ВМ НВХ - част 51

• 50 946
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
За висока захар няма как да е причина. Друга е причината.

За висок холестерол - зависи. Често срещано е да се повиши общият холестерол и ЛДЛ, но за сметка на това обикновено се повишава и ХДЛ, а намаляват триглицеридите, което означава, че рискът намалява. Също се пише за размера на частиците ЛДЛ, макар че нещата са доста сложни, не опира само до размер. Но едно от явленията, които се наблюдават при ВМ-НВХ, е, че се увеличава броят на големите, неплътни ЛДЛ частици, които не са рискови, а намалява броят на малките, плътни, които причиняват плаките. Това се свързва с намаляване и на триглицеридите. С две думи, цифрата на общия холестерол може да се повиши, но не трябва да се гледа само тя, защото сама по себе си тя не дава никаква информация.

# 481
При мен изследванията на холестерола са перфектни Peace Бях публикувала резултатите по-напред в темата или в предишната, не помня точно.

# 482
Влад@, нямам опит и познания по твоя проблем и не мога да помогна с мнение, но стискам палци всичко да се изясни и реши максимално бързо  Hug .

Момичета, по нощите писах няколко пъти, но така и не можах да публикувам, дано този път успея. Първо искам да ви пожелая весела емоционална среща довечера  Heart Eyes , много съжалявам че не мога да дойда.

Аз след качените 2-3 кг залитнах отново по сладкото и днес установих, че кг вече са 5  Mr. Green . Явно постепенния преход при мен не се получава и трябва да действам по-сериозно. Покрай вашите коментари за сладкото, захарта и инсулина се замислих за себе си и си припомних някои неща. Когато успея да спра сладкото примерно за седмица, то не ми липсва (много). Но ако след това се почерпя по някакъв повод, става страшно - никакъв контрол не е възможен. Направо ставам като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, и то много сладко, направо"накъртващо" от сладост в огромни количества плюс солената храна. Нормалните въглехидрати - картофи, ориз, тестени не ми действат по този начин. Явно съм си направо пристрастена към сладкото. Преди 10-на години спрях цигарите. След многократни неуспешни опити за постепенно намаляване броя на изпушените цигари ги спрях от раз с помощта на един тежък грип. От тогава не съм си "дръпвала" нито веднъж от страх да не се върне зависимостта. Всъщност от тогава лека полека започнаха и проблемите ми с килограмите, просто замених цигарите с повече похапване. Освен това имам и наследствена предразположеност към повечко кг и диабет тип 2, така че е крайно наложително да се взема в ръце и да действам най-после. Благодаря ви още веднъж за подкрепата и за информацията която непрекъснато обновявате   bouquet . От днес обявявам ден първи (Pinkito къде си  Hug).

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 12:17 от z.2012

# 483
z.2012, от все сърце ти пожелавам успех! Hug Не се отчайвай, имай търпение, спазвай основните принципи, а ако се случи с или без повод да се отклониш, не си го слагай на сърцето. Наистина отначало трябва и време за адаптация. Но мисля, че за пристрастяването към сладкото това е най-правилният начин на хранене.

А довечера кои и колко ще бъдем? Защо така всички биете отбой? Embarassed

# 484
  • SA
Влад@, ако 7,5 ти е кръвната захар сутрин на гладно, наистина е височка.
На твое място какво бих направила- първо, повтори я още веднъж след поне 10 часово нощно гладуване, в друга лаборатория. Не е изключено и да е лабораторна грешка.Нали не си пила кафе сутринта? Също така помисли дали не прекаляваш с белтъчините, особено вечерните часове. При мен последните изследвания на кръвната захар на гладно са под 5 и то след като си дадох сметка, че малко прекалявам с приема на белтъчини и увеличих процентно мазнините в храненето ми.
Ако при следващите изследвания се потвърдят по-високи стойности на кр.захар, мисля че е добре да си направиш по-разширени изследвания . Като за начало маже да си изследваш гликиран Нв, както те е посъветвала и Cioccolata, защото той дава информация за това каква е била кръвната ти захар през последните 3 месеца.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 12:24 от kameloth

# 485

да питам нещо  Crazy

в моите изследвания пише глюкоза
та глюкоза, кръвна захар и инсулин едно и също ли мерят

# 486
  • SA
глюкоза = кръвна захар
Инсулинът е хормон, който регулира кръвната захар, а и много други неща  Simple Smile

# 487

благодаря ти kameloth  Blush

ще ходя другата седмица да си изследвам щит. жлеза
ще ме посъветвате ли нещо специално да си искам ли допълнително  Praynig

# 488
  • SA
А ти имаш ли някакво заболяване на щитовидната жлеза, или за първи път ще се изследваш?

# 489

за първи път

# 490
Влад@, ако 7,5 ти е кръвната захар сутрин на гладно, наистина е височка.
На твое място какво бих направила- първо, повтори я още веднъж след поне 10 часово нощно гладуване, в друга лаборатория. Не е изключено и да е лабораторна грешка.Нали не си пила кафе сутринта? Също така помисли дали не прекаляваш с белтъчините, особено вечерните часове. При мен последните изследвания на кръвната захар на гладно са под 5 и то след като си дадох сметка, че малко прекалявам с приема на белтъчини и увеличих процентно мазнините в храненето ми.
Ако при следващите изследвания се потвърдят по-високи стойности на кр.захар, мисля че е добре да си направиш по-разширени изследвания . Като за начало маже да си изследваш гликиран Нв, както те е посъветвала и Cioccolata, защото той дава информация за това каква е била кръвната ти захар през последните 3 месеца.

Благодаря ти ,kameloth !И аз мисля да изчакам малко и да повторя изследването, дано е грешка, но ако не е ще си направя по-разширени изследвания.В последните месеци съм подложена на ужасен стрес , а от нервно напрежение какво ли не се отключва

# 491
А довечера кои и колко ще бъдем? Защо така всички биете отбой? Embarassed

Ааа, не биеме.. засега сме тези дето се изброихме последния път. Камелот, ти ще успееш ли да дойдеш?

# 492
  • SA
За голямо мое съжаление, няма да успея да дойда на срещата, момичета.  Sad
Хубава вечер ви желая и ще чакаме отзиви и снимки, разбира се!
Влад@, стресът също може да е причина за леко покачване на кр.захар. Изчакай малко, поуспокой се, огледай си пак храненето- за въглехидрати, белтъчини, бира  Simple Smile , намаляй ги ако трябва. И след десетина дни пак се изследвай. Успех!

# 493
Ех, жалко, че няма да успееш да дойдеш, но се надявам при друг удобен случай да се срещнем Hug

# 494
За голямо мое съжаление, няма да успея да дойда на срещата, момичета.  Sad
Хубава вечер ви желая и ще чакаме отзиви и снимки, разбира се!
Влад@, стресът също може да е причина за леко покачване на кр.захар. Изчакай малко, поуспокой се, огледай си пак храненето- за въглехидрати, белтъчини, бира  Simple Smile , намаляй ги ако трябва. И след десетина дни пак се изследвай. Успех!

Благодаря ти   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт