ВМ НВХ - част 51

• 50 915
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви за отговорите! Злати, аз по принцип гледам да не се впрягам. Преди години бях много самокритична, направо се самобичувах мислено. Сега обаче съм доста по-спокойна. Обаче в един момент почвам да си викам: ей, само като малко сбъркам и се събужда въгления глад.

Днес се спуках да ям режимна храна: Закуска: 1 камембер от 120гр, 50 гр кашкавал, кафе с малко мляко и остатък от домашната карфиолена супа (рецептата е в темата с рецептите) - 100гр супа. Късен обяд:  пилешки кюфтета, 20 гр кашкавал, 1 голям домат, 10гр масло. Вечеря: 4 перепечени пилешки крилца + малко печени зеленчуци (сред които и мъничко картофки) - това беше едно общо домашно ядене. И разбира се 2-те филии хляб, намазани с масло за междинна закуска между обяда и вечерята. Не знам лошо ли е да се комбинират в краен случай бял хляб с масло, за да се поддържат пропорциите между хранителните вещества.

Слава богу, като си проверя нещата във фитдей и всичко се оказва в рамките на 20% въглени максимум за деня.  Praynig

Шоки, може да опитам само с краве. Но иначе страшно обичам кокосово. В чужбина съм си намирала много евтино и е невероятно - и за ядене, и за разкрасяване. Просто е чудно!

На Марк му знам статиите.  Sunglasses Много бичам да ги чета. Още не смея да тръгна на фитнес заради финансови причини. Но по принцип там ми е най-мотивиращо да тренирам. Пробвала съм и  вкъщи, но не става. Много ми е домашно и отпускащо. Най ми е готино да изляза на разходка и да кръстосвам града на бърз ход. Понеже обожавам да слушам музика и слагам слушалките... и никой не може да ме спре! Така е и във фитнеса, особено на кростренажора, който ми е любимият уред, защото само та мсе припотявам наистина здраво и мога много яко да се натоваря. Само се чудя това с "въглехидратно зареждане" на гликогена след тежка тренировка дали изобщо е резонно при отслабващи. На мене само това ми липсва при проблемния ми апетит към сладко и хляб. И картофи.  Embarassed

Другите са ми много смешни: пътеката е ужасна и ми се вие свят на нея, а колелото е за начинаещи, освен ако го сложиш на високо натоварване. Тогава може. Като цяло, важно е интервално кардио, водещо до обилно потене.  Joy

Искам също да тренирам с тежести. Във фитнес близо до нас ми казаха, че ги знаели всичките упражнения и щели да ме научат. Само да съм идвала и са готови да почнат!  Mr. Green Ама аз не отивам, пуста му работа. Сега тъкмо идва есента и ще ми стане тегаво като замрачи, та ще компенсирам движението там. Надявам се. Само да имам парички!

# 556
AGLIKKA,според разделното хранене ,което изоставих може комбинация масло ,пълнозърнест хляб и зеленчук,аз си слагах краставичка.

# 557
AGLIKKA,според разделното хранене ,което изоставих може комбинация масло ,пълнозърнест хляб и зеленчук,аз си слагах краставичка.

Мерси!  Hug Между другото, разделното хранене ми е добре познато, защото това беше първата диета, която спазвах през живота ми. Бях осми клас. Наистина отслабнах - с 3кг за един месец, но не можах да я спазвам повече, защото се чувствах непрекъснато гладна, за съжаление. Изобщо, човек като е дете още в никакъв лсучай не бива да отслабва с диета от такъв тип. Ако тогава родителите ми знаеха за ВМ НВ режим, сигурно щяхме всички вкъщи да го спазваме заедно, ама пусто незнаене.

Иначе разделното не е лошо, човек се чувства леко, НО апетитът си остава проблем.
Чак след години разбрах, че този апетит е проблем, защото е предизвикан от тесто и сладко, и трябва режим който да го регулира, а не просто хипокалорийна диета, защото разделното също е вид хипокалорийна диета.  Wink

# 558
Момичета супер сте, въобще не се бях сетила за кафето.
Ще се пробвам с него. Иначе мазнините са концентрирани да речем вечер Sad
Сутринта днес се насилих и хапнах варени яйца, обяд зеле със свинско, вечеря ще видим.
Вчера кисело мляко 2 лъжици, обяд зеле със свинско, вечеря същото, +някакъв кашкавал.
Оня ден закуска не помня, обяд пържолка, малка, вечеря домати и сирене.
И другата крайност - много ядене
Закуска пушена сьомга с 2 варени яйца, обяд 3 пържолки, следобяд домати със сирене, вечеря 2-3 пържолки с масло, + ядки от време на време, и посред нощ пушена скумрия. 
И после що не отслабвам ту ям като не видяла, тук ям тъпо ....
Дано отстрани по-добре да се виждат грешките ми.

