Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 489
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Манчестър
Ave   сподели ако обичаш с кого ще летиш до БГ. Аз чакам да видя цените за лятото за Уиз еър но още нищо не е излязло. Peace

Ами с Изиджет от Манчестър....само те са директни...миналата година още през септември бях купила всички билети...

Иначе това лято се върнах с Turkish Airlines...много комфортно и супер обслужване...

# 571
  • London
Merry сподели моля те как са пътищата през зимата. Имаме Коледна оферта от Бавария но ме притеснява ако изпраска един як сняг. Та има ли проходимост и как би понесло на 2 малки деца  Hug Правили сме само летни преходи за сега.

# 572
Ave   сподели ако обичаш с кого ще летиш до БГ. Аз чакам да видя цените за лятото за Уиз еър но още нищо не е излязло. Peace

Ами с Изиджет от Манчестър....само те са директни...миналата година още през септември бях купила всички билети...

Иначе това лято се върнах с Turkish Airlines...много комфортно и супер обслужване...
Мерси ще ги проверя утре  Peace ние учим и в петък  26.10 и сме чак на 6.11 обратно 5.11 е инсет дей при нас.

# 573
Момичета дайте идея каква играчка да купя на малката (на 2 г) , за да се забавлява. Всичко и е омръзнало,  а времето е студено и сме повече в къщти  newsm78. Има:
1. Кухня-омръзна и да готви
2. С всякакви видове пластелини е на "ти".
3. Има дъска за рисуване + букви (всичките ги знае), +фулмастери и пастели.
4. Има много книжки
5. Не си пада много по куклите.
Нищо не ми идва на акъла Rolling Eyes.

Да дам отчет за градината - пак се разболя, получи поредният круп, хайде отново до GP-то, инхалатори и т.н. Обадих се на педито в БГ и пак ми каза-"докато не узрееш за идеята, че не трябва да ходи на градина, дори и  за 2 сутрини, така ще е."

Е, отказахме се от градина, поне докато мине зимата. Обаче намерих плей група до нас Laughing и сега ще я водя там от време на време.
Мерси още веднъж на всички за идеите.

# 574
  • London
Lego, Пъзели до 12 парчета, мозайка с едри пулове, гараж с колички(наравно се харесва и от момченца и от момиченца)

# 575
  • Манчестър
Момичета дайте идея каква играчка да купя на малката (на 2 г) , за да се забавлява. Всичко и е омръзнало,  а времето е студено и сме повече в къщти  newsm78. Има:
1. Кухня-омръзна и да готви
2. С всякакви видове пластелини е на "ти".
3. Има дъска за рисуване + букви (всичките ги знае), +фулмастери и пастели.
4. Има много книжки
5. Не си пада много по куклите.
Нищо не ми идва на акъла Rolling Eyes.

Да дам отчет за градината - пак се разболя, получи поредният круп, хайде отново до GP-то, инхалатори и т.н. Обадих се на педито в БГ и пак ми каза-"докато не узрееш за идеята, че не трябва да ходи на градина, дори и  за 2 сутрини, така ще е."

Е, отказахме се от градина, поне докато мине зимата. Обаче намерих плей група до нас Laughing и сега ще я водя там от време на време.
Мерси още веднъж на всички за идеите.

Откога педиатритенв БГ съветват да не се ходи на градина???

Ами като почне училище и има същия проблем, тогава и на училище ли няма да се ходи?

Моята философия без да съм педиатър е , че колкото по рано детето се изведе от домашната среда и се изложи на всички инфекции /болести в градината,толкова по лесно и бързо укрепва имунната им система......

На твое място бих сменила този дистанционно педиатър.......

# 576
  • Варна
Момичета, всички деца ли имат валанция октомври месец, моля споделете от кога до кога е.  bouquet
Благодарч ви предварително  bouquet

# 577
  • Лондон
Bean, по мои впечатления пътищата в Австрия, Германия и Швейцария зимно време са перфектни, но няма гаранция, че няма да има изненади с току що навалял сняг например, тогава караш след машината с нейната скорост и пътуването става безкрайно...

future, и аз като Ave мисля, че по-грешен съвет няма, толкова по български ми звучи Confused пълна изолация, дебелия шал през устата и до полата на мама... а после в училището ...изненада, детето трудно се адаптира, щото то деца виждало само на снимки и болестите почват от ден 1 до края на срока... И аз се консултирам с педиатър в БГ, но такъв съвет не съм получавала досега... Ти си знаеш, де, само изразявам мнение...

Получих много добра оферта от един нов хотел в Пампорово, открит е миналата година и е на пистите, обаче не знам как да стигнем до там на приемлива цена... Райън еър обявяват скромната цена от 400 паунда до Пловдив, без багаж...Ще се чудя още Thinking

# 578
Момичета не сте съвсем прави за НЕ ходенето на градина до 3 години. Първо защото няма такова нещо "да ти укрепне имунната система". При среща с вирус имунитета след това е само 1.5-2 месеца и то точно с/у този вирус. Освен това точно имунната система се развива повече след 3 тата година.
Но както и да е.

Мерси за идеите за играчки Grinning, ще пообиколя да намеря нещо различно.

# 579
Момичета, всички деца ли имат валанция октомври месец, моля споделете от кога до кога е.  bouquet
Благодарч ви предварително  bouquet
да,всички имат ваканция .Датите варират между различните училища, но като цяло е последната седмица на октомври. Нашата например е по-рано - от 22 октомври е.
Аз започнах да се замислям за коледните подаръци за хлапетата. Мисля да взема или ЛЕГО комплект (моите се големи фенова на Междузвездни Войни и Нинджако) или нещо по-нестандартно .... например плуване с акулите в големия тунел на Блу Планет. Моите хлапета харесват "приключенски подаръци" (явно от мен са го наследили).

# 580
  • London
Future съгласна съм с теб. На мен точно Джи Пито тук ми препоръча ако мога да си гледам децата до 3г в къщи. Като минеш през куп болести и зациклиш всеки месец на АБ (че и по 2 някой път)градината сама отпада. Ние се пробвахме миналата година (2г) и за 3 месеца имахме 12 присъствени дни и 4антибиотика. Все пак всички деца боледуват различно, някои карат леко...За какво да си разсипваш детето от болести. На тази възраст и трябват 2 плей групи и е готова.
Tzvetak, мерси.   bouquet Точно варианта каране след машината ме притеснява. Айде лятото спираш като ти писне, обикаляш а на студа....Май ще откажем тази покана въпреки че ни се ходи много.

# 581
За Не ходенето на градина е доста според въпрос. Лично мнение, че ако има такава възможност до 3 години е най добре за детето да се гледа в къщи от майка си. Но не заради болестите а по съвсем други причини. Аз не намирам разлика между това да е на градина или на група. Даже бих казала, че от групите хващаха много повече вируси от колкото от градината. От вируси едва ли бихме опазили децата? Едно отиване до магазина е достатъчно според мен. Но наистина има деца които доста боледуват и предполагам е добре да се пазят малко повече.

Ние сме добре, харесахме си училището и сме доволни и детето и аз Simple Smile Градината на Виви не ми допада Sad  На пръв поглед всичко е добре, но не знам защо имам усещането че нещо не е наред. Учителките ми се струват студени, неразбрани, уж се усмихват. Казват ми , че детето ми било много добре, щастливо и доволно и всичко било "fine" а тя ми казва ...Аз плаках днес, в къщи е по хубаво от колкото на градината и подобни. Не съм се сблъсквала с подобни драми , до сега и двете ми деца са били много доволни и са казвали че обичат учителките си. Дали е временно и не е свикнала още или проблема е в тях? Ей такива мисли ме вълнуват.

# 582
Да ви питам и още нещо - според мен има някакъв проблем с отоплителната система на къщата. Когато засиля парното напр (но не само тогава, когато е по принцип пуснато парното-газта) започва едно ужасно чукане по тръбите, някакви силни звуци, от които не може да се спи през нощта. И това е всеки ден/нощ, кога по-силно, кога по-леко. Но, имало е нощти , в които не сме могли да спим от това чукане.

Имате ли идея за какво става дума? Ако някой е имал същият/подобен проблем. Дали не е, ако напр. има въздух в тръбите newsm78? Не знам.
Просто се чудя как да обясня на агенцията какъв е проблема.

# 583
future74 кажи им, че е шумно. Може и от въздух да е, може и нещо запушено да има или друго. За въздуха има едни ключета, много лесно става, но по-добре те да си го пипат. Радиаторите напълно ли са топли, целите? Ако само част от радиатора е топъл със сигурност има въздух.
  За градините всеки си познава детето и ежедневието. Мен да ме вържеш не мога да седя в къщи 3 години, дано никога не ми се налага  Praynig Просто съм такъв характер, страшно се изнервям и това се отразява на детето. Та за нас съм си преценила, че е по-добре тя да е на градина, аз на работа, отколкото да крещя у нас по цял ден. Тук познатите ми не са от излизащите всеки ден, по плей центрове да ходя ми писна много бързо и така. Малката доста боледуваше в началото, но се оказа от алергията, откакто я установихме не си спомням да е била офф от градината, освен като имаше уж шарка. Детето има нужда от себеподобни и разнообразие, дали ще е градина, плей центрове, срещи с приятели с деца и тн няма значение.
  Ние си имаме дядо на гости, след един час кацат и другите дядо и баба. Ще сме пълна къща скоро  Grinning Почивки не планирам далечни, искам за  коледа да отидем някъде, но на максимум 100 мили от тука. Една зима седях 4 дена на едно летище- беше КОШМАР и от тогава няма сила на земята да ме мръдне от тука, освен за някоя африканска топла държава  Grinning

# 584
future74, точно така-казваш им, че е шумно и толкова. Да си пратят техник да види и оправи.
Моят хазяин от многото ми обяснения беше купил нова печка,
пък се оказа, че старата само трябвало да се рестартира. Добре, че е пич.

trollipen,

Дай й на Виви още малко време и ако усещанията ти са все така негативни,явно има защо и потърси вариант да смените.
А и щом не й е за първи път да общува с учителки, може и наистина да не е в нея проблема.

Мен едните 9 месеца ме плашат, за три години в къщи не искам и да си помислям.
И чистосърдечно си признавам, че нито е заради социализацията,
нито за имунета на детето, от чист мой егоизъм е да си ходя на работа.

Общи условия

Активация на акаунт