ВМ НВХ - част 51

• 50 916
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • SA
Kinks , права си, че за лечението на епилепсия се прилага високомазнинна кетогенна диета. Доколкото ми е известно най-големият център, където се лекуват болни по този метод е Johns Hopkins . Чела съм някои протоколи за диетата и обикновено препоръчват съотношението на хранителните вещества в грамове да е 4:1:1 за М:Б:В. Средно болните се лекуват поне година и половина, през което време целта е да се поддържа кетоза. Т.е. това е един доста по-строг вариант на диетата, от това, което ние прилагаме в ежедневния си живот. Наскоро четох публикация на самия център, че след проследяване на хиляди пациенти , считат диетата за безопасна в дългосрочен план и отклонение като бъбречни камъни, покачване на теглото сред лекуваните не се срещали по-често отколкото сред останалото население. Също така мисля е важно да се има предвид, че децата, които се лекуват по този начин често са с тежки заболявания, изискващи и прием на много медикаменти, така че предполагам е трудно да се определи дали диетата, дали лекарствата, дали основното заболяване са причина за развитието на различни симптоми.

http://www.hopkinschildrens.org/high-fat-ketogenic-diet-to-contr … er-long-term.aspx

# 571
Cioccolata ,благодаря за отговора-умирам си да опитвам нови неща,видях,че има "конопено масло"-нещо като сусамовия тахан,и реших да поръчам-ей така,за разнообразие!
Bobeto ,от Айхърб ги намерихhttp://www.iherb.com/Now-Foods-Macadamia-Nut-Oil-16-fl-oz-473-ml/2479

# 572
Макадамия (самите ядки) от скоро продават в мол "Сердика Център" - в коридора на най-долния етаж, отстрани до "Коста". Има и други ядки, и сушени плодове. Досега и аз не бях намирала у нас макадамия, но като видях там, си купих да пробвам - много е вкусна Embarassed И наистина и бразилският орех е много препоръчван и полезен, но с него трябвало да се внимава (съдържа много селен) - не трябвало повече от 2-3 на ден, дори и толкова май са много, защото селен има и в други източници, например яйцата.

А конопа съм чувала, че много го препоръчват за изтощена коса и косопад Thinking

Таня, много смешно ми стана, че така са те отрязали Laughing Това е нормална реакция на много хора, струва им се прекалено крайно да се храниш така. Ами, техен проблем Sunglasses

Да уточня за макадамията - скъпичка е Embarassed Май беше най-скъпата от ядките. Но е доста мазничка, за нула време омазни хартиения плик, така че не е и нужно да се яде много, макар че е доста вкусна.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 14:30 от Cioccolata

# 573
Лиу, мерси, ще погледна.
Макадамия съм виждала също в Карфур и Метро - към 5-6 лв за 200 гр, опаковани. И бразилски орех има, ама той още по-скъп  Confused
А някоя от вас правила ли си е 'масленото' кафе с онзи уред за фрапе? Иска ми се да си взема нещо за в офиса да си правя, защото аз сутрин тук си пия кафето.
Заредих се от Метро с машина за сладолед (някаква промоция за по 30 лв, много компактна за 0,8л), ама със собствен охладител. Нямам търпение да я пробвам, ама не знам кога ще ми остане време, че нещо много натоварена програмата напоследък.  Та дано става, че да въртя режимни сладоледи  Mr. Green

опитах се да зарибя съседката,защото ми каза "много си отслабнала"
е,така никога не са ме отрязвали с "това са глупости"
отивам да ближа рани
Оооо, Танче, хич не им се възвай Wink Ще видим след някоя и друга годинка кой наистина ще ближе рани  Hug
Като получа такава реакция, просто им се усмихвам (снизходително) и им казвам "Ми добре".

Шоки, моля те прати пак кое кокосово масло поръчваше от иХърбата, че нещо не го открих из писанията  Blush

ПП. Сега видях, че съм се заблудила за макадамията :-/ Тази цена е за 90 гр!
И машинката за сладолед се оказа, че не е със собствен охладител, та ще я връщам утре.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 22:12 от Bobeto

# 574
здравейте,чета си ви редовно и се намърдвам сега с отчет какво съм яла от началото на режима и ,ако има грешки поправяйте!!!
25.09   8:30  кафе без захар
            12:30 пържен патладжан със доматен сос,зелева салата(зеле,червена чушка,морков)
            16:00 4 пресни зелени чушки и сирене
             00:00  пържен патладжан,зелева салата   #2gunfire  #Cussing out
26.09    8:40 прясно мляко и вътре кафе
             15:45 1/2 варено яйце,2 маслини,2 зелени чушки,сирене
             20:00 2 зелени чушки,панирано сирене,салата домати и краставици,2 пържени пилешки крилца,5 варени кестена.
27.09   8:40 прясно мляко вътре с кафе,2 варени кестена ,единият намазах с малко масло
           13:00 омлет(2 яйца и сирене),нарязан домат за гарнитура
            13:50 грозде
за сега това,но  не ям ли прекалено много неща на един прием?

# 575
Fyrty, така като ти гледам менюто... ми честно казано, далеч е от режимното. Преобладаващо се храниш със зеленчуци . Първя ден има само някакво сиренце измежду всички хранения. И нещо много важно - не бъркай 'пърженото' с мазно. И в каква мазнина е 'пържено'? Панирано също не се препоръчва.Готви се със 'задушаване' и то с масло, кокосово масло или свинска мас. Салатата подправяш ли я? Единственото нормално хранене ми се вижда обядът ти днес и то ако си добавила масло към омлета...
Грозде, кестени... най-добре да се избягват.
И онова хранене по нощите, според мен е най-малкият проблем  Hug И как няма да огладнееш като не е имало с нищо какво да подплътиш?! Храниш се, когато си гладен и ядеш до засищане. Ни повече, ни по-малко.
Сори, ако ти звучи скастрящо, ама...това е мнението ми  Hug

# 576
# 577
офффф,ами какво да се прави явно не е за мен този режим.Че не ми се яде тестено и сладко вече,това е страхотно,но си обожавам зеленчуците.А за останалите мазнини,ям каквото има вкъщи.

# 578
Зеленчуци яж, но нека все пак да не са преобладаващата част от менюто.

А мазнини се набавят и от месо, и от млечни, и от масло, зехтин, ядки. Пърженето не е единственият начин Wink

# 579
  • SA
fyrty , не е проблем, че ядеш и харесваш зеленчуци.
Според мен в менюто ти има много малко други храни - белтъчини и мазнини. В този режим зеленчуците се ядат за гарнитура, а основната храна е месо, яйца, риба, дреболии и по-малко млечни- сирене, кашкавал. Ти като гледам направо си гладуваш - ядеш по половин яйце и две маслинки . Месо не харесваш ли изобщо? Извинявай, ако си писала по-напред и съм го пропуснала!
И не се отказвай на третия ден, ей! Пак ще си ядеш любимите зеленчуци, само трябва да добавиш към тях и други неща.  Simple Smile

# 580
Ям и месо разбира се,обожавам и риба,но сме малко  цъфнали и вързали с финансите.И двамата с мъжо сме безработни в момента и не мога да си позволя постоянно да ям месо.Яйца има доста вкъщи,затова наблягам на зеленчуци,яйца.Е ,дано скоро започнем работа.

# 581
Това си е самата истина за този режим, че си излиза скъпичко така да се храниш. Аз си готвя само за мен и пак си хвърчат парички в мазнотийки, дано и мазнотийките си заминат от мен  Praynig
 И отдавна се чудя и все забравям да попитам, какво се случва с бюста  Laughing

# 582
Аз пък на пук на всеобщото мнение, мисля че нашият начин на хранене, може да бъде и много евтин.
Погледнете цените на плодовете и зеленчуците, ами до спомени преди 6 месеца, повече пари давах за тях, от колкото за месо.
Писали сме преди, някой беше изброявал, има много добри източници и заместители на скъпите меса.
Например:
вътрешности, много мазни, полезни, и евтини - дробчета, сърца, воденички, свински език, знам че телешкият в Бг е много скъп, ама свинският е евтин. Крилца, кожички, сланина, мас, като заместител за готвене, ако ви излиза скъпо масло. Риби има на добра цена, също. айца, извара като заместител на сирене. сигурно има още много, но в момента не се сещам.

Снощи по нощите правих на моите хора боб, ама боба е с половин килограм бекон, 3 парчета наденица от мляно месо, и една консерва сварен боб околи 300 грама, мисля и аз малко да си хапна довечера, върти ми се, че боба беше от полезните храни, рядко, и по малко. Мен лично ме издува и ям боб в годината веднъж, ама сега ще се престраша.

Бюста Simple Smile - моят бюст на нищо не прилича, след две раждания, ама сега съм решила, като сваля всички килограми, може да направя някоя пластика само за стягане, мина ми желанието за големи ц..и вече Simple Smile

# 583
Писали сме преди, някой беше изброявал, има много добри източници и заместители на скъпите меса.
Например:
вътрешности, много мазни, полезни, и евтини - дробчета, сърца, воденички, свински език, знам че телешкият в Бг е много скъп, ама свинският е евтин. Крилца, кожички, сланина, мас, като заместител за готвене, ако ви излиза скъпо масло. Риби има на добра цена, също. айца, извара като заместител на сирене. сигурно има още много, но в момента не се сещам.
Peace

Бюстът - моят замина отдавна, още при отслабването ми с предишния режим. Но мисля, че това как ще се отрази едно отслабване точно там, си е строго индивидуално. Аз преди 15-ина години пак бях отслабвала доста и то за много кратко време, но ц..цките си останаха повече от чудесни (75 C-D). При последното ми отслабване (15-ина кг за няколко месеца), всичко се стопи.

# 584

При последното ми отслабване (15-ина кг за няколко месеца), всичко се стопи.
режим или диета е било,

Общи условия

Активация на акаунт