БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 750
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
След 8-ми месец.

Мише, мерси за линка. Тук ме карат да давам по 3 капки всеки ден флуор до 2-годишна възраст, аз давам по една, но не съм убедена, че трябва, сега ще прочета.
И честит ранг  Hug

А, ФБ, аз нямам и не мога да го прочета  Tired

Съншайн, техническа е, от бързане, не правописна.  Wink Ти се заяждаш постоянно с мен, затова реших и аз да те клъвна малко. Няма повече  Hug

# 541
Давала съм преварена и резултатът беше страхотни колики.
Едва ли от водата са били коликите Wink
Какви храни започвате да давате най-късно? Знам за гъбите /били тежка храна/, някои ядки, колбаси /салами и кренвирши/....друго?

# 542
  • Berlin
Нашата педиатърка ни беше казала да давам флуор на капки, май след 1вия месец още ... ама не съм давала никакви. Тази статия съм я чела преди, отдавна не ползваме пасти за зъби с флуор, но пък наистина чрез водата си набавяме също флуор и кой знае още откъде. Ама пък и кой знае още какво си набавяме, не е само флуорът. Simple Smile

# 543
И аз давам водата на Бебелан, с розов етикет, преди се казваше вода Бебе, сега е Бебелан.

# 544
Момичета,снощи както си пазарувахме в една от хранителните вериги,се загледах в някакви пюрета на Гербер ,бяха намалени от 2.55 на 1.55 ,стана ми странно и се зачетох ,пишеше ,че са за над 4м едното беше шунка и непомня още какво ,но си личаха подправки.Направо бях потресена ,има ли някой, който би дал това на дете на 4м ????

# 545
  • UK
Я разкажете как се въвеждат цитрусовите плодове, кои се дават първо, кои по-късно, на каква възраст, по колко? Често ли давате цитрусови плодове или не е желателно?
Киви кога се дава, че му наближава сезона? "На село" си имаме домашно, берат го добре узряло и е сладко, отстранява ли се семето, как се дава?

Читавите плодове взеха да намаляват, прасковите и нектарините по магазините вече не стават, детето яде предимно круши и банани вече само, гроздето не го харесва, язък за което, ябълката все още не може да я хрупа и трябва да я стържа. Какви други пресни плодове давате вие?

# 546
А грозде от кога може да се дава?

# 547
Момичета,снощи както си пазарувахме в една от хранителните вериги,се загледах в някакви пюрета на Гербер ,бяха намалени от 2.55 на 1.55 ,стана ми странно и се зачетох ,пишеше ,че са за над 4м едното беше шунка и непомня още какво ,но си личаха подправки.Направо бях потресена ,има ли някой, който би дал това на дете на 4м ????
Да, лично познавам една майка, която на 4м вече доста храни даваше....
dejie , детето е голямо вече, можеш да даваш и цитруси, и киви, и ананас, и малини, боровинки.....Аз на моето дете правя фрешове от цитруси /в портокалите вмъквам и малко лимон, защото не го иска самостоятелно/

# 548

Това, че пише 4+ месеца, не означава, че трябва тогава да се дадат. Това е възрастта под ,която не трябва да се дават.  Peace

# 549
А грозде от кога може да се дава?

След 6-ти месец може, без семките и люспите  Peace

# 550
Здравейте, как точно се въвеждат подправките? Днес прешинки, утре малко повече, или веднъж дадени и се считат за въведени? Питам конкретно за канела?

# 551
Привет момичета, започнах опитите си да захраня Максим от миналата седмица. Два поредни дни му давах домашно приготвено картофено пюренце, разредено с кърма и не стигнах до повече от лъжичка. Реших че не му харесва, починахме един ден и от вчера опитвам с готовото на Хип (твърдо бях решила, че ще захранвам с картоф). Отново същото – не ще и не ще, хапва по половин лъжичка, започва яко да мрънка и прави киселата физиономия....И сега съм във възел, имам купени готови пюренца морков, както и тиква с картоф, та въпросът ми е има ли смисъл да се напъваме още с картофите или направо мога да мина на морков/картоф с тиква, както и трябва ли да починем един ден?

# 552
Моят син никога не прояде картофено пюре, някои деца просто не го харесват.  Simple Smile
Беше фен на червените - моркови, тиква, после и доматените. Предложи морков и тиква.
Няма нужда от почивка.  Simple Smile

Мишоре, ето за подправките:

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

# 553
  • София
Моя също не иска изобщо картофи, давах му картофи с пащърнак наскоро и го изплю.

# 554
Аз също опитах да захраня с картоф, но господина го отказа. Захраних с морков, после тиквичка и след това прибавих картоф. Така го яде, но чист не.

Общи условия

Активация на акаунт