АПРИЛКИ 2013- тема 3

• 26 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • София
На мен пък това кафяво зацапване не ми спира. Една, две капчици на ден, особенно след движение.... Докторката в сряда изобщо не се впечатли от него, щом било кафяво и бременността върви добре.  Rolling Eyes Каза ми да спра вагиналните таблетки Утрогестан и сега се чудя дали трябваше. Това е най-известната докторка тук, за нея се чака повече от месец. Не ми се иска да поставям опита под съмнение,но се притеснявам.  Confused Накарах мъжа ми да се обади в гинекологията,защото съм на работа и батерията ми падна... отделно да не ме слушат... Сега го чакам да ми пише в скайп. Корема ми е спокоен, нямам болки, освед предърпванията от растежа на матката..... Менструалните болки пък били супер нормални според докторката..... Абе май аз си вкарвам излишни филми...  Rolling Eyes

Според мен щом не си Ок с това мнение правилно си постъпила да се поинтересуваш и от друго мнение на лекар. Аз винаги така съм действала когато не съм ОК с някое мнение на лекар - за свое успокоение. Така, че не си мисли че се вкарваш в филми просто си мислиш за твоето и най вече за развитието на бъдещото бебе.

# 166
Благодаря за бързите отговори момичета, успокоихте ме  Hug
относно менструалните болки и аз ги имам от време на време и моята доки казва че е нещо нормално  newsm78
denise78 много добре си решила  Peace

# 167
Аз предполагам,че ще кажат,че щом е кафяво няма страшно. Или,че понеже бебето е инвитро и яйчниците ми са пълни все още с кръв от пункцията от там идва тази стара кръв, или от стимулацията. Нещо такова...... Ама аз да питам пак, ако трябва 100 пъти ще обясняват, за това са там.

# 168
Мъжът ми се обади ,че доктор в гинекологията е казал,че това кафявото изобщо не е опасно. Има нещо общо с хормоните. Казал е ,че така може да продължи и до 9ти месец, но не е опасно. Ако обаче трябва заради това течение да сменям повече от три дмаски превръзки на ден или е червена кръв  тогава трябва да ме видят. Това го чувам вече за 100тен път и явно трябва да си го набия в главата.

# 169
Момичета,
искам да ви питам записахте ли си част за този преглед на първия триместър при Янкова? Имам някакви притеснения, въпреки че всичко което прочетох май е ЗА?

# 170
Жълтото пате, аз не можах да разбра съвсем въпроса.
Нито коя е Янкова. ) изглежда някакъв специалист, ама какъв точно?

# 171
Я да ви поразвеселя с едно клипче че да ви станат ясни нещата smile3521 newsm51 http://vbox7.com/play:626514a2

# 172
Здравейте, момичета! Трудно ми е да следя темата с толкова постове, малко по диагонал..
Който е споделил инфо за книги, мерси, ще погледна, че първо бебе Simple Smile Имам малко опит от племенниците.
Десди, радвам се, че си минала във втората фаза, по приятно е  Wink
Денис, щом са казали лекарите, че не е опасно, значи е така. И тях трябва да слушаме от време на време.
За витамин С - ами в цитросовите плодове има доста, а не знам да са противопоказани.
Аз се улавям, че нарушавам приципите на здравословното хранене и то точно сега, ама какво да правя като всички храни ми понасят засега (може би сладко много не ми се яде, което е супер).
Някой беше споменал за йога - предложения за центрове за София? (аз си ходех в един, но там няма курс за бременни).
Аз съм чела само "Магическо начало, вълшебен живот" (май така беше) - но тя е нещо като "йога" (много условно казано) гледна точка за бременността. Иначе една простичка практика, особено полезна, като сме напрегнати, притеснени от нещо и прочие.
В легнало или седнало отпуснато положение, може с ръце на коремчето. Представяме си как с всяко вдишване вдишваме любов към бебето и издишваме спокойствие. Мен ме успокоява, ако случайно ми мине негативна мисъл я правя и си казвам, че всичко ще бъде наред Simple Smile
От всичко безпокойството вреди най-много  Wink

# 173
 Laughingстрахотно клипче, хем ми беше смешно хем ми беше тъжно за горкия щъркел

# 174
Добре дошли на новите мами bouquet
Алексиана   bouquet Hug
Ще погледна книгите, които сте си накупили, но смятам и аз като Мирама Blush мисля беше споменала, че в нета има доста инфо по въпроса, а и като му дойде времето Heart Eyes едва ли ще имам време да прелиствам из страниците, за да се уверя, че правилно съм прочела Joy
Малко смятам да поизоставя нета но все пак ще гледам да съм редовна и да се включвам в дебатите Crazy Пазете се Hug

# 175
Когато се роди Калина, единственото достатъчно богато инфо по въпроса (за недоносените бебета) се намираше в нета.
Книгите започват с нормално раждане и отглеждане на дете. )
Разбира се, не пожелавам на никого да преживее същото, но и наистина човек няма време да разгръща книги и да търси информация.
Сега е по-добре да се обмислят други неща, като прегледи, изследвания. Евентуално покупки, какви, кога, как, и с какви средства и др. подобни.
Защото докато човек си мисли, че има време...то се изтъркулило. )

# 176
Ето йога за бременни в Сф:

http://yantra.natalyoga.net/

не съм ходила, но планувам.

# 177
Аз пък не знам защо все си викам "Къде е тя чак, април...." Позамислила съм се за някой покупки ама изобщо не съм гледала сериозно. Само вчера свекървата ми походи по нервите,защото се замислих за отоплението на стаята,в която ще спи бебето. Тя ми заяви,че изобщо нямало нужда в стаята да било толкова топло- 20 когато спи и 1-2 градуса повече когато е будно, особенно първите 3 месеца. Можело да му затоплям леглото с грейка , ако било по-студено. Аз направо се  Shocked. Очаквам още подобни изцепки....Не ми трябвала скъпа количка, щото казах че искам комбинирана ,и ако трябва ще дам повече пари,но да е качествена и даже живот и здраве за второто да я ползвам.Че и мъжа и ми той взе да й приглася и им казах да седнат на четат и да не ми говорят глупости.   Не знам вие как се оправяте със свекървите ама аз на моята често й се чудя на акъла.  newsm78

# 178
denise78, ами да ти кажа, права е жената за температурата. )
В къщи и до сега държим около 22-23С през деня. А вечер, и до сутринта като спра климатика, температурата пада на около 18С.
Говоря за зимни температури, а нашите бебета ще са пролетни, така че не им трябва никакво отопление като се родят. )

# 179
  • Тук
Жълто пате, да не би да става въпрос за фетална морфология ? Днес говорих с една мама, която ми каза кои са добрите специалисти в тези изследвания в София и ми се стори, че едно от имената беше "Янкова"  newsm78 Може би става въпрос за същата ?

Денис, и аз понеже бях супер притеснена от моето кафяво течение ( не зацапване), та се допитах до 5 лекарски мнения. Последно звъняхме на един много добър специалист, на който изрично му споменахме, че имам течение (доста си ми беше) при което той каза, че няма страшно,да продължавам да си слагам Утрогестана и че ден -два, след като ми премине течението съм могла спокойно да си ставам. Ами наистина престраших се след като ми мина и вече си движа нагоре надолу, дори и с кола пътувам на кратки разстояния. За сега всичко е ОК,надявам се и за в бъдеще да е така, тъй че бъди спокойна и ти, щом докито е казал, че няма страшно  Hug

Аз да питам за ефикасни кремове, които да заличават пигментни петна ??? Забелязах, че на лицето са ми излезнали няколко мънички. Чела съм добри отзиви за Кокона, но ако имате други предложения, давайте насам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт