Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 132
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Чикаго / София
На Деница й купихме малък лаптоп/нотебук миналата година за РДто й. Ето този: http://www.amazon.com/Acer-AOD150-1165-10-1-Inch-Sapphire-Blue/dp/B001QFZFS0

На мен много повече ми допада от таблет. Използва го като си пише разни неща на Word,  решава задачи на него, миналата година учеха десетопръстната система - упражняваше се да пише. Естествено играе и игри, но само за определено време от мен. Всъщност ако й остане 1 час на седмица за игра на компютъра си е много. Напоследък толкова са й заети дните, че до компютъра няма време да припари.

Иринка дано не се разболее павчо и се закрепи.

Честит Рожден Ден на Лора на pepa georgieva и от мен!  bouquet

# 61
Добро утро.  Heart Eyes
Иринка, как е днес Павчо?  Sad
Честит имен ден на  батко ви и ни всички останали Симеоновци!   ura

# 62
Павел също не чете книгите от списъка, а това, което му е интересно. Част от тях е прочел, но далеч ве всички. Само тези, които му харесват. Според мен е по-важно да четат. Инаме съществува реална опасност да намразят четенето отсега. Това, естествено, е мое мнение и знам, че има и минуси в този подход.
Аз съм доволна, че е прочел много книги, част от които много обемни и сериозни.

За момент да ви изпусна... Laughing

Тъй...тук ми е болката.Моята наборка чете от малка, сама и има интерес.Ноооооо....книгите от списъците никак не и допадат.Тя ли е крива, изборът ли е крив, не знам.Това Лафонтен и бла-бла....хич....Чете по неин избор, писах-8 книги е прочела лятото реално.Но не от списъка.И по този повод ме пресират много-как така отказвала, трябвало да се научи, че щом е дадено като задача-харесва и-не и харесва-чете го....Ама това е книга, а детето-малко дете бе.....В случая-Том сойер тази година-ми да не би да правят анализ на произведението през учебната година, че държат да го прочете?Не я грабва, насили се на три пъти, и не иска да я чете.Но по-натам пък имат литература и точно анализи правят-изучават ги произведенията... ThinkingИ понеже и аз съм на твоето мнение, та доста упреци отнасям, как лошо я уча.

# 63
Мони има много домашни за ваканцията, но като не е при мен и не му вися на главата да ги свърши, всичко изостана. Ще ми го доведат точно за 15 септ. и май домашните ще ги пишем в последния момент и набързо. Ама каквото такова...
Малкия ще е първолак, а още не мога да усетя емоция от това. А и нищо не съм му купила, само раницата е на линия.

# 64
  • Sofia
 Честит празник на всички , които празнуват днес   bouquet. Да са живи и здрави и много , много щастливи  Hug.
 Иринче, и аз се надявам, че Павчо е по-добре днес  Hug.
 Кимболина , той и моят помни избирателно. Последното , което прочете с удоволствие беше Била стикер албума. Сам научи всички континенти ,както и животните : къде живеят и с какво са интересни. Чете за високите сгради в света и ги знае всичките. Истината е , че проблемът е с художествената литература. Дори да му дам да избира какво да чете , пак няма да му хареса  Crazy.
 Не споделям мнението , че трябва да се чете избирателно. Все пак с годините в училище ще се изучават доста неинтересни произведения , но са задължителни. Така е и с разказвателните предмети. Значи ли , че понеже не му харесва темата на урока няма да го разбере и научи?
 Явно проблемът не е само при нас и силно се надявам, че го хванах в началото и може да се оправи.
 Алекс също е с очила , има далекогледство и астигматизъм, та достъпът му до комп е силно ограничен.

# 65
Али, така е.Обаче в 7 клас, в 10 клас чета Осъзнато, че ще правя анализ на произведението.В 1-4 клас такова нещо не съм правила.Да, в 10 клас си налягах парцалките и прочитах.Нужно ли е от сега?Тогава ще знаят...сега се гради любовта към книгата, към четенето, а нещо, което е скучно и не влиза в главата и-дори не помни какво е прочела-кому е нужно?Най-много да я откаже едно такова нещо от четене... ThinkingУроците са съвсем различно нещо-те не се четат за наслада по-често.Книгата е храна за душата, наслада...

# 66
  • Sofia
 Права си , Джиз, но аз съм на мнение , че навиците за задължителната литература се създават още в най-ранна ученическа възраст. Бях свидетел при големия , как деца , които не си четяха книгите до 4 кл., не ги прочетоха и в 7. Не всички деца са осъзнати в 7 кл. и при някои се налага да го правят по задължение.
 Пак ще кажа: всичко си е до дете. Сигурна съм, обаче , че ако до 4 кл. моичкият не възприеме , че
 задължителното е задължително , в прогимназията просто няма да се случи.
 Точно за любовта към четенето ми е болно. Хич, ама хич я няма при моите деца. Като знам колко любимо ми беше да чета , и как осъмвах с книга в леглото, просто не го приемам.
 Колкото до уроците - там вода ме носи! Силно се надявам, че някак си ще се справим, но ако учителката не успее да го заинтригува - ще се борим с вятърни мелници  Tired.

# 67
А моето има любов към книгата...Аз задължителни книги от сорта на Том Сойер също не  съм чела и прочела и до днес и не се смятам за ощетена...Не съм чела и Дейвид Копърфийлд, и Малкият принц...прочела съм доста други обаче...и не се намирам за посредствена заради това, а и в училище не са ми дотрябвали... ThinkingТ.е. Том Сойер и в 10 да не го прочете-физиката няма да и куца от това...Какво губи, като не е прочела това, а десет други?

# 68
  • Русе
  За четенето мисля, че е важно да се чете на тази възраст художествена литература, за да се изгради техника на четене. Да могат с лекота да следят текста и да се отдадат на настроението, което излъчва произведението. Книгата е като запознанство с друг човек и ако успеят да се научат да четат и да си представят, да могат да влязат в новия свят на една книга, ще имат шанса един ден да намерят и своите любими книги. Светът на книгата докосва вътрешният ни свят и е важно да намерим най-близкото и винаги да носи удоволствие. Аз от 6 годишна съм всечетяща и обожавах да чета, но блокирах пред голяма част от задължителната литература.
    Аз имам един похват, търся глави и части от книги, които са актуални на настроението. По Коледа му давам главите с Коледните празници от книгите на Астрид Линдгрен. Получава се невероатна атмосфера и настроение. Сега си е запазил главите с гроздобера на Патиланско царство за да ги прочете тези дни, когато узрява гроздето. През лятото четем за пакости. Сега съм му пригорвила Джералд Даръл , понеже се беше заровил в едни животински енциклопедии. Когато се върнахме от пътешествието с обиколката по музеите, небрежно оставих биографията на Левски на масата и веднага се грабна. Е Захари Стоянов не е лек за четене е прочете една страница.
   Между другото, Светослав миналата година сам пожела да чете Том Сойер и чете две глави. Поразтревожих се като каза, че му допада и можело да пробва и той да избяга от училище някой ден. Twisted Evil

# 69
  • Sofia
Том Сойер и в 10 да не го прочете-физиката няма да и куца от това...Какво губи, като не е прочела това, а десет други?
Нищо не губи , разбира се , стига да са прочетени други. При нас това може да се случи само по задължение.
Колкото до физиката - опасявам се, че ако реши , че тя не е интересна , както се случи с Том Сойер, може и с 2 за срока да остане. Именно затова налагам задължителни неща , няма искам - не искам. Пак ще кажа , това е лично мнение и се отнася до моите деца. Няма как да учат само това , което им харесва  Peace.
 Амбър, възхищавам се на ентуиазмът ти, поздравления. Аз нито имам време да подбирам четиво , нито желание.

# 70
Не Али, няма да може да стане...Уроците са Различно нещо от Книгите, които и харесва да чете.Така, както аз чета техническа литература за Изпит и Фантастика, за Наслада.Има Разлика.Поне в Нашите разбирания, ясно ми е, че е различно при друг.Не учат Том Сойер просто.Като учат Под игото-ще чете, Ако и да не и харесва.За нас има разлика просто... Thinking

# 71
Момичета,тази година ще им искат ли здравни карти пак?
Мисля,че някъде мернах в предишната тема да обсъждате този въпрос,но не открих къде.
Ако сте запознати,споделите,за да действам навреме.

# 72
  • Sofia
Мими, аз направих вчера здравно профилактичните карти. След седмица при личната ще е ужас.

# 73
  • София
Всяка година искат.
Ние направихме преди повече от седмица.

# 74
Мими, аз направих вчера здравно профилактичните карти. След седмица при личната ще е ужас.
Мерси за бързия отговор ,момичета.
Това означава ли,че и за баткото трябва да вадя?
Ще се занимавам с това още в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт