, а за хора с белодробни проблеми е направо наказание. Пътят е посипан с фин бял прах, при преминаване се вдига страхотна пушилка, дърветата са като призраци в бяло, а на самия плаж просто няма къде игла да падне. За хора без деца сигурно е перфектно, но мен ме разочарова.

Та това е, адски съм доволна от почивката ни, догодина, живот и здраве пак там, но този път за 2 седмици поне.

# 262
Стигнахме, че даже и плаж направихме. Водата пред Филипос и Дафне е чиста без гадини. Учуващо за мен няма гърци макар да е началото на уикенда. Новите апартменти на Филипос са доста добре. Малка спалня, нормална баня и малка векидневна с бокса в която има две диванчета (доста удобни), които стават на еденични легла. Ние сме с диване на 3 г. и ни е перфектно. Миналата година в студията ми беше леко тясно. Обзавеждането е като в нашите хотели 4-5 звезди - пипнато и с вкус. Има котлони, MW, среден хладилник ( в студията беше малък), тостер, машина за шварц кафе и т.н. 

# 263
  Havga, много се радвам,че си изкарвате чудесно! Когато тръгвате от Волос за източното крайбрежие на Пилио, не ви трябва да заобикаляте надолу през Кала Нера и Цагарада както направихме ние. Излишно натоварване и време, всичко не може да се види наведнъж. От Волос има хубав път,пак със завои,но широк, с идеален асфалт, през Портария и Хания. Следвайте него. Непременно разгледайте Портария и се отбийте в Макриница (2 км), после продъжавайте на изток. Задължително се отклонете от главния път на 0.7 км и се отбийте за малко в Кисос да му усетите атмосферата. След кратко сте на морето.
  Аз от днес съм в Скопелос за няколко дни. Скиатос ми е за десерт другата седмица. Много ще разказвам. Очаквам и от теб.

# 264
  • с/у ОколоМръсТното
Ние сме току що завърнали се от Лагомандра бийч

таман за там сме се насочили за днес и мислех да те търся  Laughing
Нищо, де... следващия път  Grinning

Оси има навсякъде тази година... Говоря за Ситония. Жалко, че те скпават някои преживявания, но като цяло всичко е на 6-ца.
Намерихме си чудно място няма да казвам за какво парички, за да не ви дразня Sunglasses
Сега пак се напълни с гости, но пред 3те дни в началото на седмицата си бяхме сами  Party
Хубаво е, че е на 1-2км. от Неос Мармарас и всяка вечер сме там на разходка... Много хубаво градче е, чудесно за снимки и разходки...
Виж за Никити не мога да кажа същото... Селце, та дрънка. Една улица и зад нея къщи, а пред нея  - плаж.
Това е, но ни остава само 1 ден.
Поздрави   bouquet

# 265
  • Пловдив / София
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ. НЕЩО С КЛАВИАТУРАТА.

В МОМЕНТА СМЕ В НИКИТИ. ДАФНИ СТУДИАТА СА ОК. НО ПЛАЖА НЕ МИ ХАРЕСВА. МИН. ГОДИНА НА ТАСОС БЕШЕ МН. ПО-ДОБРЕ. ИНАЧЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯТА ДОСЕГА ОТ ВЧЕРА СА ПОЛОЖИТЕЛНИ.

# 266
Здравейте.
Тези дни гледаме да сме по-далеч от хотела, защото се напълни с българи и за жалост селяндурските прояви на някои ни идват в повече. Категорично спирам да споделям това място, пък който както иска да го разбира. Сръбската компания ми е по-приятна и най-вече по-релаксираща, защото хората се съобразяват с околните и не крещят като за последно в часовете за почивка. Силно разочарована съм от възпитанието на българина и това е! Naughty
Съжалявам, но не ми е приятно да си затварям прозорците и да си пускам климатика заради крещящи въодушевени екземпляри, които не се съобразяват с никой и с нищо по цял ден.  Crossing Arms
Моля тези, които ще идват да не викат, че сме дошли да си почиваме все пак.  Tired Tired Tired

п.п. В един от апартаментите се настаниха 2 семейства. Къде се побират - не знам и не ме интересува, но там има един страшен екземпляр - плейбоя Данчо.  Mr. Green
На море е дошъл с жена си, тъщата си и тъст си, вика като за последно и се перчи постоянно. Вчера се правеше на голям  разбирач в спорта, а днес на вината. Мята едни гарваново черни коси и прави такива чупки в кръста, че ви е бедна фантазията.  Mr. Green
Сутринта разправяше на тъщата, че имала много хубав зет.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Мъжът ми вчера каза, че трябва да очакваме семеен скандал с подобен екземпляр и беше прав - днес на обед само дето не се сбиха. Сега ми е смешно, ама щото съм се наспала и него го няма да ми надува главата отгоре.  ooooh!
Дано си тръгнат по-бързо.  Sick

Никити се напълни отново.

Пазарът вчера ми хареса много - един такъв пъстър, шарен.. Купихме си страхотно козе сирене, маслини, плодове, някакви азиатски круши, които се топят в устата. Имаше изобилие от риба, но аз не съм много веща в приготвянето й и се въздържах. Разходихме се до Афитос, защото сутринта времето се очертаваше да е облачно, но облаците се разкъсаха и направихме страхотна разходка там. Много ни хареса градчето.

Днес беше по-хладно и облачно, но бяхме на плажа - много спокойно е по това време там и е много подходящо за спокойно четене на книга, събиране на камъчета, правене на замъци и разни такива.. В момента времето е слънчево и топло.

Преди няколко дни отидохме до Ливрохио, но категорично не ни хареса. Много оси, бурно море, мръсен плаж и се отказахме. Върнахме  се пак на нашата страна на ръкава.

# 267
  • София
СКО  кофти картинка. При нас също е пълно с българи, но определено слава богу няма такива екземпляри. Всички спазват правилата и е тихо, като изключим тук таме някое ревящо бебе. Като цяло на втори преглед и ако се абстрахираме от някои неудобства мястото на което сме в крайна сметка няма да се окаже толкова лошо.  Днес бяхме на Кариди - е доста беше пълно и то само и предимно с нашенци и това определено е повлияло на чистотата на плажа - мръсно, пълно с боклуци. Иначе водата беше чудесна, напълно си оправдава прозвището бебешки плаж. За малки деца е просто чуден този плаж. Утре уви си тръгваме, но сигурно ще направим последен плаж, само още се чудим къде.

# 268
  • зад парка
Да препоръчам няколко ресторантчета на Ситония, от които съм лично много доволна:
- Марина, Никити - след пристанището;
- Корали, Сикя- рибен ресторант, на брега на морето срещу Сикя, след една голяма пекарната на пътя ако се отива на юг в ляво, след това преди големия плаж в дясно и после нагоре третия плаж;
- Букадури, на брега на морето , в зоната на Елия , на север от Н.Мармарис.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 10:13 от InaDot

# 269
  • Пловдив
Ние извадихме страхотен късмет, на мястото, където бяхме, имаше две семейства българи, много възпитано се държаха, нямаше никакви изцепки, както и от другите семейства там - едни сърби, живеещи в Германия, както и семейство румънци. Атмосферата беше тиха и релаксираща.

Затова пък на стотина метра по натам имаше една тумбичка сънародници, които оглушаваха околностите, за щастие дойдоха само за плаж там, разходиха се наоколо и останаха много впечатлени от огромните шишарки на боровете край плажа, на който почивахме. Като орда хуни дойдоха с тояги и брулиха дървото,шишарките падаха, а те ги събраха в торби и си заминаха...

Общи условия

Активация на акаунт