Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 117
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ти Дидева !!!!!!!!!!!
  bouquet Grinning
Свалих си диска, в линка ти има и мн. други полезни магериали по др. предмети.

На нас още ни се играе с децата пред блока.За учене се навиваме трудно.
Г-жата била казала след училище почивка и тя смята че почивка е хранене, гледане на тв, игра навън и т.н.За у-ще ако остане време.

Вие бързо ли се настроихте, сами ли децата ви се съгласяват да си учат.?

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 11:23 от viola2003

# 586
Моят се прибира вече сам, но ние сме на 200м от училището. Миналата година отиваше сам, сега вече има зачислени ключове-ще видим докога.... Close

Йоан, 2 седмици след началото на 1 клас, започна сам да ходи и да се връща от училище. И нашето е някъде толкова - 200-300м., но има един прелез на ЖП линията, който е проблемен.....Преодоляхме го!
И ние сме на 5 мин. от училището и от тази година Дани, с още 2 приятелчета ходят сами.Пресича главна и доста натоварена улица, но му имам доверие - справя се.
Обаче ключове все още не съм му дала ..  Rolling Eyes

# 587
  • София
Марио още в първи клас си ходеше и се прибираше сам, но при баща ми, който живее до училището. До нас трябва да се прибира с автобус. Вярвам че ще се справи с пътуването, но някак си никак не му се отдава да запомни кои автобуси ходят до нас. Малкото много обича да се вози на автобус и знае кой автобус къде отива. Големият си тръгва пеша и хич не се занимава с автобуси. Но до нас пеша се пресичат няколко големи улици без светофари... и ме е страх още да му гласувам доверие.

За ученето - той не е ходил на занималня и си знае какво трябва да прави. Няма нужда аз да го убеждавам - сяда пише си сам домашните и не спори. Единствено ако поискам в събота да напише две домашни започва да се съпротивлява, но някак не много активно, а все едно знае че тази негова борба отдавна вече е загубена.

# 588
Здравейте мами.Моля да помогнете с една задачка защото нещо незацепвам.Сигурно е нещо елементарно но съм изключила тотално.Задачата е следната.

Броят на децата от румънският отбор по рисуване е по-малък от 23,а броят на децата от гръцкия- по голям от18. Възможно ли е двата отбора да имат равен брой участници?
Всички числа между 18 и 23, а по точно 19,20,21,22 са отговори. И да, възможно е.
Според мен възможните отговори са 20 и 22.
А какво им е на нечетните числа, че не стават за отговори?

# 589
  • Русе
 dara5 , това нали беше коментирано. Нищо им няма на числата.

Дидева и от мен мнооого благодарности за материалите.   bouquet Утре ще имаме входно по английски и веднага влязоха в употреба.

# 590
  • София
Амбър ме е изпреварила току-що. Влязох в темата, специално за да благодаря на Дидева.   
 bouquet  bouquet  bouquet
Много полезни неща си ни дала! Благодаря!

# 591
Момичета, до края на октомври ли е срокът за подаване на бележките от училище за социалните, за детските надбавки става дума? Така беше миналите години, но днес една позната твърдеше, че срокът е до края на септември. newsm78

# 592
До края на септември е само за първолаците. За останалите класове срока е до края на Октомври.

# 593
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 594
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

Аз благодаря за напомнянето... съвсем щях да изпусна срока, понеже имам първолак.

# 595
  • sofia
Малко спам....
* TED CAT*, аз, която не обичам котки, почнах да харесвам твоята.....страхотни снимки!

# 596
  • Русе
Малко спам....
* TED CAT*, аз, която не обичам котки, почнах да харесвам твоята.....страхотни снимки!
  То няма как да не я заобичаш.  Heart Eyes 

За самостоателността да кажа какво констатирам на този етап, след като главата ми е празна вече от повтаряне на едно и също. Не се размотавай, а си напиши домашните и си приготви чантата. Хубаво е да се научат сами да се организират, обаче който си е изпълнителен си е такъв и ще се оправя сам. Моето иска да се образова по волна програма и смята училищната за натрапена, въпреки ежедневните ми обяснания вече трета година.Така че, докато мога да мърдам и да говоря, ще подтиквам. Ако не го правя, то просто няма да се случи никога при нас.

# 597
Здравейте.  Heart Eyes
Аз да си похваля човечето с първата шестица на тест по Човекът и природата.  bowuu
Запомнил го е урока за телата и веществата - няма грешка.  Hug
За отиването и прибирането до и от училище сам -още не смеем да го пуснем. Страх го е от бездомните кучета.  newsm78
За писането и ученето вкъщи нямаме проблем. Като се прибере - хапва, почива си за около час пред компютъра или телевизора и подхваща да се подготвя за другия ден. Вярно, че има винаги някой родител с него, но не се налага да го ръчкаме и подканваме.  Hug

# 598
Аз да си похваля човечето с първата шестица на тест по Човекът и природата.  bowuu
Запомнил го е урока за телата и веществата - няма грешка.  Hug
Браво на Сашето! Hug
Днес им съобщили за родителската среща - в четвъртък ще е.Да видим колко ще ни рекетират за помагалата.  Laughing
Тази бележка съвсем я бях забравила.Бети, благодаря и аз за напомнянето!  bouquet
Лека вечер на всички.

# 599
  • Русе
Страх го е от бездомните кучета.  newsm78
За писането и ученето вкъщи нямаме проблем. Като се прибере - хапва, почива си за около час
  Скоро давах един телефон на една майка от нашия клас от служба, за бездомните кучета. Много адекватно са обещали да се справят. Взех го от един пост на Пипи..Сега е момента да сигнализираш.
   Ние продължаваме да сме неангажирани с уроците. Което ни е интересно го знаем. Днес след толкова дебати по ЧО, след часа :
 - Абе питаха ме нещо, но не е това,което исках.
 - Какво те питаха. Какво искаше ти.
 - Исках за континента. Знам какво е.
 - Какво те питаха.
 - Не си спомням.  Mr. Green

Като гледам,въпросът е бил или за полуостров, или за условни знаци или нещо подобно. Чудя се, да му се карам ли или да си замълча. Скарах му се. Защото не спазва основен принцип - да изслушваш събеседника и да има отношение.  Това не го прощаваме. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт