Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Иринка,честит празник  на порасналото ви момче.
Останаха ни само тетрадки,иначе сме готови за училище.

# 166
  • sofia
Хекси, много хубава е станала Вики, а и толкова пораснала! Успех в четвърти клас!
Иринка, честито ти рождениче, само радост да ви носи!
Честит рожден ден и на Вивиян! Да е здрава и многа щастлива!

В нашия списък с тетрадките, по математика има и такава с формат А4. За делението с опашка.
Днес сутринта му разправям на Пепи, че след една седмица ще бъдем в училищния двор за откриването на първия учебен ден, а той ми отговори: ГАДОСТ! Laughing

# 167
  • София
Честит рожден ден на Ради!  Hug Иринка, и твоето бебе вече е човече.  Heart Eyes Нека расте здрав и много щастлив!
Честит рожден ден и на Вивиян! Прекрасно детство й пожелавам!
Хекси, Вики наистина става все по-красиво момиче.  Hug Нека все така те радва с успехите си и през тази учебна година.

Ние се завърнахме от всички видове почивки и пътешествия. Стига толкова за тази година.  Grinning Колкото и да не ми се иска, ваканцията свърши. Нищо не съм купувала за училище. Миналогодишната ни раница не помръдна, така че Иво ще кара с нея и тази година (поне докато тя се държи Simple Smile ). По неволя купихме едни маратонки по време на последното ни пътуване, така че ще има обувки за физическото. И май-май... само това имаме. Но не се шашкам. Трябва само да вляза в някоя читава книжарница и ще изляза с всичко необходимо.

Иво чете предпоследната книга от списъка. Остават му 30-тина страници. Последната е "Приказки от 1001 нощ" - нея ще я чете през годината. Решава задачи от един сборник за 2-ри клас, да не губи форма. Амбициозните ми планове да решим задачите от разните състезания за първи и втори клас останаха в сферата на намеренията. Изобщо не ми остана време за тях. От английския изобщо не знам какво му е останало в главата. Диктовки не сме правили от 2 месеца. Така ще влезем в новата учебна година. Simple Smile

Надявам се вече да имам повече време и да пиша тук.  Heart Eyes Не спирах да ви чета, но лятото ми беше по-натоварено от очакваното и никак не ми оставаше време да пиша.

# 168
  • Русе
Честит рожден ден на Вивиян! Да расте здрава и винаги усмихната!  Hug

Да е жив и здрав, и много послушен Ради!  Hug

Аз съм готова с Алекс. В събота напазарувах и последните пособия и липсващи дрешки. Упс, останаха ми платненки за физическо ама рядко се среща 36-ти номер без вързанки  ooooh!

# 169
  • София
В този ред на мисли.... преди няколко дни Иво се научи да връзва връзки на обувки.  Grinning Ще трябва да усъвършенства това умение, но вече разгада тайната му.

# 170
  • София
Ние се завърнахме от купона. Беше страхотно. Ради е вече горд 4-тодишен, а батко му Павел се държа прекрасно.  Heart Eyes Нашите третокласници май помъдряват.  bowuu
Още веднъж благодаря на всички за поздравите.  Hug
Честит рожден ден на Вивиян. Желая й приказно детство и много здраве и успехи в училище.  Hug
Виви, браво на Ивчо. Много книжки прочете той това лято.  bowuu
Ние имаме да купуваме още униформа и блузки към нея. Другото май си го имаме вече.

# 171
  • софия
  Честит рожден на Ради и Вивиян. newsm59.
   Ние днес ходихме на профилактичен преглед - 145 см и 40 кг.  Болят я костите от бързият растеж обаче. Ортодонта пък ме застреля с една сума за шини, че ми иде се  #2gunfire. 800лв , но се плащат наведнъж. Ще се пробвам да я включа към групите на стоматологичния факултет. Някой ако е минал оттам, моля да докладва. Чантата й ще издължи 3 година Габол, но ме изврънка да купя една розова китайска , че отпред се мъдри Селена Гомес. Поне 2-3 месеца мисля , че ще издържи.

# 172
Това е средната цена за шини, да.Или говориш само за долна или само за горна?Аз платих първо горната-около 400 лв.След няколко месечен курс с нея направихме долната, не ги сложи едновременно.И за нея още толкова, та ето ти ги 800.Отделно се плаща всяко посещение за консултация.По принцип аз вкъщи въртях шината, но за стягане на скобите за прибиране на зъбите-ортодонта.А и защото е много динамичен процеса, особено в началото се следи честичко.Сега ходим веднъж в месеца.В случая, ще ходим днес и ще попитам за студентите, те са срещу нашия ортодонт, само дето последно бях чула, че не правят деца вече...

Честит рожден на всички дечковци, които са празнували!Желая много здраве и весели игри!

# 173
  • Sofia
gabelas17 , пък аз си мислех, че нашите 600 лв за шини бият рекорда  Laughing. Не съм се замисляла дали да ги давам, защото сме доволни от ортодонтката , а и ги платихме на 3 вноски.
 За училище не съм купувала нито дрехи , нито гуменки. Дребен е наборът , 125, но дръпна през лятото и сега всичко му е малко. Не знам кога точно ще ходим по магазините , но трябва да е скоро.
 Чантата от 1 клас не е мръднала , удобна му е и ще си ходи с нея.

# 174
gabelas17 , пък аз си мислех, че нашите 600 лв за шини бият рекорда  Laughing. Не съм се замисляла дали да ги давам, защото сме доволни от ортодонтката , а и ги платихме на 3 вноски.
Ние за момента сме платили 250 лв. за апаратче за горната челюст.Днес ще му вземат мярка за апаратче за долната челюст, което ще ни струва 200 лв.Значи минаваме "само" с 450 лв.Но по-важното е да има постоянство и упоритост, за да се оправи проблема.
В този ред на мисли.... преди няколко дни Иво се научи да връзва връзки на обувки.  Grinning Ще трябва да усъвършенства това умение, но вече разгада тайната му.
Дани го научих да връзва връзки на обувки това лято.(преди 2 месеца някъде)Сега вече се справя доста добре ..  Simple Smile

# 175
  • софия
800 лв наведнъж за цялата процедура около година - година и половина - за  шина - само горна, прегледи , стягане и т.н.Добре , че отдолу всичко е ок  засега.Разхвърляно по месеци не е толкова много, но пък наведнъж- да нямам печатница. #Crazy. Губене и чупене си е наша отговорност.
 Свиква ли се с това нещо, че трябва да спи с него?

# 176
  • Русе
Аз ще мина "само" с 450 лв. за шина и 200 лв. за прегледите, общо. Шините ще ги плащам на части. Поне така каза ортодонката. Друг местен ортодонт взел на съседчето 1000 лв. за всичко но не знам какви са били шините.

От две години се опитвам да науча Алекс да си вързва обучките но без успех  ooooh!

# 177
И ние имаме проблем с връзването на обувките. Кога ще се научи  newsm78???

Прегледах й зъбите - понаредили са се и май ще се разминем с шините.

# 178
  • Deutschland
Днес направо съм извън релси, извинете първо. Нашата госпожа е поръчала тетрадките за самостоятелна работа, но в точно определена книжарница и ни задължава да ги купим точно от там. Вбесих се , защото в тази книжарница цените са много по- високи/ само за справка, дъщеря ми искаше читателски дневник, който от издателство" Просвета" се предлага за 1,50, а в книжарницата беше 3,80 Shocked/ а и по- рано служебно съм се сблъсквала със собственика на тази книжарница , който е нагъл и арогантен тип и оборот отказвам да правя точно на него.
Та питам се аз, има ли член в закона за Народното образование, който ме задължава да купувам със собствените си пари, за собственото ми дете учебници от точно определено място и от никъде другаде? Извинявам се отново, но наистина съм бясна.

# 179
Естествено, че няма как да те задължат да купуваш от определена книжарница.

Общи условия

Активация на акаунт