Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • в здрача
Униформи за щастие при нас няма. Принципно съм съгласна, ама досега 1 единствена ми е харесала. Не посмях да питам за цената.
Допълнителните занимания още не са сигурни. Щерката се е спряла на плуване и пеене, ама засега само пеенето е сигурно. И то започва от октомври. Тази седмица от родителски срещи, от прегледи и лекарства не ми остана време да звънна дори по телефона на треньора или инструктора /как се казват/ по плуване. А и ще е в друго училище, че нямат в тяхното басейн.
Закъснения не се толерират, а и малко деца закъсняват по принцип в класа. Не са ни казвали при определен брой ненаписано домашно - двойка, ама и щерката рядко има ненаписано домашно, освен ако не е била болна.

# 496
  • Русе
  Започнахме борбата с Човек и Обещество. При положение,че от две годишен пътува с нас и всяка година кръстосваме Родопите надлъж и нашир и постоянно показвам - Дунавска равнина - тук се полета и се сее това и това, ето това е Стара планина, прекосяваме и така нататък. Абе цялата карта освен че е обходена десетки пъти и показана на живо и обяснявана стотици пъти. Пак много се чудехме от къде се минава, като се тръгне от Русе, та се стигне до Гърция. Хем ни е прясно от преди месец.  ooooh! Айде това го изровихме някак от паметта с помоща на картата. Обаче като стана въпрос за котловина и пролом, се вдигам да купувам релефна карта.  Thinking

# 497
  • София
Амбърче, това не е ли Човек и Природа?
Относно Човек и Общество - класната ни каза /а и във форума бях чела/, че учебвикът е много сух и досаден и ще им диктува по-разбираемо, за да учат по тетрадките.

# 498
  • в здрача
Аз доколкото разбрах от родителската среща:
Човек и природа = Физични и химични
Човек и общество = География и История, първо географията, че е по-лесна, после историята, че е по-трудна, чисто фактологично, нещо от сорта, падане под турско, априлско въстание и освобождение в 1 урок.
Сериозно се замислям за онези приказки по БГ история, които да я подготвят.

# 499
  • Варна
Относно Човек и Общество - класната ни каза /а и във форума бях чела/, че учебвикът е много сух и досаден и ще им диктува по-разбираемо, за да учат по тетрадките.

За Просвета ли става въпрос или Булвест? Дори не съм ги прелистила учабниците.. Embarassed

# 500
  • София
Валя*, и нашите учиха същото по ИТ миналата година, на пари за учебник не са ни искали.  Wink
Ами той големия учебник... вътре нищо не пише, има само някакви картинки, подобни на тези от учебниците по английски за деца, които не пишат. А е на гланцирана хартия и тежи. Но го носят за "тежест".

Светослав се занимава с офис пакети и графични редактори от 6 годишен...
Ееее, при нас училището е от 7 години  Laughing
А и офис пакет се учи до 12 клас. Първо Word, после PowerPoint и малко по-после Excel. В осми клас се започва отначало пак тези трите...
Няма заради нас учителките да учат и друго сега.

# 501
  • София
Аз доколкото разбрах от родителската среща:
Човек и природа = Физични и химични
Човек и общество = География и История, първо географията, че е по-лесна, после историята, че е по-трудна, чисто фактологично, нещо от сорта, падане под турско, априлско въстание и освобождение в 1 урок.
Сериозно се замислям за онези приказки по БГ история, които да я подготвят.
Ааа, ясно.
Аз си мислех, че
Човек и природа = География
Човек и общество =  История
По този повод, сега се сещам да споделя, че аз нямам откъде да видя учебниците, защото на нас не са раздали такива. Ще има само за децата, които не ходят ня занималня. Нямало бройки.
Т.е. аз няма и да ги видя всъщност през цялата учебна година.  Thinking

# 502
  • Русе
  Това беше първото ни домашно от Човек и Общество в учебната тетрадка - Булвест. Като гледам не сте се опарили още.  Simple Smile

# 503
  • в здрача
*Ирина* как така няма да видиш учебниците? Поне през уикенда няма ли да са при вас? Поне ви се спестява разнасянето им. 2 дена аз нося раницата на госпожицата до училище и адски ми тежи, а детето трябва след това да я домъкне до 3-тия етаж.

# 504
  • София
на нас не са раздали такива. Ще има само за децата, които не ходят ня занималня. Нямало бройки.
Т.е. аз няма и да ги видя всъщност през цялата учебна година.  Thinking
Колко икономично!
Но сигурно имате учебник по изобразително изкуство?
А децата в занималнята всички по един ученик ли учат?
Като дойде време за изходящи нива от къде ще преговаряте?
Поне да ви дадат да си снимате.

# 505
  • София
на нас не са раздали такива. Ще има само за децата, които не ходят ня занималня. Нямало бройки.
Т.е. аз няма и да ги видя всъщност през цялата учебна година.  Thinking
Колко икономично!
Но сигурно имате учебник по изобразително изкуство?
А децата в занималнята всички по един ученик ли учат?
Като дойде време за изходящи нива от къде ще преговаряте?
Поне да ви дадат да си снимате.
Никакви нямаме. По нито един предмет.
*Ирина* как така няма да видиш учебниците? Поне през уикенда няма ли да са при вас?
Няма да са при нас и уикенда. Няма за всички. Иначе нямаше причина да не им ги дават.
  Това беше първото ни домашно от Човек и Общество в учебната тетрадка - Булвест. Като гледам не сте се опарили още.  Simple Smile
Може и да се е опарил. Вкъщи нищо не идва, за да знам.

# 506
  • Sofia
 Иринче , поздравленя за Павчо за приказката  Hug. Отдават му се писането и говореното , това е  Laughing. Ако издадете книжката имай ме в предвид.
 С първият урок от ЧО останах втрещена. Трябва да учим що е то общество. Направо не знам как точно да го обясня на детето, явно ще видя зор. С ЧП определено е по-добре. Днес знаеше , че в природата има нещо...течно  Joy.
 Трудното тепърва предстои , дано успеем да преборим сухите учебници  Hug.

# 507
  • София
С първият урок от ЧО останах втрещена. Трябва да учим що е то общество. Направо не знам как точно да го обясня на детето, явно ще видя зор. С ЧП определено е по-добре. Днес знаеше , че в природата има нещо...течно  Joy.
 Трудното тепърва предстои , дано успеем да преборим сухите учебници  Hug.
ooooh! Joy Joy
Дя не се окаже, че аз съм в най-изгодна позиция с моето неведение по тези прекрасни учебници. Mr. Green

# 508
  • Русе
Дя не се окаже, че аз съм в най-изгодна позиция с моето неведение по тези прекрасни учебници. Mr. Green
   Точно това си помислих .  Grinning Ама Павчо е адекватен и ще се справи. Моето,непрекъснато се рее някъде и освен по английски и по БЕЛ по друго сам домашно не мож написа.По всичко където има въпрос се отплесва в някакви съвсем други води и светове. Ще ми се да го срещна аз този автор и да му оставя учебника и Светослав само за един час. Ще си обърка и без това неясните понятия и ще вика за помощ. Mr. Green

# 509
  • София
Майтапът настрана, не знам дали е реално да си мислят, че децата могат да учат само в занималнята. Материалът става все повече и по-труден. А и там е толкова шумно...Ами като отсъстват?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт