Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 524
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Аз си ви следя, но нещо много ми е кът времето и не мога да се настроя да пиша Simple Smile

Не знам при вас как е времето, но днес на 3 пъти вече излиза дъга при нас + градушка, голям дъжд, много слънце и адски вятър Simple Smile как да не му се радваш на времето.

Аз последния месец работя по 6 дни в седмицата, но малко ме изнервиха в Четвъртък и реших да си взема 3 дни почивка, че много взе да ми идва дребнавата простащина на някой от колегите.

Мъча се да си свърша курса по фотография по-рано от Май 2013 и ми е едно никакво, неориентирано, неорганизирано - ставам в 5 да поуча преди работа, след работа малко с малкия, преспивам го и пак се мятам да уча. Записах се и за друг 5 седмичен курс - Digital Photography - Broaden Your Horizons, който ще е вечер от 7 и 30 за по 2 часа, веднъж седмично Simple Smile не е нещо особено, но поне ще си по-практикувам Simple Smile

Поразмествахме малко и в едната спалня зад леглото попаднахме на едно прекрасно находище мухъл, че просто не е за мислене Sad та днес си направихме посещение на B&Q и до сега боядисвах банята, утре е наред всекидневната и въпросната спалня.

Най-сетне си купих сушилня за дрехи и съм адски доволна Simple Smile http://www.appliancesonline.co.uk/product/IDV65-Indesit-Vented-T … -White-16148.aspx

Запазили сме си холидей за Февруари в Полша и Март в БГ (ама нещо Май ми е по-привлекателен, но да видим), билетите не сме купили (че не сме решили до къде да летим), но утре уж това ще правим.

На 10ти ни беше 2 year health review-то: 92 сантиметра, 16 килограма Simple Smile но искат мъника да мине преглед на слуха, и ще ни препоръчват на speech & language clinic. От последното съм малко притеснена Sad Криско разбира всичко, което му кажем, някои думички казва, но предимно показва. Например ако се опитам да го накарам да каже куче, той ще застане на четири крака, ще изплези език и ще започне да лае, но ''куче'' думичката няма да я каже, а я знае. Или ако го питам ''спи ли ти се?'', няма да ми отговори с ''да'' или ''не'', а ще отиде в леглото си, ще си легне, ще се завие и ще започне да се преструва, че хърка. Не иска да каже ''пате'', а си слага ръчичките под мишничките, все едно са крилца и започва да квака и т.н. За мен нямаме проблем с това той да ни разбира и ние него, но госпожата, с която се видяхме настояваше за консултация в speech clinic. За прегледа на слуха, пък го реши защото на моменти ни игнорираше като му говорехме и тя каза, че можело някои тонове да не ги чувал и за това да ни игнорирал, а не защото е 2 годишно и концентрацията му нулева, а слуха избирателен (както аз си мисля) ... както и да е - един преглед повече няма да навреди.

И с 2 думи е все същата при нас.

# 556
   Здравейте и от нас. Ние сме добре, имаме си дядо, а други ден идват и другите дядо и баба, та сме пълна къща. Само където пак сме станали от 5 и пак аз съм гледачка преди работа, че дядота е зает да пие със зет си ракия до 4  Twisted Evil Ще си почина другия ми живот....
   ЕВ ние вчера получихме писмо за този преглед. Ще идват у нас другата седмица. Ако имаш време ще ми напишеш ли накратко какво представляваше. Моята кукла не вярвам въобще да си говори с тях, тя пред нови хора обикновенно се срамува и мълчи и гледа. Но ще видим. На БГ ли го прави или те на англ го правиха.
     И още един въпрос, че се подсетих. Комшииката ни  почина, знаете ли какъв е обичая тук. Питах на работа, казаха ми да им пусна картичка-пуснах. Погребението трябваше да е в петък, но не е имало нищо   Rolling Eyes Какво се прави тук, ако някой е запознат може ли да разкаже.

# 557
Мис Файн, като цяло си говорихме за развитието на малкия - дали се мъчи да говори, кои думички знае, разбира ли по-сложни изречение (като: донеси ми шишето си?) без да му показваме какво имаме предвид. Питаха с какво си играе най-много вкъщи, обича ли да строи кули със строителите си. Може ли сам да се качва и слиза по стълбите. Дали пеем песнички заедно. Дали рисуваме. Теглиха го, мериха го. В общи линии такива неща. Simple Smile

# 558
  • Лондон
Аз се вкарах сериозно в темата за ваканциите Rolling Eyes

Признавам си, че от началото на лятото се организирам за следващата година, мислех си, че така ще ми е по-лесно от гледна точка на време за организация и бюджет... Всичко хубаво, но сериозно се затруднявам със зимната ваканция Confused Цените на ски пакетите са умопомрачителни, в сравнение със други периоди от зимните месеци... Цените до БГ са съкрушителни - днес видях най-евтина цена с "лоу кост" билети - 260 паунда, най-евтина с нормалните авиолинии от Хийтроу - над 500 паунда...и е така за тази една седмица откакто съм почнала да търся преди близо 3 месеца Confused

Всички ми казват " добре дошла в клуба на родителите с ученици"... хубаво, добре дошла съм, но това не ми помага Rolling Eyes

С две думи някой открил ли е секретът на поносима зимна ваканция някъде, за предпочитане да включва детски ски, без това да налага вадене на детето от училище извън официалната ваканция newsm78 Благодаря предварително за мненията

# 559
  • На село (близо до Лондон)
tzvetak, Нц, не сме. Ти поне си само с едно скиорче Wink.

ev:) добре че посети за 2-год преглед. Бях забравила, че има такива прегледи Blush

# 560
Ужасна е скъпотия през ваканциите.
Децата поне ги измъкват и през учебно време,
аз нямам никакъв шанс дори и за ден по-рано.

tzvetak,
вариант да шофирате до някое швейцарско село  Rolling Eyes

Имам си херпес и си нямам сутиен за сватбата.
Това с лепящите се силикони е голяма глупост, да ви обадя.
Мисля да го ударя на протест и да карам без  Whistling

# 561
  • Лондон
 Grinning пуснах връзки из швейцарско аз... благодарни клиенти, това - онова... обаче с този стандарт Rolling Eyes това, което е добра оферта за тях, за мен е безбожно скъпо... Ще чакам от някъде нещо да изскочи все пак...

Със силиконовите джаджи не се лъжи, моят опит е много горчив - на онази индонезийска сватба се отнесох с рокля без гръб и един такъв... и при 35 градуса жега и 100% влажност познай какво стана  Laughing а сватбата беше мюсюлманска...добре, че в момента на падането бях в женската част на групата, иначе не знам къде щях да прекарам остатъка от престоя си в тази държава Sunglasses Умната, моля ти се  Hug

# 562
  • Bristol
Докато човек не го изпита на собствен гръб, трудно може да разбере, затова казваме уелкъм ту дъ клъб, не се сърди  Flutter Цените на самолетните билети са високи в тези периоди. Същото важи и за лятото.
DIY Франция или Австрия с колата през канала, до сега по-евтино от това не съм намирала. Тази година сме се насочили към Франция, но там се очертава малко по-скъпо. Само пътят е със 100 паунда отгоре, заради таксите по магистралите, но искам да пробваме поне веднъж и френските Алпи и сега ни падна. Швейцария излиза скъпо, не само заради квартирите, но и храната е на по-висока цена. А швейцарците ти да не се правят на разсеяни, а да си кажат тайните местенца и те търсят евтиното, пълно е с тях в Австрия, предполагам и във Франция ще е подобно. Дори и немците предпочитат да ходят на ски в Австрия, а не в Германия  Peace

Аз едва вчера разбрах, че мид търм холидея през октомври започва от четвъртък  Shocked Как ги измислят така по средата на седмицата и в другите общини ли е така?!

# 563
  • Манчестър
Аз се вкарах сериозно в темата за ваканциите Rolling Eyes

Признавам си, че от началото на лятото се организирам за следващата година, мислех си, че така ще ми е по-лесно от гледна точка на време за организация и бюджет... Всичко хубаво, но сериозно се затруднявам със зимната ваканция Confused Цените на ски пакетите са умопомрачителни, в сравнение със други периоди от зимните месеци... Цените до БГ са съкрушителни - днес видях най-евтина цена с "лоу кост" билети - 260 паунда, най-евтина с нормалните авиолинии от Хийтроу - над 500 паунда...и е така за тази една седмица откакто съм почнала да търся преди близо 3 месеца Confused

Всички ми казват " добре дошла в клуба на родителите с ученици"... хубаво, добре дошла съм, но това не ми помага Rolling Eyes

С две думи някой открил ли е секретът на поносима зимна ваканция някъде, за предпочитане да включва детски ски, без това да налага вадене на детето от училище извън официалната ваканция newsm78 Благодаря предварително за мненията

Единствения ти шанс е lastminute.com.......една година точно в топ периода на зимната ваканция ходихме в Андора за 230 лири HB на човек......

Ти остави зимната ваканция,аз организирам лятната...купих билети за отиване,ама за връщане на 1 Септември са по 220 лири на човек...

# 564
  • UK
и при нас започва в четвъртък ваканцията
аз обаче нещо не съобразих датите и ще работя тази ваканция Rolling Eyes

# 565
  • Bristol
Аз пък защото уж "съобразявах" та четвъртък и петък непокрити ми останаха Simple Smile

Аве, за незнаещите, какво значи НВ?!

# 566
  • Манчестър
Аз пък защото уж "съобразявах" та четвъртък и петък непокрити ми останаха Simple Smile

Аве, за незнаещите, какво значи НВ?!

HB is half board - закуска и вечеря...

# 567
Ave   сподели ако обичаш с кого ще летиш до БГ. Аз чакам да видя цените за лятото за Уиз еър но още нищо не е излязло. Peace

# 568
  • Лондон
"една година точно в топ периода на зимната ваканция ходихме в Андора за 230 лири HB на човек......" е, явно ще трябва да изчакам, аз точно такива оферти търся... малко в повече ми идва 2000 паунда за дете и възрастен, при положение, че аз не карам въобще... егати ски училището Rolling Eyes

Нашата half term ваканция започва в понеделник, 22.10, за сметка на това е 2 седмици... та по този повод се отнасяме към БГ, аз ще си работя, а ученичката ще занимава бабите...това на теория, де  Simple Smile

Ave, успех с лятната, аз още през юни го докарах до Великденската,  но за повече не ми стигнаха силите... лятото месец и половина в БГ ми изглежда прекалено, въобще нямам идея какво ще правим толкова време...

# 569
Аз едва вчера разбрах, че мид търм холидея през октомври започва от четвъртък  Shocked Как ги измислят така по средата на седмицата и в другите общини ли е така?!

В четвъртък учим, в петък ни е Inset day.
После 8 седмици гърч до Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт