Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте.  Heart Eyes
Нашите са първа смяна през първия срок.
Тази сутрин Сашо замина с желание на училище. Дано по-дългичко да го държи ентусиазма.
Имат четирима нови учители- по немски, физическо, музика и рисуване.
Нямаше да е лошо да им оставят учителката по езика до 4-ти клас, но мен кой ме пита.  newsm78
Събрахме по 40 лв. за помагала. Освен това класната е предплатила част от сумата с останали от миналата година пари на класа, като от тях е дала приблизително по 7 лв. на дете .
По математика и немски ще продължат да пишат на малки квадратчета и тесни и широки редове, че по-добре да подреждали числата и думите.  Wink
мирта, нашата първа смяна започва в 07,40ч.

# 361
Момичета, благодаря ви за подкрепата! Особенно искам тук да благодаря на един много специален и добър човек, който беше до мен това лято през всичките перипетии, през които преминах и ми оказа безценна помощ!
Vivi,  newsm51 огромно БЛАГОДАРЯ!

Учениците ми нямат търпение да ходят на училище  Mr. Green Събудиха се по тъмно и подскачаха да тръгват... голям мерак, дано да продължи по- дълго ентусиазма им.
Мони е от 8 без 15 на училище, а Светлин от 8,30. А така се надявах да започват по едно и също време... но поне училището е пред блока, та не е такъв проблем да излизам по 2 пъти сутрин.
И при нас събират по 45 лв за помагала. Само за първокласника са повечко - 65лв.

# 362
  • София
Нашите деца са на училище от 8ч. Съвсем съм забравила от първия срок на миналата година, че за да стигнем навреме, трябва да стана в 6ч. и станах в 6,30. Но се справихме... влетяхме в двора на училището малко преди последния момент. Simple Smile
Тези месеци от годината са свързани със сутрешното удоволствие от пиенето на кафе с майките. Simple Smile Не е човешко да се стъпва на педалите в 8ч. Всяка сутрин откриваме работния ден кой с кафе, кой с чай, кой с капучино .... Та започването на учебната година си има един хубав позитив за мен. Simple Smile

Довечера е родителската ни среща.

Теди,  Heart Eyes  Hug

Аз пък да кажа, че Теди е фотограф-магьосник. Който ми е фейсбук-приятелка може и да е виждал каква съм прекрасница и хубостница на новата си профилна снимка. Simple Smile Теди ме е снимала такава. 

# 363
Теди,

поздравявам те за силата на характера. Никак не е лесно да се решиш на такава стъпка.

Но по-добре сама и в ясна ситуация, отколото да се заблуждаваш и да дава щансове на човек, който не ги оценява.
Успех!

Относно помагалата, ние не сме събирали пари. Но тези суми ми се виждат сериозни. Ние миналата година купувахме само по едно помагало по мат. и бел.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 10:51 от April24

# 364
 April24   Hug

Vivi, квото застанало, такова излязло  Mr. Green Аз и да искам магии не мога да направя с фото. Хубавата жена си е хубава!  Hug

# 365
Тази сутрин Сашо замина с желание на училище. Дано по-дългичко да го държи ентусиазма.
Имат четирима нови учители- по немски, физическо, музика и рисуване.
Нямаше да е лошо да им оставят учителката по езика до 4-ти клас, но мен кой ме пита.  newsm78
Дани също тръгна с ентусиазъм днес сутринта.Може би защото се чакаше с още 2 приятелчета - момче и момиче от съседния клас. Wink
Имат нов учител по английски език.Тъкмо бяха свикнали с предишната учителка - имаше много хубав подход към децата.Преподаваше им във вид на игра и им харесваше .. Confused
Часовете им започват в 8:00ч. и са постоянна първа смяна, което е много добре. Simple Smile

# 366
  • Русе
   Vivi , и аз искам да видя пък.  Crossing ArmsЗа Теди не се съмнявам.    bouquet Догодина ако дойдем на състезание в София ще искам очна ставка. Дето се вика - Ако не дойдете вие, ще дойдем ние.  Naughty
  Нашето училище започва в 8:20 и приключва днес в 12:25.  Училището е под терасата. Бях забравила какво е сутрин,няколко часа тишина.

# 367
  • sofia
И при вас ли първа смяна започва в 7,30 ч.? Добре ни беше през първите 2 години. Чак в 8,20 започваха часовете.
Ау, много рано. Баткото започва в 8,20, но преди това водя малкия на ДГ, та сутрин в 7,30, живи -умрели, трябва да сме излезнали.

И на мен тези пари за помагала ми се виждат много, освен ако не купувате учебници и тетрадки по език (както ние - бяха около 30 лв)

# 368
  • София
При нас, за съжаление, учителката по английски пак е старата. Явно пак ще започваме с уроците по английски. Не зная как успява 40 минути да седи при тях и дори по грешка да не вземе да ги научи на нещо. Даже на нас ни каза да ги запишем на курс, че в училище нищо нямало да научат.

Освен това пак нямат шкафчета и няма къде да си оставят нищо. Днес с гуменките чантата му вече беше нещо ужасно. А три пъти седмично трябва да носят гуменките. Сложила съм само 250 мл. вода, един банан и половин пакетче кърпички допълнително.

И нашите учебници тази година са стари, а някои са пред разпад. Учебникът по английски даже го залепих с тиксо, за да не се разпадне. И, което ми е много странно, учебникът по изобразително изкуство е възстаричък - все едно че някой е учил по него.

# 369
  • Варна
Здравейте, вчера нямах време да пиша, но нашия първи учебен ден мина чудесно.
Зарадвах се дори на дъжда, защото забравих да лисна чаша вода пред ученика. Embarassed
Програмата беше много хубава с песни и танци от децата от всеки клас, дори пресните първокласници. Формално само директорката произнесе реч, всичко друго беше от децата. Следобед ходихме да правим снимките за бележник и да купим материали за училище. Синът ми каза, че се чувствал много важен, защото вече имал много ангажименти и му се случвали много неща в един ден. Laughing Crazy
Днес с желание стана и тръгна на училище, дори зъбите си изми без подканяне. Май имам едно пораснало дете.. Heart Eyes

# 370
  • на юг
Здравейте,мами на третокласници и моето детенце е в трети клас.Чета ви от две години и сверявам часовника с вас .Надявам се да ни приемете.

А сега за първия учебен ден -приеха първи клас ние малко в страни с госпожата -каза за допълнителните учебници -при нас 28лв.Днес ще си видят новата стая и ще им дадът учебниците.

# 371
Успех на всички мъници в новата учебна година.Ние за щастие сме втора смяна и ставането сутрин рано няма да е наложително,но брибирането в 7'30h. вечерта особенно в зимните месеци които наближават,май ще са още по трудни.

# 372
  • София
И ние сме от 8 и 20, направо нечовешко ми се струва 7 и 30. За първи път няма да купуваме учебници по език, ще ги получим от училище. Миналите години госпожата по руски се поизхвърли и изиска една камара допълнителни учебници, които не се и отвориха, родителите се оплакаха на директорката и сега не смее да каже нищо. Mr. Green
Обаче, учебната тетрадка по музика и по четене ще се купуват от нас.

# 373
  • София
Амбър, ела де. Simple Smile Намери с какво да ни плашиш.  Heart Eyes
^desi^, добре дошла! Кажи ни нещо за твоя/та третокласник/чка.  Simple Smile

# 374
  • на юг
Благодаря Vivi момче е и се казва Димитър като всички деца обича да си играе училището е досадно задължение а и на всичко майка му държи на него .

Общи условия

Активация на акаунт