Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • При хората, които обичам
Блуза плюс суитшърт струваха 42-43 лева, в този порядък. Купуват се и двете. А блузки поръчах по две именно заради прането.

(суитшърт го изписах съвсем нарочно, за да свиквам, иначе и аз си го наричах суитчър Mr. Green)

# 466
  • София
И от нас БРАВО на Алекс и стискаме палци  Peace

При нас има униформа която е от две тениски / жълта и синя/ + суичер.

# 467
  • София
И аз поздравявам Алекс и стискам палци за състезанието.  Hug
И нашите деца са с униформа от тази година. Тя е само суитшърт  Mr. Green и жилетка. Носи се едното по избор, като за официални поводи е само жилетката. Останалата част от "дрес кода" е бяла блуза /по избор/ и тъмен панталон /по избор/. За девойките има и поли, и сукмани, но не са задължителни.

Наборчетата на какви дейности ще ходят тази година?
Павел изцяло сменя миналогодишните. Немската занималня следобед я заменя с школа по английски - всеки петък по 4 часа. Сутрешният им немски /ЗИП/ иначе е вече 5 часа, но той си е от учебната програма.
Вместо баскетбола в събота и неделя ще ходи в понеделник, сряда и четвъртък на карате в у-ще. Там е удобно, ама е чак от 18.00. и се прибира в 19,30, като тръгваме в 7,30 сутрин - точно 12 часа.  Thinking
Събота - школа по математика. Няма къде да сместим миналогодишното рисуване, така че отпада засега. Така ще започнем, пък ще видим дали ще нещо ще претърпи промени.

# 468
  • Русе
  Ей Иринка жалко за рисуването. И Светослав се впечатли от дракона на Павчо. Ама то не може на всичко, това е ясно. Но то като си го има ще си рисува и за удоволствие.

Светослав се нави да ходи и тази година на вокална. Поне прие поканата на ръководителката. Ама колко ще ходи.  newsm78 Иначе докато е първа смяна ще има само следобедни тренировки от 3 или 4 по акробатика. Така че време за удоволствия бол. С езиците решихме въпроса. Сложили са го на един чин с детенцето от Англия и си упражнява езика, като си говорят през целия час   Mr. Green Светослав щял да му помага по български.  Между другото, доста си напредва с езика, като си води разговори с разни виртуални приятели по детски клубове в интернета и за съжаление рап песните, които упорито учи, дори и в момента  Sad

# 469
  • София
 Ей Иринка жалко за рисуването.
Не съжалявам, защото му беше поомръзнало. Дори в края на миналата учебна година спря да ходи. Вкъщи не рисува също. Теоретично има възможност да сместим едно ходене седмично в събота следобед, но не проявява желание. В никакъв случай не искам да ходи без желание. Ако пак му се дорисува - ей го читалището до нас.  Wink
Светльо много добре се е уредил с другарчето по чин.  Joy
При нас не става. Нашият вариант е русначе.  Mr. Green

# 470
Момичета, успешна учебна година на всички наборчета!
Не съм се включвала отдавна, но на работа мога само да ви чета, без да мога да пиша. А вечер у дома е почти невъзможно...

И Ники тази година ще има нова класна. Нашата е бременна и от средата на октомври ще имаме заместник. Във вторник ще имаме родителска среща и ще разберем повече подробности.

# 471
  • Sofia
Поздрави за Алекс и от мен Hug. Чудесно е ,че талантливите деца имат възможност за изява  Laughing.
При моят Алекс остават заниманията от м.г. Плуване - 3 пъти седмично, английски - 2 пъти и шах - също. Заниманията по проект УСПЕХ от събота са преместени през седмицата след часовете. Т.г. ще се учат на компютърна анимация. В събота - курс по математика. Все още не са ясни дните и часовете , та тепърва ще глася програмата. М.г. се справяше , надявам се , че ще успява и сега.

# 472
Здравейте!  Hug
Ирка, благодаря за пожеланието - само вчера до обяд имаше неразположение Дани, и засега всичко е О.К. Praynig
Снощи доста поваля и тази сутрин е много студено с един вятър - дойде си есента, еххх ... Confused
И сложихме суитчъра и ние.Униформи нямат, и не са и имали.
свраче, не пишеш, а липсваш!Как е нинджата? Heart Eyes

# 473
Привет.  Heart Eyes
Браво на Алекс и Васи.  Hug
Сашо иска сутрин още в 06,40 да тръгваме на училище.  Laughing
Има вече една забележка в тетрадката за домашни по немски за непълно домашно.
Забравил, че трябвало и още нещо да напише. Казах да си записва всичко, каквото поръчват учителите, а не да разчита на спомени. Иначе проблеми с подготовката му у нас нямаме.  Hug

# 474
Косьо продължава заниманията си от миналата година - проект УСПЕХ към училището, в петък след часовете ще се провежда. Започваме 6-та година пиано и народни танци - вторник и петък. Не мога да кажа, че чак с голямо желание ходи, но не се и опъва много  Mr. Green.
Униформите си остават в сила два пъти седмично - понеделник и четвъртък. При нас са риза, елече без ръкави и черен панталон, може и поличка за момичетата. Тази година най-после му става панталонът без да го навивам - бях го взела с перспектива в първи клас  Laughing. Риза ще се наложи да поръчам нова, но докато стане след два-три месеца ще си носи старата.

# 475
  • Русе
  Бети, каква е темата на вашата приграма Успех.

# 476
Приказни герои, Приказен свят или нещо такова беше. Миналата година беше Рисуване. Сега е нещо по-различно сякаш. Косьо казва, че щели да ходят по-често на театър, което е страхотно. Ще се опитам, ако може, да пласирам и дребната на представленията. Simple Smile

# 477
  • София
Иво ще ходи на плуване 2 пъти седмично и на английски в алианса в училището - пак 2 пъти седмично. Така беше и миналата година. За повече - няма да намеря време, а и искам да му оставя възможност да играе и да почива по начин, който сам е избрал. Както вече отдавна съм осъзнала, не съм особено амбициозна родителка.  Blush

В нашия клас има 2 нововъведения. В дневника се отбелязват закъсненията - три закъснения правят едно отсъствие. Както беше по мое време. Предишните 2 години някои родители си водеха децата за първия час когато си решат. Класната се принуди да размести програмата и да започват сутрин с музика, рисуване, физическо .... вместо с БЕЛ или математика, например, защото това влизане на ново дете през няколко минути разстройваше работата на класа.
Другото ново е, че има определени 3 деца-отговорници - по едно за всяка редичка, които проверява дали са написани домашните. За 3 ненаписани домашни, ще се пише двойка по предмета.
Изобщо - дисциплината се затяга. Децата растат и изискванията към тях стават по-строги.

# 478
  • Русе
  Момичета, които водят децата си допълнително на английски,  споделяйте ниво, задачи,тестове. Английският го развиваме в къщи с диалози,текстове и тестове,освен часовете в училище, които ще са 3 или 4, където се набляга доста на граматиката.

# 479
  • При хората, които обичам
Така и трябва да бъде, Виви, според мен:)

Василена ще ходи два пъти седмично на народни танци, а графикът за музикалните занимания - вокално пеене и солфеж, още не е готов. И те ще са по два пъти, вероятно. Искаше ми се да я запиша на плуване, но не виждам кога, защото тя е дете все пак, и идеята да се прибира от занимания в 18,30 - 19 часа ми се вижда неприемлива.

Общи условия

Активация на акаунт