Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 147
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
^desi^ , и от мен, добре дошла!  Heart Eyes
Ще купуваме помагало по немски език, сборници по математика и български, атласи по човекът и и природата, и обществото и ще видим какво още. 

# 376
При нас пък учебниците са чисто нови, поне тези, които видях...  newsm78
Ще купуваме и ние учебник по английски и учебна тетрадка, явно те понадуват цялата цифра.

# 377
* TED CAT* , страхотна е снимката на Vivi, браво!  Hug
Така е, помагалата по езиците понадуват общата сума.  ooooh!

# 378
здравейте !Отдавана не съм писала .
Знаете ли къде мога да прочета от колко години се събира такса за входа и за чистачка и дали е цяла или половин newsm78.

# 379
здравейте !Отдавана не съм писала .
Знаете ли къде мога да прочета от колко години се събира такса за входа и за чистачка и дали е цяла или половин newsm78.
Виж в Закона за етажната собственост дали няма нещичко по въпроса.  newsm78

# 380
  • София
ЗАКОН за управление на етажната собственост

...............

Разходи за управление и поддържане на общите части на етажната собственост (Загл. изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.)

Чл. 51. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Разходите за управление и поддържане на общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците, ползвателите и обитателите.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Не се заплащат разходите по ал. 1 за деца, ненавършили 6-годишна възраст, както и от собственик, ползвател и обитател, който пребивава в етажната собственост не повече от 30 дни в рамките на една календарна година.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Общото събрание с мнозинство повече от 50 на сто от идеалните части от общите части може да реши собственик, ползвател или обитател, който отсъства повече от 30 дни в рамките на една календарна година да заплаща за времето на отсъствие 50 на сто от разходите за управление и поддържане по ал. 1. За отсъствието се уведомява писмено председателят на управителния съвет (управителят).

(4) Когато по решение на общото събрание на собствениците или на сдружението в сградата има портиер, разходите за него се разпределят при условията и по реда на ал. 1 и 3.

(5) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Собственик, ползвател или обитател, който упражнява професия или извършва дейност в самостоятелен обект на етажната собственост, свързана с достъп на външни лица, заплаща разходите за управление и поддържане на общите части в размер от трикратния до петкратния размер, определен с решение на общото събрание.

(6) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Собственик, ползвател или обитател по ал. 5 заплаща разходите за управление и поддържане на общите части на сградата в размера по ал. 1, когато за самостоятелните им обекти е предвиден отделен вход.

(7) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г. ) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.

# 381
Виви благодаря .Значи от 7 г нататък цяла такса -правилно ли съм разбрала?

# 382
  • София
От навършване на 6г. нататък.

# 383
Ок благодаря.

# 384
Ей, ама личи си, че започна учебната година - нямате изчитане  Grinning

Да са ни здрави и успешни третокласниците и дано нищо не им се опира и тази учебна година.

Тази година Волен остана за тържеството по откриване на учебната година, а аз като повечето тук пих кафе с майките  Grinning
Помагалата ще ни струват около 50 лв.
Учат само първа смяна и започват в 8ч, така че това сме го оттренирали, но все пак днес станах малко по-рано, за да няма изненади още първия ден.

Днес е и родителската среща.

# 385
Моите мъже са се прибрали от училище.  Hug
Тази година Сашето не е на занималня.
 Написал си е за утре единственото малко домашно по математика.  Hug
На първо четене новата госпожа по немски му е харесала. Не им е дала домашно от първия час.  newsm78 Приготвил си е раницата и вече си почива, и играе. Утре ще разбра дали всичко е сложил като учебници и тетрадки.  Joy
Родителска среща ще имаме по-нататък.

# 386
Чиби, браво на Сашо.
Да си призная, аз не вярвам, че Волен е готов все още да се оправя сам - домашни, раници...

И тази година е на занималня  Confused

# 387
  • Русе
  Завърши първият ефективен учебен ден.
  За сега сме леко еуфорично настроени и даже написа домашните без да се опъва. Те пък няколко страници.  Twisted Evil Но вече са готови и си веем байрака до тренировките.Имат едно ново детенце, май от Англия и веднага е завързал връзки с него. Доста чужбински деца. Да не сме цъфнали нещо и вързали и аз пак да не съм разбрала.  newsm78
Казали му,че е зубър заради очилата. Ама на мен мед ми капе на сърцето, защото досега все чувах, "А той нали е спортист", което автоматически изключва наличието на мисловен процес според някои.  Mr. Green
  Детенцето, за което ви разказах вчера ,покровителствено прегърна Светослав на изпращане и му каза "Ex Светльо, ще се научиш как да живееш." !!!

# 388
Mrs. L ,  Heart Eyes
Дано все така да продължава младежът ни.  Praynig
Амбърче, без думи и за двете противоположни заключения за Светльо.
Способен и талантлив си ни е той.  Peace

# 389
Амберче, изобщо не се връзвай.
Вики от вчера е натегачка.  ooooh! Говорих доста с нея, дано няма последици.
Била с нова раница, имала много медали, все тя знаела и за капак вървяла напред с материала.  ooooh! Надявам се да пропуска всичко покрай ушите си, но май само се надявам. Вчера не искаше да пише допълнителните страници защото днес пак щели така да й кажат.
От днес започват падежите. Толкова са ми гадни, но май няма да има оттърване и ще трябва да уча и аз с нея.
Ние си имаме две родителски срещи през октомври. Едната за класът им на 1 ви и една за района за училищата по нагоре. Исках да отидем двамата с мъжът ми, но какво ще правя Виктория по него време умът ми не го побира. Родителската среща е от 8 вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт