Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 631
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Нотингам/Пловдив
Ева да ви е жива и здрава принцесата,много да ви радва и да е малко ревлива  Hug

# 166
Честито Ева   bouquet Да ти е живо и здраво малкото съкровище!

# 167
Eва, честита дъщеричка!  Heart Eyes  Hug

Ние се завърнахме снощи късно от Инвърнес. Прекарахме страхотно, хич не ни се прибираше.  Crossing Arms Днес беше първият ми ден в колежа, бях забравила какво е да си на скамейка. Simple Smile Заобиколена между 17 - 18 годишните обаче, се чувствах леко лелински.  Laughing Нямам търпение да навлезем по-сериозно в обучението, а преди има няма два месеца се чудех да записвам ли въобще.  Blush

Добре дошли на всички новопристигнали в темата и на Британска земя.  Hug

# 168
лично аз съм с малко предубеждения спрямо новопристигналите  Mr. Green

Защо си с предубеждения? Не че нещо, понеже аз съм от доста време тук, но ми е интересно Simple Smile

# 169

Защо си с предубеждения? Не че нещо, понеже аз съм от доста време тук, но ми е интересно Simple Smile

Ми как да ти кажа ... Mr. Green дълга е за обясняване, но от наблюденията ми смея да твърдя, че новодошлите нямат ясна представа за какво става дума и очакват някой да им свърши цялата работа. Отделно че идват без да знаят езика което допълнително влошава нещата Simple Smile Имам и личен опит, но не ми се споделя че пак ще ме хванат дяволите  Laughing

# 170

Ми как да ти кажа ... Mr. Green дълга е за обясняване, но от наблюденията ми смея да твърдя, че новодошлите нямат ясна представа за какво става дума и очакват някой да им свърши цялата работа. Отделно че идват без да знаят езика което допълнително влошава нещата Simple Smile Имам и личен опит, но не ми се споделя че пак ще ме хванат дяволите  Laughing

Ясно Simple Smile Аз не съм се сблъсквала с много българи тук и нямам кой знае каква представа, единственото, което адски ме е подразвало е хора (чужденци не само българи), които не само че не знаят английски, но и нямат абсолютно никакво желание да го научат. Общуват си само със сънародници и си мислят, че Англия е Лондон и правят обобщения без да са излизали от Лондон. Така една позната ми вика "Много е гадно тук, много е противно, мръсно и грозно". Ами като не им харесва защо седят тук се чудя аз... Да не говорим, че тя живее в Тотнъм...

# 171
Оооо една голяма част от българите в лондон си живеят в такива затворени общества, живеят по 10 човека в една къща,  ядат бг манджи, гледат бг телевизия, слушат чалга и постояно мрънкат колко било зле  Mr. Green
Живота е това което сам си направиш от него Simple Smile а тези които мрънкат в Бг си мрънкат и в чужбина  Laughing

# 172
Eva_82, честита ви рожба. Много семейно щастие за напред..

А някой от новодошлите се оказват страхотни хора и приятели.
Важното е да ги надушиш  Peace

# 173
Оооо една голяма част от българите в лондон си живеят в такива затворени общества, живеят по 10 човека в една къща,  ядат бг манджи, гледат бг телевизия, слушат чалга и постояно мрънкат колко било зле  Mr. Green
Живота е това което сам си направиш от него Simple Smile а тези които мрънкат в Бг си мрънкат и в чужбина  Laughing

newsm10 Много си права. Не го разбирам това с абсолютното и тотално нежелание да се интегрираш. Щом си дошъл в тая държава поне от уважение трябва да опиташ да научиш езика на тия хора, да им пробваш традиционните манджи ( да не говорим че английските десерти нямат равни ммм ) и така нататък... Не казвам нищо за хората дето живееят в shared houses понеже знам, че повечето в началото нямат възможност да живеят самостоятелно, но това да не се опитваш изобщо си е безобразие... Почти толкова лошо впечатление прави, колкото и ония дето се обличат като нинджи и им се виждат само очите  Peace

# 174
Eva_82, честита ви рожба. Много семейно щастие за напред..

А някой от новодошлите се оказват страхотни хора и приятели.
Важното е да ги надушиш  Peace

Естествено Simple Smile Далеч съм от мисълта да обобщавам, а и ако трябва да съм честна имах предвид най-вече поляците Simple Smile

# 175
Мда, това е най-дразнещото. Мрънкачите са си мрънкачи, където и да са! Сестра ми също се опари от такива приятели, които след като всичко им беше поднесено на тепсия, решиха, че ще си намерят работа и ще заживеят в Първа зона, докато ходят да си правят фотосесии по забележителностите! Е няма как да стане ... За тях 3-та зона беше "извън Лондон" и след неуспешни 3 седмици точно по Коледните празници, решиха, че е по-добре да се приберат по градове и села в БГ и да стоят там без пари, ама при мама и тате и да ходят по кафета. Дълга е историята, да не ви занимавам подробно Simple Smile!
Ева82, честито ви щастие на теб и цялото семейство! Наистина цялата болка се забравя, а усмивките на малките човечета са най-голямата награда! Моят Калоян се "падна" неспящ откакто се е родил и ние покрай него не сме спали вече 9 месеца, но на сутринта някак си всичко остава на заден план Simple Smile! Бързо и леко възстановяване на теб!

# 176

Мда, това е най-дразнещото. Мрънкачите са си мрънкачи, където и да са! Сестра ми също се опари от такива приятели, които след като всичко им беше поднесено на тепсия, решиха, че ще си намерят работа и ще заживеят в Първа зона, докато ходят да си правят фотосесии по забележителностите! Е няма как да стане ... За тях 3-та зона беше "извън Лондон" и след неуспешни 3 седмици точно по Коледните празници, решиха, че е по-добре да се приберат по градове и села в БГ и да стоят там без пари, ама при мама и тате и да ходят по кафета. Дълга е историята, да не ви занимавам подробно Simple Smile!

Абе 1-ва, 2-ра, 7-ма зона няма значение.... Wink За тая моята позната "ТРЪнпАк" си е центъра... Нема тя да се качва на "синята линия", за да иде до първа зона.... Баничка в кафе Пловдив му е мамата Simple Smile

# 177
Хората, които са си мрънкачи по принцип и са свикнали някой друг да им урежда нещата, не биха се променили, ако и да отидат на място, където всичко ще им е уредено и наготово. Пак ще намерят за какво да мрънкат.
От българите, които познавам тук, а те не са много, а и аз не съм от много време, слава богу няма чак такива дранзители, които да мрънкат, че им е зле. Може да са всякакви, ама поне не са мързеливи и всички работят, някои и на по две - три работи.  
Друг е въпросът за завистта, но много ще се отклоним. Както знаем всички "чуждата кокошка, патка се вижда", ама нейсе..
Това да завиждаш за мен означава да си губиш времето, което можеш да вложиш в нещо, от което да си по - добре за себе си. Винаги ще има и по - богати, и по - красиви, и по - умни хора, както и обратното. Защо хората губят време да завиждат не ми е ясно и до ден днешен.

Аз пък страдам от това, че не познавам англичани, които да ме гощават с традиционните си гозби  Tired Обаче за сладкото съм съгласна. Веднъж ядох нпкаква торта, забравих й имети и с извинение беше толкова вкусна, че удоволствието от всяка хапка бих могла да го приравня само с оргазъм. Извинете още веднъж  Blush Просто не знам с какво друго да го сравня, за да добиете наистия ясна представа Simple Smile

Между другото, без да се обиждате, но понякога наистина много грозно изглежда от страни, когато се обсъждат други българи. Все едно "ние сме много хай, а пък вижте ги ония селяндури прости"..
Не виждам защо трябва да се присмиваме едни на други. Има всякакви хора. На едни им е яко да слушат чалга и да пият ракия, на други им е яко да слушат Бах и да пият шампанско. Има всякакви прослойки. Всеки е тръгнал да си търси щастието, като "щастие" за всеки е различно понятие.
Пиша това, защото скоро българин ме срещна на пътя и без да ме познава, без да ме е виждал някога, без изобщо даже да се замисли, ми се присмя, че съм българка. Просто онемях. Изобщо не можах да реагирам, а докато се светна, че ми се присмиват, човекът вече беше се слял с тълпата.
Ми тъпо е,,Вместо да се подкрепяме..Като под подкрепа нямам предвид да се издържаме взаимно и да търсим работа на роднини и сънародници или да оправяме документи на някого, който може и сам, примерно. Ама ей тъй от човещина..
И, за да не е мрънкане  Mr. Green да кажа, че също тук, срещнах човек, на когото се възхищавам и винаги ми действа много слънчево и положително  Hug за което благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 21:47 от Черноглав Врабчов кОмар

# 178

Абе 1-ва, 2-ра, 7-ма зона няма значение.... Wink За тая моята позната "ТРЪнпАк" си е центъра... Нема тя да се качва на "синята линия", за да иде до първа зона.... Баничка в кафе Пловдив му е мамата Simple Smile

хайде сега първа втора зона Simple Smile Лично аз не обичам да ходя там и не виждам причина да го правя. На центъра ходя само ако развеждам някой гост Simple Smile

# 179
  • Bristol
Ева, честита ти дъщеричка! Много радост да ви носи! На теб бързо възстановяване!   newsm51

Новопристигналите са с друга психология. Всички сме минали от там  Peace Аз ги разбирам, защото съм била там, но те мен не ме разбират, защото тепърва им предстои да го изпитат на собствен гръб. В това лично съм се убедила не веднъж Wink

aniji, планиране две три седмици напред му е майката. Аз като правило гледам през уикенда единия ден да излизам, а другия за домашна работа и домашни на децата да е. Много ми е трудно понякога да издържа на изкушенията, както например този уикенд, не се изпускат такива хубави слънчеви дни. Но пропусна ли домашната работа и за следващия уикенд ми се натрупва още повече, едвам насмогвам  Rolling Eyes Ей сега коша ми е пълен с пране, синът утре ще търси баскетболния си екип  Embarassed

Аз вече влязох във въртележката. Всеки ден почти пиша чек за нещо, началото на терма е Money Днес след урока по танци щерката повдигна въпроса, че трябвало да има грим за състезанията по танци и гимнастика. Половин час по-късно вече пазарувахме футболни шорти, чорапи и шинпадс с нея в Спортс Дайрект  Laughing ooooh!

Колоездачките, носите ли си резервни гуми и инструменти в раниците като тръгнете с колелата?! Да обменим инфо  Laughing

И още нещо, детските седалки за кола кога могат да се махнат. Когато детето достигне 135 см височина, независимо от възрастта, нали не греша? В България за първи път тази година щерката пътува без седалка. Но тук още я возя със седалката, въпреки че детето вече дава зор да я маха, пък и по закон май можем  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт