Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 553
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Честити бебчета на Лиа и Хрисик!Хрисик,за теб специално,мила,толкова се радвам!Ето,че успя и сбъдна мечтата си! Hug
Мартичка,измъчи те това синче!Ама много,много ще се гордееш с него после,ще стане голям човек,ще видиш!
Фейтче,скоро ще е,пак ти повтарям!Отпусни се и се опитай да не го мислиш!Знам,че е почти невъзможно това да стане,но дори и система да се наложи,важен е крайният резултат,който при теб ще бъде един бузанчо Пламен!
Ариелче,Ками,Мама Зайка,стискам палците и не пускам!
Бургаските мами-болницатав Меден рудник работи от днес,както Тета вече ви е казала.Днес бяхме с нея на лекцията,разгледахме за пореден път родилното и аз със сигурност ще раждам там!Иска ми се много утре да дойда на срещата,но незнам дали ще има кой да гледа малкия!Контракции си имам всеки ден,а от няколко дни ми се точи нещо,но май не е тапата,защото предния път беше розово-кафеникава,а сега не е така...Ще видим!

# 316
ей, много весело стана  Party

аз съм се мазала с почти всички на Икаров - продавам и масло от гроздови семена, ама много са ми мазни всичките, само ми оставяха петна по дрехите, затова вече без всякакви масла, само готови кремове  Sunglasses

искам и аз контракции, ама няяяяма  newsm47

# 317
  • shumen
Благодаря Ви за съветите момичета.И аз така мислех да направя със шишета,но за 5 минути.Ама като казвате 10 ще ги оставя.
Аз да Ви кажа незнам с тази вещица как да се оправям.Тази вечер пак ми вдигна кръвното.Нарочно май ги дрънка едни на мъжо,а той и вярва на лъжите.Иска да ни скара и това си е.Ама аз се казвам още малко ще потърпя и ще си вдигна багажа,ако тя не се изнесе.
Днеска си изчистих спалнята и си е подредих и тя след мене пак върви и ми маже навсякъде.Направо е като малко дете.Незнам,ама май изкуква тая жена жестоко.
Незнам,но ако съм секцио тя надали ще ме погледне след като мъжо тръгне на работа.Мама ще дойде,но и тя ще си отиде милата,че не ми се мисли.

# 318
Ауу Данека...това най-много го мразя-аз да чистя и някой по мене да върши същото.Склонна съм да го удуша тоя човек...Мисля ,е че е крайно време да я хванеш тая жена изкъсо,седнете ,говорете..кажи и че това,че живеете заедно означава компромиси и ти вече си направила достатъчно,а сега е нейн ред.Аз ужасно се дразня на моята,ама поне не опитва да ме скара със сина и...нека само пробва... smile3515

# 319
  • shumen
Миленка,пробвах да и говоря,но не възприема това говедо и това си е.Тя цял живот е била сама и е голяма саможивница.Немога да е превъзпитам,но ми иде да е  #2gunfire вече.Направо ми лази по нервите.Но разболее ли се нещо,да не си мисли,че аз ще е гледам.Да е гледа,който иска.То бива,бива,ама една чиния не си измива.Плюска и после си оставя по масата всичко.Един все подир гъза и трябва да върви.Ама ако мисли да гледам дете,че и нея не е познала.Само при една дума и ще накарам сина и по някакъв начин да е изхвърли или ние да се изнесем.

# 320
  • Stara Zagora, Bulgaria
Привет от мен, докато ви изчета минава поне половин час Laughing, за прегледа за разкритие си говорите по напред. Аз също имах кафеникаво течение след това, според мен и част от тапата ми падна, ама от тогава 10 дена минаха, иначе по принцип може да предизвика раждане и разкритие, но всичко е толкова индивидуално.  Поспах следобяд и сега не ми се спи.
Няма да давате зор на бебчовците, те още по-инати стават така Grinning, те си знаят милите, може термина да е грешен, например моя е със сигурност, защото си знам кога съм била в овулация, правих си тестове, а и стандартните 28 дни на цикъла не важат при мен,  аз съм си на 30-31, така че ще си чакаме септемврийчетата, ми не искат да са августинчета бебчетата smile3541
За утре пак изпускам срещата, малко ми се разкъсва деня в 12, а в събота съм на сватба на брата на мъжа ми и имам разни ангажименти и разкрасителни процедури, като сме бременни да няма да се излагаме newsm03!

# 321
  • Бургас
Добрутро!
Тети, к'ъв организатор съм аз?! Thinking Mr. Green Позволявам ти да ме оскубеш с кеф (само космИте на главата не барай, че и без туй ме е хванал есенния листопад, въпреки всички маски, които си слагам. Скоо ще ходя с два косъма, ама лъскави и фул Ъф енирджИ Mr. Green Мен вече ме тресе предродилната треска.  Mr. Green
Поне казаха ли в Черноморска, кои ще са доФторите, освен двете известни, които ще работят там?
Аз вчера доста се поизнервих в Девата - народ, не се спазват часовете, пълна анархия! #Cussing out Вдигнах един Миленов скандал, че то се не трае иначе.

# 322
  • Варна
Добро утро, момичета. Ние снощи направихме първата баня. Реших да бъде само с вода. После го омазах със зехтин. Добре го понесе. Ядем през три часа, събужда се като по часовник и между храненията давам глюкоза. Явно му харесва, защото си пийва. Цедя гърдите след всяко кърмене, защото наистина остават твърди. Поръчах си ръчна помпа на Авент, днес ще ми я донесат. Това на ръка не е работа. Иначе малкия е кротък. Даже тази вечер щяхме да пропуснем нощното хранене, защото той си спи. Незнам ако не яде пак ли трябва да се цедя на три часа. Иначе умирам от зърна и си мисля малко да цедя и да му давам от шише някое друго ядене. Вече имам корички по зърната и не мога да облека нищо. Ходя гола из къщи и мажа с Бепантена. Някой ако има решение на въпроса да сподели. Всъщност нали тук направо можеше да се задават въпроси към Лалече лигата? Да са пробвам все пак  Mr. Green
1. Болят ме зърната и имат корички, какво е решението?
2.Ако пропуска нощното кърмене пак ли трябва да се цедя?
3. Може ли да се цедя преди хранене и да му давам от шише някое друго ядене, за да ми зарастнат зърната и колко мл трябва да му цедя ( малкия е на една седмица)
4.Да го будя ли ако му дойде часа за хранене или да го прескоча?

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 07:26 от sentex

# 323
Sentex, още малко време и ще ти минат зърната, колкото и да не ти се вярва в момента. Казват, че помагало да ги намажеш след кърмене с малко кърма и да оставиш на въздух - заздравявали уж.
А за цеденето - може малко да цедиш, при положение, че ти остават твърди гърдите, но само до леко облекчаване, за да не си докараш хиперлактация и да влезеш в един омагьосан кръг. Недей да цедиш всичко. Иначе ако по-дълго време не се буди малкият и ти се напрегнат доста гърдите, пак може да изцедиш малко, но пак само до леко облекчаване, така малко по малко ще се настрои лактацията към реалните нужди на бебето.
Имай предвид, че първите 2 месеца си е малко зор и си иска време да се регулират нещата, не става от раз. Ако усетиш бучка в някоя гърда, гледай повече да я предлагаш и хубаво да я изсуква, бебето най-добре ще те оправи в такъв случай, никакви помпи няма да помогнат. Освен това е възможно и температура да вдигнеш, ако има нещо такова, аз хем нямах кой знае колко кърма и пак един ден се озовах с 39 градуса и като парцал бях, но се оправих. Просто да бъдеш подготвена евентуално и за такива моменти, които са често срещани, но не е страшно, като реагираш навреме  Peace

# 324
Добро утро мамииии днес вместо закуската с кафето ви сервирам топла топла новина за супер старт на деня Party  [нашата мама зайка си има зайчеее Михайл -3450-50 см   да и е жив и здрав и мнооого щастлив! /color] Crazy Hug Heart Eyes newsm44 newsm44 newsm30 smile3501 newsm44

# 325
  • Бургас
Добро утро момичета!

За срещата днес, аз ще дойда със сигурност. (Предлагам за да се познаем да носим червен карамфил и вестник Работническо дело!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

На мама Зайка, пожелавам новият принц в семейството и да е жив и здрав и много късмет!

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 08:35 от lina_bs

# 326
  • Варна
Добро утро!
Ние с бебка устискахме и вчера не родих! newsm44
Снощи имах някакви болки, ама бошлаф работа. Днес вече може да излиза. В 10 ще ходя за тонове в болницата и ще видим.
Хайде английска закуска за гладните:

Ще чакаме синята луна!

# 327
Малкото зайче най-накрая излезе  Mr. Green Да й е честит на Мама зайка. И мен току що ме събуди и гледах 15 минути като убита в телефона, докато осъзная какво се случва  Mr. Green

# 328
  • Варна
Хайде честито на мама зайка! Да и е много здрав сина и много да ги радва!

# 329
Santex нормално е да му харесва глюкозата, нали е сладка. Това че му харесва не е мерило за нищо. Бебетата с жълтеница са по сънливички и е нужно да се будят в началото на 2,5-3 часа за хранене докато сами си регулират режима. Това будене е само в началото. Колко време суче? З
За да ти минат рагадите на зърната трябва да аправиш някой основни неща:
1. спри да ги мажеш с този крем дето ги мажеш че ще си докараш запушване
2. използвай крем с ланолин - на пазара има такъв без отмиване (Лансинох) и такъв с отмиване (Гармастан)
3. Най важното - подобри позата на сукане. Имате проблем там. В каква поза суче малкия. Има 4-5 по популярни и удобни пози в нета добре са описани и нарисувани. Погледни ги. Не забравяй че при подаване зърното трябва да сочи към горната устна. Подразни леко дететода си отвори хубаво устата за да захапе цялата ареола, не само зърното. В една книга пишеше - все едно ще захапва двоен хамбургер. Придържай добре главата да не увисва. тялото му трябва да е към теб обърнато и в права линия. Да се получава добър и пълен контакт между двама ви. Ръцете ти не трябва да увисват във въздуха. подложи възглавница, упора на ръцете.
4. Оставяй гърдите на въздух максимално време след сукане. Нека подишат зърната. Не ги затваряй веднага в сутиен с подплънките. Не мий зърната с вода и сапун, нито преди нито след сукане.
За цеденето - вече го казахме цедиш по малко колкото да облекчи.

Общи условия

Активация на акаунт