# 559
Привет!
Следя темата за ВМ-НВХ от предишния брой.
За мен диетата се оказа много добра. Насладих се на ред положителни ефекти и имам желание да продължа да я прилагам.
Покрай това се натъкнах на кетогенна диета за лечение на епилепсия .
Google дава много отговори с близка информация, но аз останах озадачена от страничните ефекти, цитирани, почти навсякъде:
Цитат
Other side effects that might occur if the person stays on the diet for a long time are:

Kidney stones
    High cholesterol levels in the blood
    Dehydration
    Constipation
    Slowed growth or weight gain
    Bone fractures

Because the diet does not provide all the vitamins and minerals found in a balanced diet, the dietician will recommend vitamin and mineral supplements. The most important of these are calcium and vitamin D (to prevent thinning of the bones), iron, and folic acid.

от  http://www.epilepsy.com/epilepsy/treatment_Ketogenic_diet
За подобна диета ли става дума или за коренно различна?
Защото аз не виждам да се оплаква някой от такива работи.
Прилага ли се в България?

# 560
ioioto0, трябва да се знае едно нещо - не само от теб, а от всички: ниска кръвна захар като хронично състояние няма. Ниската стойност, която си имала при измерването, е била причинена от предишен рязък скок на захарта, последван от рязък спад - това е причината за падане на захарта. И това се получава при консумация на "бързи" въглехидрати от сорта на кока кола, много сладки храни, бял хляб. Не е задължително да се стигне до ниска захар, но при някои хора се стига. И не е страшно, но е признак, че трябва да си обърнеш внимание на храненето.

Благодаря за отговора.Продължавам с режима. Преди не съм се хранила с вафли,тестени и такива неща, но ядях много плодове които не ме засищаха и си бях винаги гладна.Както и доста въглехидрати като картофи,пълнозърнест хляб.От 2 седмици съм на НВД и се чувствам много добре. Ще може ли и аз да се присъединя в групата  Hug

# 561
голямо благодаря за линка със снимки  Hug
големи сте свежарки, личи си
излезе, че освен умни, сте и красиви, че и слаби - много ви се радвам
сега се чудя заради тази ФБ група дали да не си направя нов профил, колкото и да ми се  Sick от ФБ
не че предишния профил го използвах много, но ме вбесиха страшно с това отношение  #2gunfire

Kinks, да, прилага се успешно срещу епилепсия
даже аз пусках линк в тема в алтернативния преди месец някъде
ето го, намерих го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=655457.0

* цитираните от теб странични ефекти важат за високопротеинови диети
познавам вече няколко мацки, които след Дюкан си докараха остеопороза
* холестеролът се качва също, когато приемът му намалява, тогава организмът се принуждава сам да си произвежда този важен строителен материал
* бъбр. камъни, запек се получават при нисък прием на мазнини
* витамините се съдържат в храната, всичките ги има напр в черния дроб
единствено аз лично препоръчвам прием на омега 3 (за да се възстанови балансът с омега6, която обикновено е в превес) и вит. Д, който всъщност е супер важен хормон, вкл. и за мозъка

fyrty, такова прочистване можеш да си спретнеш на краставици и домати
от плодовете само ще дигаш и сваляш нон стоп кр. захар и инсулина
аз лично не виждам смисъл в плодуването

joya, аз имах такъв момент миналата година, когато ми изчезна апетитът и почти спрях храната
резултат - почнах да качвам, колкото и да е странно
и почнах да се храня едва ли не насила тогава

Margi, аз съм в БГ само лятото, нямам възможност откъм време за повече
зимата никой даже и насила не може да ме докара в соф. мъгла и киша (дано само не се налага идване иначе)
за съжаление откакто се преместихме от север в Стокхолм, попаднахме на същия неприятен климат, с гадна зима

Аглика, дано успееш да пребориш този хляб
като знам на мен само 1 филия какви повреди ми донесе, после почти година се борих с последствията
 Hug

Шоки, големи благодарности отново за целия труд и търпение
страшна си
аз почнах да си преговарям книжлето на Скалдеман, току-виж изскочи нещо забравено

хайде лек ден от мен
и до скоро

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 08:01 от Анонимен

# 562
W'A'S'P', чети Скалдеман и разказвай, аз нямам книгата под ръка и макар че знам историята му, сигурно в книгата има много полезно инфо Hug А за ФБ много се учудих, че са ти искали лична карта. Да не би да е била някаква хакерска намеса? Аз имам познати, които са с псевдоними във ФБ и нямат проблеми, а и някак не мога да си представя да те ограничават по такъв начин. Не че ФБ е най-приятното място - огромен клюкарник е и човек трябва все пак да внимава каква информация качва за себе си, но ценното е, че дава възможност за контакти с много хора, някои от които са на другия край на света.

Аглика, идеята не е да има въглехидратно зареждане след тренировка. Някои го правят, но съм забелязала, че основно са хора, които търсят увеличаване на обема на мускулите. Дори на едно място прочетох такъв коментар (от мъж): докато "зареждал" с въглехидрати след тренировка, мускулите му били по-обемни, а когато минал на мазнинно хранене след тренировките, намалил повече мазнини, но мускулите му били по-малко "надути". Много хора се хранят ВМ-НВХ и тренират и после не "презареждат" с въглехидрати. Но тренировките сами по себе си повишават чувствителността към инсулина. Дори напоследък четох и започнах и аз да практикувам тази стратегия: тренировка няколко часа след хранене (не непосредствено след прием на храна) и после изчаквам час - час и половина преди следващо хранене. Така се давало възможност за по-усилено разграждане на мазнини, защото след тренировката, както мускулите са "гладни", а ти не ги захранваш веднага, се превключвало на изгаряне на мазнини. Такава е теорията Embarassed А може и да си гориш мазнини още от преди това, зависи какво ти е било предното хранене, колко време е минало от него, а и от твоята собствена чувствителност към инсулина.

Нещото, което има смисъл да се приеме веднага след тренировка, дори има някакъв малък "прозорец" от порядъка на 45 минути, в който трябва да сколасаш, са аминокиселини - те са за възстановяване и изграждане на мускулите. Но и това не ми се струва подходящо за всеки.

# 563
Как се вписва в  режима масло  от макадамия и семенца от коноп-за конопа знам,че има омега-3 в него,а е и много вкусен ?

# 564
За макадамията пишат, че е най-подходящият вид от ядките Wink А конопа - Марк има 2 статии за него и с две думи препоръчва да се консумира умерено, т.е. в допълнение към другите видове мазнини. Омега-3 киселината, която съдържа, е трудноусвоима за човека (както е и с лененото семе и олио), повечето се изхвърля, за разлика от омега-3 киселините в рибите и рибеното масло. Т.е. като източник на омега-3 конопът не е идеален, но голямо предимство пък му било това, че не съдържа фитинови киселини и затова не било нужно да се накисва предварително. Щом ти харесва, си го ползвай с удоволствие Hug

# 565
Как се вписва в  режима масло  от макадамия и семенца от коноп-за конопа знам,че има омега-3 в него,а е и много вкусен ?
Леле, Лиу, откъде ги намираш тези неща?!
И аз имам спомен за макадамията да съм чела, че е много подходяща, а също и за бразилския орех. Peace
Но масло от тях не съм срещала...

# 566
Kinks, да, прилага се успешно срещу епилепсия
даже аз пусках линк в тема в алтернативния преди месец някъде
ето го, намерих го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=655457.0

* цитираните от теб странични ефекти важат за високопротеинови диети
познавам вече няколко мацки, които след Дюкан си докараха остеопороза
* холестеролът се качва също, когато приемът му намалява, тогава организмът се принуждава сам да си произвежда този важен строителен материал
* бъбр. камъни, запек се получават при нисък прием на мазнини
* витамините се съдържат в храната, всичките ги има напр в черния дроб
единствено аз лично препоръчвам прием на омега 3 (за да се възстанови балансът с омега6, която обикновено е в превес) и вит. Д, който всъщност е супер важен хормон, вкл. и за мозъка
...
Благодаря много за отговора.
Ами точно това ме учудва. С моя скромен английски ми звучи като ВМ, а не като ВП.

Целта ми беше да насърча една приятелка да започне режима. Понеже аз получих твърде много ползи, за да задържа добрата новина само за себе си. И внезапно, както си ровя из една книга (The Ketogenic Diet), видях това. Странно че тя има проблеми и НИКОГА не беше чувала за такава алтернатива.

# 567

на епилептиците много им помага
да спрат абсолютно млечните

# 568
W'A'S'P', чети Скалдеман и разказвай, аз нямам книгата под ръка и макар че знам историята му, сигурно в книгата има много полезно инфо ...

мога да ти го пратя ако искаш
в момента има покет-издание за 45кр
доставката ми е безплатна, защото избирам дълга доставка и обикновено поръчвам над определена сума
след седмица ще поръчвам пак, ще включа и това книжле
точно да си обогатиш блога и с неговите цитати, той е готин, не е дипломатичен, а изплюва каквото мисли и това много дразни някои, но аз го харесвам
прати ми само адрес ЛС, ако искаш

Kinks , нищо няма да загуби, ако пробва, освен евентуално проблемите си

аз съм скептична към раст. източници на омега3 - тях тревопасните могат да ги усвоят и да ги превърнат в дълги вериги, които да са подходящи за нас

# 569
признавам без бой,че прекалявах с храната отначало
сега нямам апетит Grinning
опитах се да зарибя съседката,защото ми каза "много си отслабнала"
е,така никога не са ме отрязвали с "това са глупости"
отивам да ближа рани

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 12:04 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт