Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 583
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Освен това се връщахме с Уиз и вместо в 12 да излетим от София , машината се счупи и трябваше да чакаме до 17!!! После 2 часа до нас и то стана 22 докато си дойдем. Много уморително-влизаме в къщти - кучи студ. Дъхът ни се виждаше и какво се оказа-няма кредит за газ, при положение , че преди да тръгнем половинката зареди с ток и газ да е сигурен, че като се върнем всичко ще е наред-как така изчезна кредита за газ нямаме и идея. Всичко бяхме изключили, ама всичко. И хайде търси през нощта в 22.30 някъде да заредим, дребната спи в колата на топло....абе....

# 316
Съжалявам за загубата ти. Едно по едно и ежедневието пак ще те награби  Confused

Пак ще звъня тогава.Възможно е да съм попаднала на нелюбезен служител newsm78. Много ви благодаря.

За една буква не си струва усилието.

За едната буква, ако случиш на някой кривлек, ще си платиш двойно, но на летището.
Виждала съм го, затова и не рискувах..

# 317
Да и аз от това се притеснявам.Още повече от толкова пътувания съм останала с впечатление, че румънците са все кривлеци.Последното ми връщане от Букурещ - нямах багаж, само ръчен.Голям проблем защо съм имала дамска чанта и ръчен.Изведоха ме отстрани като престъпник и румънеца почна да вика с тон да си прибирам дамската чанта в ръчния щом не съм платила за багаж.

# 318
Здравейте и от мен Simple Smile моля ви ако може дайте ми инфо или линкове към предишни ваши теми за живот в лондон, защото имате адски много темички за там.Ние ще се местим в края на октомври при нашият татко и съм много притеснена.Децата са на 2,5 и 4,10.Голямото ми момченце ходи тук в бг на предучилищна ,а с малкият се гледаме в къщи.за лондон разбрах ,че градините са много скъпи и за училищата било безплатно в повечето.Много съм объркана от толкова много инфо  newsm78 и се надявам да не ми се сърдите затова че се намесвам така и да ми дадете насоки. Simple Smile

# 319
Здравейте дамен,   bouquet

Мисля, че изтрещявам  ooooh! Подтиснато мие, всичко ме дразни, имам желание даю убия някого  #Cussing out
Чудя се как от толкова положителен човек за 8-9 месеца станах такава, че чак аз не мога да се трая.  Дори се хващам на моменти в разни гадни помисли и толкова се задушавам, че чак не ми стига въздух. Възможно ли е да е следродилна депресия? ама, ако е, не е ли малко късно да се проявява? Все пак родих преди почти година? newsm78
Оффф, днес сутринта малко се разходихме с моя мъж, ей така да глътна въздух, че направоооо ще откача.

Сори, че ви занимавам с моите глупости, но си мисля, че до голяма степен е от смяната на средата и ежедневието, а тук много са минали по този път и затова споделям с вас. Иска ми се да ставам сутрин рано и да бързам за работа...примерно Simple Smile
Или пък да пътувам по света..Да срещам нови хора, да общувам с тях.
Ей такива ми ти работи.
Реалността обаче ме праща да сменям наакания памперс на дъщеря ми  Tired

Лек и усмихнат ден на всички!

П.П. По въпроса с обърканите имена в билелетит - самолетната компания има такса за такава услуга, т.е. те трябва да я извършат. Провери отново в сайта им на "Услуги" и когато се обадиш, не им позволявай да те пратят в трета глуха. Много ме дразнят тез от Уиз Еър. Не стига, че са супер скъпи, ами са и груби и за всяко нещо ти искат такса. Crossing Arms

# 320
Черноглав Врабчов Комар, мисля , че е напълно нормално това което изпитваш. Аз самата съм тук в УК от 5 месеца и ми е толкова тегаво, направо нямам думи. Лиспва ми срещата с хора, самата комуникация. Никога в БГ не съм оставала без работа от както съм завършила и това бездействие тука направо ме смазва. Постоянно търся работа и нищо. Отговорът е винаги един и същ - нямаш УК опит. И какво да направя? Просто не знам как да пробия системата. И моята мадамка е малка-на 2 години, така че те разбирам напълно. За себе си сме решили, че ако не започна работа до другата година се прибираме в БГ. Просто няма смисъл (според нас) единят да работи, а другият да се деквалифицира та дори и в УК.
Смятам, че с времето ще ти изчезне депресията, просто наистина ВРЕМЕТО е най-важно.

# 321

...Иска ми се да ставам сутрин рано и да бързам за работа...примерно Simple Smile...

Ужас! Не знаеш какво си пожелаваш Simple Smile
 Иска ми се поне една сутрин да спя до 8 и после да се излежавам цял ден Simple Smile Искам да не ми се налага да пътувам и да не бързам за никъде Wink
Вече имам хронична умора и заспивам къде ли не и в какво ли не положение. Преди няколко дена за първи път от не знам колко години не си чух часовника и вместо в 7 отидох на работа в 8 ...добре че я нямаше старшата, иначе такова мрънкане щеше да падне ...
И ако тук скучаеш не знам какво да ти кажа ... лично на мен не ми липсват контактите които имах в Бг и лесно си създадох такива тук. Проблема е че толкова много съм заета че нямам време да се видя с никой , но и това се преживява или след време просто ставаш асоциална  Mr. Green

# 322
Честно казано, нищо не ми липсва от БГ  Crazy Просто еднообразието ме побърква.
Трой, аз ставам всеки ден рано, около 5.30 - 6ч.  Laughing Понякога, когато имам възможност придремвам с малката следобяд, но в повечето случаи нямам. И какво правя? - Всеки ден чистене, пране, гладене и неее, да не си помислите, че нас е някаква аптека, напротив - всеки ден е една и съща кочинката  Mr. Green
Поне не се мъча и да готвя. Случва се рядко, пък и не съм от най-добрите готвачки  Embarassed Добре, че мъвът ми не е от онези типове, които считат жените за слугинаж и очакват от тях да има първо второ и трето всеки ден.

Относно работата - все си мисля, че тук хората не са така ограничени както в БГ. Ето, в съседна тема се коментира, че една жена не може да започне работа, защото има дете. Останала съм с убеждение, че тук няма такава дискриминация.
Поне, миналата година, когато аз ходих на интервю за работа никой по никакъв повод не ми е задавал лични въпроси. Е, все пак само на едно интерву ходих..Знам ли. И не са ми искали УК опит. Поканиха ме на базата на българския ми такъв.

Не знам, ако се наложи да се върнем в БГ как и каква работа ще си намеря. Те там търсят до 30 годишни, с 10 години опит, с 5 висши, с 15 езика, по възможност да нямаш семейство, с което да се занимаваш, за невероятнитеее 400 лева, в най- честите случаи. /Макар, че аз не съм имала проблеми и там с намирането на работа. Само, че нямах дете и бях на 20 и../
 Надявам се, че всичко е просто защото чакам да ми дойде от гадното ПМС.. Tired

Благодаря ви   bouquet

# 323
Знам че къщната работа не е лека, но повярвай ми е за предпочитане пред 12 часа смени +още 3 часа пътуване...прибирам се към 9.30 вечерта и докато се изкъпя докато се наям и станало 12 , а на сутринта трябва да ставам в 5... В къщи можеш да си поседнеш, да си початиш на компа , да си пийнеш кафенце , а мен хванат ли ме да седя и веднага ми намират какво да правя Simple Smile В почивните дни съм толкова уморена ,че дори не ми се излиза ...

# 324
Знам че къщната работа не е лека, но повярвай ми е за предпочитане пред 12 часа смени +още 3 часа пътуване...прибирам се към 9.30 вечерта и докато се изкъпя докато се наям и станало 12 , а на сутринта трябва да ставам в 5... В къщи можеш да си поседнеш, да си початиш на компа , да си пийнеш кафенце , а мен хванат ли ме да седя и веднага ми намират какво да правя Simple Smile В почивните дни съм толкова уморена ,че дори не ми се излиза ...

И това не ми звучи добре  Hug Hug Съчуватвам ти  Hug

# 325
Разказах ти само една малка част Simple Smile ако ти разкажа и другото съвсем няма да ти се работи  Mr. Green

# 326
Ааа, аз само ти съчувствам, не че е спряло да ми се работи  Laughing

Мерси много за подкрепата, вече се чувствам значително по - добре   bouquet

Тука духа един вятър, мани, мани  Whistling Чувствам се като в приказката за трите прасенца. Сякаш съм прасенцето със сламента колибка  Mr. Green Чакам всеки момент покривът да поеме своя път  ooooh! Laughing

Освен това, моля ви се, си ших един стар анцунг  ooooh! Ми харесвам си го, пък.  Crossing Arms Не бях шила от години. Като бях малка много обичах да шия. Татко ми носеше чували с чистак нови, най-различни, шарени парцалчета и аз шиех ли шиех, на куклите дрехи  Mr. Green И също обичх да кърпя чорапите на дядо  Laughing Ееех, младост, младост  Mr. Green

# 327
Черноглав Врабчов кОмар и аз съм така, само на мен дето личната ми каза, че наистина съм в следродилна депресия и сега съм на терапия. И аз като Трой бях все на работа заета, вечно забързана и сега с бебе ми е доста странно, пък и всичките ми приятели работят, кой му се занимава с изкукала майка и ревящо бебе.

# 328
Дарлинги, пак съм аз  Flutter

Някой може ли да ми каже какво означава изразът : Have you been taking over?

Превеждам си го по няколко начина, но тъй като въпросът е зададен при определени обстоятелства, които не искам да споделям, та се чудя как мога да си го преведа и затова си викам да питам вас. Вероятно е някакъв разговорен жаргон.
Благодаря ви предварително   bouquet

Котка, да точно такова усещане имам и аз, че на никой не му се занимава с изкукала майка и домакиня, макар че се старая да не съм много скучна. Whistling

# 329
Означава нещо от сорта да установиш контрол над нещо, или изземваш функциите на някой установявайки контрол, над него, абе нещо като да доминираш над нещо или някой . Трудно е за обяснение , пък и ти не казваш в отговор на какво ти го казаха  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт