Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 436
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
GI, честита ви годишнина малко на патерица!  Hug

Като гледам какво е времето на вън, утре ще ни чака бъмпи райд. Как мразя да летя при силен вятър и дъжд.  Confused

Miss Fine, комшийчето така биеше Габриел като почнаха да си играят двамата, т.е. той беше на около 3, а тя на 2. Търпя я, търпя я, па като му дойде една сила един ден да видиш и той какъв "бой" почна да и лепи.  ooooh! Не си спомням, колко точно продължи тази мечешка любов, едва ли съм ги оставила да се млатят с месеци, но с приказки, а понякога и с наказвания нещата се оправиха. Ноути степа на тази възраст върши чудеса... Whistling

# 31
  • ENGLAND
Ave   bouquet
Това вместо запис, да ви следя само.

# 32
Ave   bouquet
Завърнахте ли се и вие как изкарахте по родната земя  Peace

# 33
Записвам се и аз в новата темичка, обещавам да съм по-редовна.
Да се похваля имам момченце родено на 10/07, доста съм заета с грижи около него но с едно око съм във форума. Попрочетох за документите, нали искаме другата година да си ходим лятото. Прекрасна тема, ако я нямаше щях пак да се лутам една година.
Можете ли да ме насочите как да открия детска градина от 1 годинка? Търсих в посочения в началото линк, но не можах да се ориентирам. Ще трябва да се връщам на работа и няма да има кой да го гледа. Благодаря предварително.
И пак да попитам дали има някой в Нюкасъл и региона или ако идва насам да се видим.
  bouquet

# 34
  • ENGLAND
Ave   bouquet
Завърнахте ли се и вие как изкарахте по родната земя  Peace
Днес кацнахме, беше както винаги супер, даже и на мъжа ми не се връщаше. А  Ели последните два дни така плака, не искаше да се връща. Сега седим и треперим тук.

# 35
Здравейте момичета smile3525 Надявам се да приемате и нови като мен.   Чета ви от известно време и много ми помагате.

# 36
Благодаря на всички за бързите отговори...ние сме в Лондон -Фелтам(много спокооен район)нямаме още запознанства а училището е на 200м е къщата.И не се пресича главна улица,върви се по една алея само.За моето дете съм спокойна че ще се оправи,доста е оправна Laughing Laughing Laughing но тъй като чух доста различни мнения относно от колко години може да ходи само на училище(заради социалните )та за това попитах.Ще има кой да я посреща но няма кой да я изпраща и двамата ако сме на работа....а те започват по късно....

# 37
Записвам се и аз в новата темичка, обещавам да съм по-редовна.
Да се похваля имам момченце родено на 10/07, доста съм заета с грижи около него но с едно око съм във форума. Попрочетох за документите, нали искаме другата година да си ходим лятото. Прекрасна тема, ако я нямаше щях пак да се лутам една година.
Можете ли да ме насочите как да открия детска градина от 1 годинка? Търсих в посочения в началото линк, но не можах да се ориентирам. Ще трябва да се връщам на работа и няма да има кой да го гледа. Благодаря предварително.
И пак да попитам дали има някой в Нюкасъл и региона или ако идва насам да се видим.
  bouquet
Честита рожба!Да ти е живо и здраво!Много радости да ви носи!

# 38
  • Bristol
но тъй като чух доста различни мнения относно от колко години може да ходи само на училище(заради социалните )та за това попитах.
Много и различни мнения ще чуеш от уста на уста предавани. Затова ти пускам един официален линк, сама да си прочетеш  Grinning
Leaving children at home alone
Цитат
There is no legal age limit for leaving a child on their own, but it is an offence to leave a child alone if it places them at risk. Parents can be prosecuted if they leave a child unsupervised ‘in a manner likely to cause unnecessary suffering or injury to health’ (Children and Young Person’s Act). ...
Така написано може да се извърти по всякакъв начин  Thinking

# 39
  • Лондон
Като си говорим за оставяне не деца, не знам дали сте прочели това от вчера

http://dnes.dir.bg/news.php?id=11902492

Shocked

Ние утре сме на първия ни детски мюзикъл, а за догодина взех билети да ходим на Cirque de Soleil през януари и на Swan Lake през юни. Който се интересува, може да погледне на страницата на Royal Albert Hall, не се случват толкова често такива гостувания Simple Smile

Галя Петрова, добре дошла...

# 40
  • UK
мери зайо,провери и от училището какво казват по въпроса. В нашето не разрешават самостоятелно ходене/тръгване,както и да си оставиш детето и да си тръгнеш преди да е дошла учителката. Вярно,че и децата са по-малки (до У4)...Също виж дали имат брекфаст клуб,където да можете да я оставяте от по-рано.

# 41
Аз имах същия проблем с Емма ,тя започва училище в 9ч. на мен автобуса ми е в 8.15 ч за колежа.Ходих да питам учителката на Емма какво да правя и тя ми каза ,че имат безплатна закуска и предложи да я оставям даже по раничко към 8ч.,имало кой да я гледа там.Така 3 пъти в седмицата ставаме с 1ч по-рано ,което се оказа много трудно и сега ми се сърди не и било интересно на закуската ,нямало деца от нейната група.Много малко деца наистина ходят по-рано на училище ,не мога да си го обясня ,майките явно не работят.За връщането засега имам приятелка ,която ми помага и я гледа до 5,30 ,но ми предстои местене в друг град и може би ще трябва да потърся някакви занимания след училище.Какви са вариантите?

# 42
  • Bristol
tzvetak, страхотна емоция ще имате! Swan Lake с Russian State Ballet ли е Thinking Щерката покрай брат й рано, рано я подюрих по кина и мюзикъли. Беше на 3 като я заведох на мюзикъл, от две годишна ходи на кино и въпреки това се притеснявах дали ще издържи. Но тя не само издържа, но й страшно много се впечатли. Сега като ходя на мюзикъл или театър сама и се сърди, че не я взимам  Crazy

В нашето училище KS2 не ги следят с кого идват и си тръгват. Обикновено от Y5 вече има дечица, които сами отиват и се прибират. Кварталът ни не е лъскав, но е спокоен. Улиците не са натоварени, има много зелени площи с пътеки между къщите, някои деца въобще на улица не излизат, за да отидат на училище. Може би затова по-лежерно го дават при нас  newsm78
candy4ka, повечето училища предлагат брекфаст клуб. Потърси и чайлдмайндер. Моята в 7:30 я водя при една такава и я прибирам към 5 следобед. Гледа телевизия, пише си домашните, чете книжки, рисува, пекат мъфини   chef там откри и Хама Grinning Може и на детски клуб да я запишеш. Оставяш детето в клуба, те го водят по-късно на училище, после го прибират. Обикновено там има много деца и става голям купон  ura При чайлдмайндерите е по-спокойна домашна атмосфера.

# 43
Здравейте!

Нова съм в темата и се нуждая от съвет. Надявам се, че тук мога да го получа.

След 3 седмици заминавам да живея в Лондон, но наскоро ме оперираха от киста на яйчника и се установи, че имам Ендометриоза. Предстои ми лечение със Золадекс - инжекции, които се поставят в корема веднъж в месец в продължение на половин година. Аз ще си осигуря инжекциите от България, но се чудя към кого мога да се обърна относно поставянето им. Не съм наясно със здравната система на острова и нямам никакви контакти с медицински лица.

Ще се радвам ако можете да ме посъветвате как да постъпя, а ако пък познавате медицинска сестра, която би се съгласила да ми бие инжекциите срещу заплащане, ще съм много благодарна да ми дадете някакви координати.

Поздрави!

# 44
Здравейте момичета smile3525 Надявам се да приемате и нови като мен.   Чета ви от известно време и много ми помагате.

И като мен, и като мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт