Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами аз покрай малката не мога много да пиша във форума заради малката и затова късничко като спинка. Simple Smile

# 76
За здравните карти всяка година ни искат. Simple SmileИ Вивиян има домашни за ваканцията ето ги и тях: 10 теста с 10 въпроса от сборника и таблицата от 2 до 10 написана по 3 пъти в тетрадката. по български пишем всеки ден по 1 диктовка освен тези дни като беше на село по английски четем и изписваме изречения а за книгите има само 2 задължителни които е прочела сега чете друга книжка.О имаха и една дълга приказка за преписване на английски и с моя помощ го превеждахме. Grinning Решихме да и вземем малко лаптопче на 10 септември е рожденничка и тогава ще си го получи не знае не съм и казвала искам да е изненада.А на 5 септември е рождения ден на племенницата става на 12 ще е в 6-ти клас с мъжа ми решихме да и купим телефон говорихме със сестра ми_майка и_ и тя се съгласи че Гери от кога ходи с един стар телефон и мисля че ще се зарадва.Харесахме този не е много скъп но са издръжливи http://brosbg.com/Samsung-S5230-Star-gsm-522 Какъв цвят да и вземем колебаем се между червеникавия белия или този с цветните чертички отзад?Вие кой бихте избрали за 12 годишно момиченце?
Уф днес мъжа ми взе Вивияна от село щеше още 2-3 дни да стои но с 38 градуса температура болната и братовчедка дошла и зарази и мойта май няма да правим последен плаж. Grinning Grinning Hug

# 77
Оф, да.Аз питах за картите.Книжарницата в близката ни поликлиника баш сега не работи и не успях да купя, за да отидем при личната.Тази седмица ще го свършим.Та питах-знаете ли къде се продават освен това....къде да търся... Thinking

Калина, на мен ми допада този на чертичките. LaughingАма не съъм на 12 де.... HugА допълнителни панели-да се сменят-не се ли намират?Кеф ти розов, кев ти на чертички... Thinking

# 78
Ох, с това четене! И Сами хич не го влече, независимо от списъка ли е или не. Много обича да му купувам книжки и прочита по една-две глави и толкоз. Сега е грабнал някакви приказки,ама само защото са кратки. Дори да му е интересно, не му се правят усилия. Ако взема аз да чета, ще слуша сигурно цялата книга, но не е това въпросът.

Аз ще си го взема от Монтана към 11-ти и не знам кога ще успеем с тези карти. Може би след началото на годината.

# 79
Jizz, мисля, че по всички книжарници ги има. Поне аз където и да съм търсила е имало. Peace
Иначе и аз харесвам този на чертичките. Може и розов, ако има такъв вариант с панели е най-добре.

# 80
Моят убостник има лаптоп и се виждаме в приключение, като стане време да се отлепи от него. Беля си взех на главата. А бяха обещания как щял да съблюдава колко време се играе и да ме слуша. Да бе Simple Smile

# 81
Здравейте.  Heart Eyes
Нашите нямат домашни за ваканцията.  Hug
Двата почивни дни ходихме в двора на училището за около час младежът да поиграе баскетбол, т.е. да вкарва кошове.  Wink
Лека седмица.   bouquet

# 82
  • в здрача
Изпуснала съм темичката, а вие вече на 6-та страница. Завърнах се от отпуска. Отидохме на планина, изпоразболяхме се /вируса 2 дена повръщане и разтройство/ и после си ОК точно по ред на номерата. Първо, точно преди да тръгнем ученичката още докато беше на село, ама след 3 системи се оправила. Заради нея тръгнахме с ден по-късно от предвиденото. Там още на втория ден сестра и /за щастие тя не стигна до системи/ , след нея баща и, и когато дойде време да се прибираме - аз. Ама аз вече подкована доизпих лекарствата и бях най-добре от всички.

Та поради това щерките имаха само 3 дена плацикане в басейн. И сега е с нова страст - ще се учи да плува, та ще се пишем на уроци.

После като каза - ти ми обеща да ме заведеш на Царевец още миналата година. Връщам лентата назад - вярно, така си е. Уреждам гледането на сестра и и горди четвъртъка тръгваме към Царевец. На връщане обиколихме и Конака, че чак започнаха да ни издирват къде сме в тези жеги, да не припаднем някъде из камънаците - викам, а не - на тихо и прохладно сме в музея /като поиска детето да го разгледа защо да го спирам/. Та този ден бе посветен на културен туризъм.

Чета тук коментирате задължителната литература. Учителката на Теди каза, че тя е препоръчителна, не задължителна и е важно децата да четат, това са просто произведения, откъси от които влизат в учебниците и ще се изучават още години напред. Та пред мен не е стоял въпроса дали да ги чете. Изобщо нямах намерение да я карам, ама понеже дядо и я придружава все до библиотеката и пробутва по 1 книжка от списъка, та има прочетени цели 5, някои с много зор, ама от желание да отиде да си избере нови ги дочиташе. Искам да усети любовта към книгите, желанието да прочетеш нещо, което ти е интересно. Четенето на уроци е съвсем друга бира, то е към задължителните неща, които не е задължително да правиш с удоволствие. На балкана и тя усети удоволствието привечер да се изтегнеш на шезлонга със сок в едната ръка /за мама биричка/ и книга в другата.

# 83
Tsv, и на вас, добре завърнали се.  Heart Eyes
Ох, този летен вирус и вас не е пропуснал.  Rolling Eyes

# 84
  • Русе

На балкана и тя усети удоволствието привечер да се изтегнеш на шезлонга със сок в едната ръка /за мама биричка/ и книга в другата.

Tsv ,разбирате го вие как се прави.   Simple Smile
  Гласим се за празниците да отскочим до морето. На нас сс Светослав ни се искаше минерален басейн, но тати е избрал дустинация - Дуранкулак.

# 85
  • в здрача
Amber интересни дестинации си избирате.
chibi все се надявах, че като не сме на море, а на планина ще ни пропусне, ама май си го докарахме там, макар ученичката да се беше вече оправила като тръгнахме.

Нагласих и нещата за училище. Минахме през Метро и купихме тетрадки, скицници, облекла, несесер /постоянно ги къса/ фулмастри и боички. Нова раница взех пролетта, така че сега ще се размине с нея. Дори минахме през фотото за снимка за бележник /миналата година видях зор докато отпечатам точния размер, а сега се оказа, че съм останала без черен цвят и реших да си спестя този труд и да я заведа да я снимат във фото./ Петъка ходихме при личната да даде бележка за малката за градината и използвах да извадя и профилактична карта за ученичката /не бях купувала, личната извади една рекламна на новата ваксина против рак на маточната шийка и дори започна да ме агитира да си мисля по въпроса, че имам 2 дъщери.../
Останалото след 15-ти. Тогава и ще търся нов екип за физическо и гуменки, че сега то почти нищо няма по магазините. Само 1 дънки и стават на дължина /и те са купувани пролетта, а от тогава само някакви 4 см е дръпнала/, ама ще изчакаме и с дрехите, пък и тя вчера пак пожела да остане на село веднага щом разбра, че братовчедка и ще стои още 1 седмица, а и приятелката и се завърнала, пък аз без нея не купувам каквото и да е, вече 8-ма година ... 

# 86
Амбърче, наистина, интересна дестинация.  Peace
Ние никъде няма да мърдаме.  Sad
Аз ще поработя и през почивните за някои от вас дни.  newsm78

# 87
Chibi, не си сама! Ако това ще се утеши.... Аз ще работя на 6 и 8! Peace
Всяка година се заричам да го снимам Косьо в началото на лятото за бележник, но все забравям. Сега през септември е направо като цигане и по снимките е все такъв един черен-черен. Laughing

# 88
Betty L. ,  Heart Eyes
Аз ще съм дежурна на 6 и 9-ти.  Wink
Ще взема и аз да проведа акция снимане другата седмица, като прибера униформите на ученика от фирмения магазин.  Hug
Сашо не е почернял. Слънцето много малко го видя това лято.  hahaha

# 89
Здравейте момичета. Вече сме си в нас. Не че в Бг не е пак в нас, но тук си ми е домът вече. Свършва почти ваканцията. Още няколко дни и се започва отново. Пътувахме сравнително добре само с престой на Сръбско- Унгарската граница от 3 часа, но е нормално. Днес беше много натоварено, но поне не сме стояли с часове в задръствания.
Вики си чете свободно книжки, няма задължителен списък. Мисля че е по добре така, тя обича да чете романчета най вече за животни. Не бих я карала да чете нещо на сила.
Лека вечер, отиваме да гушкаме възглавниците след малко.

Общи условия

Активация на акаунт