Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
ДеВ, аз също одобрявам.   Simple Smile

# 481
И нашата учителка много държи да не се закъснява. Дори иска децата в 7.45 да са в класната стая. Беше заплашила моето и на братовчедка ми, заедно ги водим, че ако закъснеят отново ще им пише забележка. Това първият истински учебен ден, и бяха стигнали в 8 без 10, часовете почват в 8.00  Rolling Eyes.
За домашните още от втори клас е в сила правилото - 3 пъти без домашно = двойка. Понякога децата са отнасяли и забележка и двойка. А понякога тя си решава, че домашното е било изключително важно или са имали прекалено много време - примерно събота и неделя, или цяла седмица, и тогава направо пише двойка, ако детето го няма.
По английски го занимавам вкъщи допълнително. Движим си се по учебника от училище, но имам разпечатани и други. Рядко обаче остава време за допълнително занимания. Гледам да се учат думите редовно и обясняваме граматиката.

# 482
Здравейте момичета.
Браво на Алекс и Васи.  Hug
Вики и тази година си продължава извън училище със спорта. Понеделник е от 18.30 до 20.15 часът, а в сряда е от 16.45 до 18.30. В понеделник ходим на гости при една немска баба за час и половина ( пак го броя за занимание) и май това е. Продължава с пеенето и тази година, но то им е 6 -ти час в училище и реално се слива с другата програма. Имат още една свободно избираема подготовка, но каза че не иска да ходи. Тази година е театър. Другата седмица  ще представя проекта си. В момента режа и правя знаменца.  ooooh!  #Crazy Следващата й тема ще е есен. Не знам какви материали ще събираме. При нас е много студено сутрин, вчера дори стъклата на колите бяха замръзнали. Сутринта беше 2 градуса.  При нас униформи има в следващите училища, но не знам задължителни ли са. Това е от мен, лек ден.

# 483
  • София
При нас няма униформи. Аз лично не съм против идеята децата да имат униформи, но от другите училища се оплакваха от това, че са скъпи и от изкуствени материи. У нас ако дрешка има над 20% изкуствено не се облича, а тези с до 20% се обличат "с особено мнение".
В нашето училище цената на униформата от предишните години беше нещо космическо, затова се зарадвах, че е отпаднала. А и причината да отпадне (донесе агенция ЕЖК) е че училището се е нуждаело от пари за ремонт и за да събере от родителите ги е освободило от униформите.

Докато бяхме в 144 СОУ (със изкуства) децата често излизаха на сцена. За тях беше добре да имат еднакви униформи. Те бяха решили проблема с тениски - еднакъв модел с избродирана емблема и различни цветове. Но хубави, изчистени, памучни тениски. Децата си ги слагаха върху тези блузки, които са като тениски с дълъг ръкав. С тях си играеха и физкултура.
На този вариант съм съгласна.
И за да не е пълно щастието в 144 бяха измислили и официални униформи (които правеха и кльощави момиченца да изглеждат като матрьошки) и които се обличаха на първия учебен ден и евентуално на изпращането на абитуриенти и струваха доста.
На този вариант НЕ съм съгласна. За 2 до 5 обличания не е изгодно (а ги израстват за толкоз).

# 484
  • София
Да, забравих да спомена, че и при нас и тази година ще работят по проект "Успех".
Класът ще бъде разделен на две по две направления.
Едното е: „ Предприемачество- нашият град”
А другото - „ Как се пише книга, как се създава вестник”

# 485
И при нас от миналата учебна година важи правилото 3 пъти без домашно = на двойка.
И нашата госпожа държи да не се закъснява за часовете.
Трябва да има ред и дисциплина.  Peace
Нашите деца имат нова учителка и по СИП  Информационни технологии.
Сашето снощи рисува на тема "Да изчистим България" .  Wink
Госпожата по рисуване им казала, че ще събира техни рисунки за участие в някакъв конкурс.
Сега младежът чака с нетърпение следващия час по рисуване, за да й я занесе.
Тази сутрин обясняваше как му оставало само да си напише имената и училището на гърба на рисунката.  Joy

# 486
  • Русе
  Тези,които учат информационни технологии,изучават ли среди са създаване на игри. За сега съм открила само "Stitch" за деца , но може да се използват и други.  newsm78

Иринка, вие пак иновативни и напредничави. Тъкмо за Павката. Grinning  Споделяй какви инициативи ще имат по темата, че да предавам на моя малкия бизнесмен, та дано и Русе живне.  Grinning  Тези дни си събрал картините и ги брои и смята. 50 картини по един лев - и ето ти 50 лева. Grinning

chibi , успех на конкурса и да покажеш картината.

# 487
  • София
Иринка, вие пак иновативни и напредничави. Тъкмо за Павката. Grinning  Споделяй какви инициативи ще имат по темата, че да предавам на моя малкия бизнесмен, та дано и Русе живне.  Grinning  Тези дни си събрал картините и ги брои и смята. 50 картини по един лев - и ето ти 50 лева. Grinning
Да, много си права. Павел наистина обича да пише.
Сега дори ще има една приказка в новата книжка на Анда, където са събрани приказки на деца. В събота ще се събират "авторите" и илюстраторите с издателството, за да си получат "авторските екземпляри"  Joy
Иначе има написана и една книга миналата година от 100 страници, която писа 11 месеца и проучвам варианти да дам да се изпечатат идвестно количество бройки за познати.  Joy
Иначе за картините по левче - и моят имаше такива мераци. Да продаде всичките си картини, но аз му казах, че нява търговски нюх, защото себестойността /като бои, лист, час за урока и загубеното време/ е доооста повече.  Mr. Green
Чиби, успех на художника и от нас.  Hug

# 488
Амбърче, Иринка,  Heart Eyes
Браво на малкия писател Павчо.  Hug
Амбърче, като напреднат с материала по ИТ, ще ти кажа какво учат.  Wink

# 489
  • София
 Тези, които учат информационни технологии, изучават ли среди са създаване на игри. За сега съм открила само "Stitch" за деца, но може да се използват и други.

Ние учим ИТ. Или по-скоро Марио учи. Но до сега са взели Paint,  а миналата година бяха започнали MSWord. В учебника имаха и уроци по писане на клавиатурата на кирилица.
Това съм подочула, тъй като този предмет ми убягва. Нито се е хвалил, нито са имали оплаквания... Всичко се изчерпва с 12-17 лева в началото на годината за учебник.
В другия випуск бяха яхнали метлите, че ги караха да учат "процеси", което беше нещо като да кажеш без да гледаш екрана как се отваря файл или записва. Ама не да го кажеш с твои думи, за да се види че го знаеш, а да издекламираш учебника. Голяма тъпотия. Дано не ни споходи и нас тази година.

А някой знае ли какво е ПИГ. Имам чувството, че в предишни теми някой беше питал и му беше отговорено, но не мога да го намеря. Наистина опитах и с гугъл  Embarassed

# 490
  • Русе
  Светослав се занимава с офис пакети и графични редактори от 6 годишен, обаче като си прави анимационните филми стигна до идеята за интерактивен филм, а от продуктът му - goanimate не успях да изкарам нещо ефективно. Та ако някъде се занимават с такива продукти, казвайте.

# 491
  • София
Ние нямаме ИТ.
Също така, Павел няма никакви компютърни познания.

# 492
Валя*, и нашите учиха същото по ИТ миналата година, на пари за учебник не са ни искали.  Wink

# 493
  • При децата ми
Привет!
Едвам ви изчетох! Simple Smile
При нас няма униформи и не е имало до сега. В класа ни има ново дете-момченце. По думите на сина бил кротко дете. Simple Smile
За сега Марти няма проблем със ставането сутрин. Чак се учудвам. И още нещо забелязвам, което приятно ме изненадва. Мие си зъбите сутрин без да го подканям, както беше преди. Mr. Green До преди няколко месеца ми казваше: "Аз само вечер си мия зъбите. Защо да ги мия и сутрин?" Crazy
Ние пък за един месец сме спрели плуването, защото басейна е в ремонт. Днес сутринта ме пита можело ли да го заведа днес на плуване. Забравил беше  за ремонта.
Нашата класна ги вика утре в десет и половина. Ще посещават разни исторически места в града. С пълна сила тече тук подготовката за утрешния празник!:) И на голямото Търновско хоро мисля да го заведа утре, ама за сега само мисля. Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 494
Нашата госпожа не държи да не се закъснява за часовете. Според нея не е честно да наказва детето като му пише забележка, заради това че родителите го водят късно.
Иначе и при нас от миналата учебна година важи правилото 3 пъти без домашно = на двойка.

Общи условия

Активация на акаунт