ВМ НВХ - част 51

• 50 919
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
искам и аз снимки
но ФБ нямам нов, след като ме баннаха, защото не съм била с името си и искаха да им пратя копие от лична карта  #2gunfire , което разбира се няма да се случи
та ако има качен албум някъде, различно от ФБ ...

# 541
Здравейте, благородно ви завиждам за срещичката (ако има благородно завиждане де Wink )
Имам огромна нужда от мотивация, и то не за друго, режимно си ям, но съм толкова изтощена, и така нямам време, че ям супер нередовно и с резултат сутрин се събуждам подута. Имам съмнение, че нещо и хормоните са ми мръднали, ама тия дни ще ходя да ги проверявам. Напоследък нямам закуска, две лъжици кисело мляко, което е нищо, или хапка месо и това е. На обяд ям набързо, нося си, но го хапвам за секунди, и ми става лошо, после забравям, ям чак към 9 вечерта, което за мен е адски късно, + една малка водка от време на време и готово. Не мога да заспивам от умора, и открих че капка алкохол прави чудеса за заспиване, но не и за тялото ми. И после що съм подута.
Трябва да вляза в някакъв график, защото не ми харесва така, този който е направил деня 24 часа, как е мисле, че ще успеем да свършим всичко  newsm78
Искам и аз група в фейс-а за мотивация.
Поздрави от мен, че ме чака един тон работа.

# 542
Аз имам фейсбук профил направен преди доста време, но не го използвам. Нещо не можах да се запаля по този начин на комуникация. Добавих в началото още 6-7 приятелства и дотам, нямам качени снимки, клипчета или каквото там се качва. Бих предпочела снимки на лични, ако не, някой трябва да ме светне (на лични, за да не спамим тук)как да намеря и да се включа в групата.

Пит, аз нямам установен диабет, засега съм с наследствена предразположеност. Засега мисля да боря пристрастеността към сладкото с режима без добавки специално за тази цел. Знам, че многократно е писано, но бихте ли ми препоръчали конкретна марка рибено масло и да ми припомните необходимите количества дневен прием.

По отношение на месото, никога не съм имала дилеми. Предпочитам го печено на фурна или тип чеверме с хрупкава тлъста коричка, ммм накапах се  Simple Smile .

# 543
За рибено масло аз купувам на Допелхерц - напоследък с фолиева киселина, а преди съм купувала и само с витамин Е. Препоръчваната от тях доза е 2 капсули на ден, аз взимам по 3.

# 544
Joya  Hug
Напълно те разбирам за недостига на време! Уви, как ми се иска и на мен денонощието да има поне 30 часа!!
Според мен обаче, редовността на храненето няма особено отношение към изтощението. По-скоро трябва да наблегнеш на качеството може би? Казваш, че сутрин си на КМ... пробвай да добавиш и масло към него. Или да си намажеш кашкавал с масло. Какво ядеш друго? Дори и режимно, да не би да не ти е достатъчно? И за обяд, опитай се да отделиш поне една идея повече време за хапване - хич не е добре това, което правиш (знам, че отстрани е лесно да се каже, ама това е положението  Tired)
И ще трябва да намериш начин за почивка -  да презаредиш и да се качиш на въртележката наново!
А за мотивацията - ти сама трябва да си я намериш. Моята лична е, че следвайки този режим, се чувствам пълна с енергия и успявам някакси да се справя с всичко дори в рамките на недостатъчните 24 часа. Много малко почивка ми трябва да се възстановя, когато почувствам умора. Това ми е най-важното.
  bouquet

# 545

joya пробвай кафето на Cioccolata с кокосово и краве масло

малко е гадно в началото, защото изплува отгоре
и трябва да го разбъркваш постоянно докато пиеш,
но после дълго време се изкарва без храна

# 546
ааааа,хич не е гадно Naughty
много е приятно,но разбито с блендера
дори моя стомах,който не признаваше течна храна,сега е доволен

# 547
Да, кафето трябва да се разбие с блендер или с пасатор, за да стане ОК Peace

# 548
  • София
Дайте албума във ФБ.  Grinning

# 549

това съм го проспала  Laughing

# 550
Момичета, много ще се радвам и аз да се включа в групата във фейсбук, ако направите такава! Иначе преди малко се загледах в една тема защо някои жени като отслабват ги мързи да спортуват. Там бяха писали Чоколата и Мамасита Бандида. Интересно, Шоки беше споменала, че двигателната активност помага да се редуцира инсулиновата резистентност. Това ме навежда на мисълта, че като отслабвах на хипокалорийна диета първи срещу втори курс (Голямото отслабване  Sunglasses), спортувах ежедневно кардио във фитнеса и килограмите се топяха буквално всеки ден. По минус 1 кг на 1-2 дни, което беше адски много. После като спрях спорта, отслабването се забави, но продължи и следващите няколко години по малко най-вече заради стреса, на който бях подложена и това, че живеех в ужасно студена квартира зимата.  Joy Там нямаше парно и се топлех само с духалка, която топли само, когато е включена. Сещате се.  Laughing

Та, си мислех, да не би да имам наистина инсулинова резистентност и затова сега да отслабвам адски бавно, даже в момента спрях. Освен това поради много причини като 2-3 продължителни боледувания, които имах това лято, както и заради рождени дни и празници (да им се не види), неколкократно прекъсвам и започвам наново отначало. Сега в началото на септември изкарах вирусна инфекция и вече 2-3 седмици не мога да се върна нормално в режима, защото в болницата хранеха само с хляб и тестени. Протеини и зеленчуци бяха строго забранени. Беше кошмарно. И след 4 дни там, сега, 2 седмици по-късно, още не мога да спра хляба напълно. Ей сега изядох 2 филии в пристъп на умопомрачение. Иначе през останалото време съм много стриктна, но ей така изведнъж нещо ме прихваща. И така днес развалих режима, утре започвам отначало. Със сигурност ще трябва да спра и млечните, защото и те май ми действат инсулиново, както май и кафето. Мога ли да го заменя с чай, примерно зелен? (В него също има кофеин, обаче дано не действа на инсулина).

В чуденка съм как да изляза от дупката в момента. Харесва ми деята за "мазното" кафе, ако това убива инсулиновия му ефект, само че няма откъде да си набавя кокосово масло за ядене в Русе. Намерих в една аптека, ама 500гр струваха 52лв.  #Cussing out

# 551
AGLIKA и аз от време на време изпадам в някакъв въглехидратен глад, защото наскоро съм се захванала с режима. В тези моменти се натъпквам като прасе с режимна храна и просто не остава място за друго  Mr. Green Така де като ти стане тежко и ти поотминават гладните мисли. Като сметнеш, че си влязла в крак с режима, ще можеш да понамалиш яденето и да продължиш с отслабването. Даже и да качиш малко пак по-добре, отколкото всеки път да се връщаш в начална позиция. И аз сега малко съм качила, но това не ме притеснява, знам че после ще си наваксам. Първо да оправим качеството на храната, пък после ще редуцираме количеството  Simple Smile

# 552
Аглика, кафето може да пробваш да го правиш само с краве масло. Във всички случаи ще си изпълни предназначението - хем да се заситиш хубаво на закуска, хем да си повишиш приема на мазнини за деня по този начин, защото за много хора е трудно да ядат достатъчно мазнини и наблягат повече на белтъчините. На кокосовото масло идеята според мен му е, че то съдържа средноверижни мастни киселини, които не можели да се складират, а се изгаряли веднага и се образували кетони. Затова такива средноверижни мазнини най-благоприятният вариант за отслабващи. Но у нас за съжаление кокосовото масло все още се внася ограничено и цената му наистина е доста висока...

За инсулиновата резистентност - ами, да, Марк пише, че всякаква физическа активност, дори и само ежедневно ходене пеша, а и всякаква форма на кардио, дори т.н. хронично, намаляват инсулиновата резистентност. Прочети какво преведох от неговия блог (в линка в подписа ми - "Пълно ръководство по въпросите на инсулина..."). Силовите тренировки също. Механизмът е, че при физическа активност работят мускулите, което води до изчерпване на съдържащия се в тях гликоген. Но понеже за тях е добре да си възстановят гликогена чрез прием на глюкоза, инсулиновите рецептори на повърхността им се "активират" и мускулите усвояват по-добре глюкозата, т.е. стават по-малко резистентни.

А дали ти имаш ИР - това най-сигурно се установява с изследване. Има външни признаци - коремно напълняване е най-характерният, но не знам дали е стопроцентова гаранция. А и специално като мотивация дали да спортуваш мисля, че нямаш нужда от потвърждение дали си или не си инсулиноворезистентна - ползи винаги има.

# 553
  • Sofia
И аз ви завиждам благородно за срещата и се надявам следващия път да се съберем в пълен състав. Ако чужбинските мами идват по празниците, може тогава да се организираме. Моля, пратете ми и на мен на лични линка за групата, с удоволствие ще се включа към нея Hug

# 554
и аз искам във фейс бук групата.И  на мен ми е останало коремчето след раждане и не мога и немога да го прибера,мазнинки и все на корем пълнея.
Момичета ако направя лунната диета тридневката един ден на плодове втори ден само вода и чай и трети ден на плодове,и после пак режим ,дали ще е лошо или няма проблем?

Общи условия

Активация на акаунт