Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
От тази година и аз пуснах девойката сама да се прибира. Две седмици тренирахме маршрута. Не е много сложен, но има доста неща да се съобразяват. Днес й беше 1 ден абсолютно самостоятно - ходене, прибиране, обядване, учене  Rolling Eyes. С учене то не се беше справила, но явно още няма навик и се размотава. Но пък говорих с позната, чието детенце е на нашата възраст, а тя си е вкъщи и се оказа, че те още повече се размотават  bowuu. Докато създадат някакъв ритъм ще е трудничко.

# 571
  • София
Той излезе с баща си, но като се прибере, ще затвърдим герба с едната игра тук: http://nauchi.parliament.bg/kids.php

забавна е, закачи я на 1-ва страница, моля  Hug

Готово.  Peace

# 572
  • sofia
Шани, тази година от нашия клас доста деца се прибират сами, ползвайки градския транспорт. Иначе и Пепи иска сам, но тази година със сигурност няма даму се отвори парашута. За другата - ще видим.

# 573
  • София
Вие говорите за самостоятелно прибиране... Обнадеждихте ме, че моята ще мога да я пусна в 5 клас живот и здраве в ново училище да се прибира сама  Rolling Eyes Щото на мен и 5 клас ми се виджа рано предвид гадостите по улиците  Tired

# 574
Сами не смее нито да се прибира, нито да седи сам вкъщи дори за 10 мин. Направо не го виждам скоро и аз. Иначе училището е на 15 минути пеша, но се пресича ГеМе-то.

# 575
  • Русе
  И Светослав сам в къщи не остава и за 5 минути.Водим го ,въпреки, че училището ни е пред блока  и има да се пресече една уличка, точно по това време минават стотици коли да оставят и вземат ученици, понеже всички се избиват да записват децата си в нашето училище дори да живеят на другия край на града. Вземането от училище е едно от любимите ми занимания,когато не ме подгонила много работата или не трябва да тичаме веднага за тренировки. Правим една дълга обиколка, вземам му нещо за ядене и се прибираме през парка докато си говорим как е минало училището и какво има да подготвя.
  При нас почнаха контролните и имаме първия Отличен по БЕЛ на диктовка.

# 576
  • sofia
За сега го водя, но принципно мисля, че би се справил, защото е само пешеходно разстояние. С градски транспорт, абсурд, толкова е отнесен.
Племеницата е 4 клас и от миналата година, втория срок сама се справя с разстоянието Красна поляна - Петте кьошета. Ползва автобус 72 и тролей за една спирка.

April24, твоето момиче е оправно. Вчера племеницата беше при мен и учиха с Борис....по едно време идва и ми казва "Лельо, Боби явно се умори, защото не слуша какво му обяснявам и почна да пише деветката на обратно"......потрес, разликата между двамата е от небето до земята.

# 577
Друго нещо са си девойките Simple Smile Това мъжете все имат да догонват!
На сестра ми девойката сама си ходи и се прибира, е, верно в Монтана далеч не е същото, ама си е във всичко по-оправна.

# 578
  • sofia
Абсолютно. Тя е само 9 месеца по-голяма от Борис.

# 579
  • Русе
Абсолютно. Тя е само 9 месеца по-голяма от Борис.
  Аз бих се доверила и на 6 годишната приятелка на Светослав, която вече го цензурира и критикува.  Simple Smile Има един американски сериал - Малкълнм. Многодетна момчешка майка установи -  момчетата мислят в рамките на бъдещите 3 минути и задачата е да се сведе всичко важно до този интервал.  Grinning

# 580
  • с/у ОколоМръсТното
А-а-а, има оправни младежи, но са рядкост.
Трябва вече да се отпускаме повечко с децата ни, че стават доста големички и няма друг начин. Все ще дойде заветният миг на откъсването.

Моичкият в петък седя сам за около 2-2.5 часа за пръв път. Но му звънях на всеки половин час...
Е, може си... Но му трябва компютър или ТВ + детско филмче. И се зомбира и не мърда. Това да учи или да чете книжки - зАбрави  Stop ooooh!

Иначе нашата класна според мен малко се престарава...
Всеки срок попълвам декларация, че детето ми самО (което не е така, просто му казвам къде го чакам) напуска сградата на училището след часовете... ПиснА ми да ги третира като 1-волаци. Вашите как са?

Входно още не са правили. Утре вечер има РС. Дано вече да е станала ясна окончателната програма за срока.

# 581
  • на юг
Обсъждате прибирането -водим го на отиване а пък се връща сам не му е проблем.Проблем е учителят по ЧО, който е и зам директор -не намира време да си вземе часовете и е така от първи клас .Той им водеше роден край и околен свят,взел е има-няма половината часове и една час тяхната си госпожа ,че да не загубят много.Сега чакам родителска толкова съм му ядосана  #Cussing outче не ме засяга че е зам.директор.Оплаках се  Twisted Evil

# 582
  • София
Да се включа и аз, че рядко имам време. Simple Smile
Моят се прибира вече сам, но ние сме на 200м от училището. Миналата година отиваше сам, сега вече има зачислени ключове-ще видим докога.... Close
Проблемът не е в прибирането, а в това, какво се случва след него. Говорих, обяснявах, заплашвах, наказвах...Резултатът е един и същ: Дори не се е преоблякъл след училище, какво остава за учене, домашни...Не знам как ще станат нещата, аз доста се стреснах. От 1 клас съм заявила, че аз на главата му няма да вися, да се организира сам. Досега явно са го сръчквали в занималнята, та поне домашните е писал криво-ляво. Надявам се да влезе в ритъм по някое време и да започне за се организира...То освен да се надявам, друго остава ли ми!  Twisted Evil

# 583
Моят се прибира вече сам, но ние сме на 200м от училището. Миналата година отиваше сам, сега вече има зачислени ключове-ще видим докога.... Close

Йоан, 2 седмици след началото на 1 клас, започна сам да ходи и да се връща от училище. И нашето е някъде толкова - 200-300м., но има един прелез на ЖП линията, който е проблемен.....Преодоляхме го!

Имах проблем с големия.....Беше станал 2 клас и не можеше улица да пресече, сам до магазина да иде.......И то...защото аз не бях готова, все бе малък.......Но бързо влязох в час......В трети клас сам ходеше и се връщаше от курс по английски, 2 пъти в седмицата, на около 40 мин. с автобус в едната посока.........

След това с другите деца ми бе по-лесно......Защото това е истината -

Трябва вече да се отпускаме повечко с децата ни, че стават доста големички и няма друг начин. Все ще дойде заветният миг на откъсването.

# 584
  • sofia
Проблемът не е в прибирането, а в това, какво се случва след него. Говорих, обяснявах, заплашвах, наказвах...Резултатът е един и същ: Дори не се е преоблякъл след училище, какво остава за учене, домашни.......... Надявам се да влезе в ритъм по някое време и да започне за се организира...То освен да се надявам, друго остава ли ми!  Twisted Evil
Що ли ми е познато  Mr. Green
Миналата седмица им даваха програмата ден за ден. Съответно за вторник и сряда някъде са изчезнал листчетата (май са в тетрадката, която взе госпожата). Но защо пък да пише в тефтера?....днес набута нещо излишно, ама ще влачи. За утре - да се оправя....лошото е, че аз се дразня от цялата работа Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт