БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 745
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Последно специалист по хранене ми беше казал за флуора, че може да се прилага локално (пр. паста за зъби), но вече се отрича пероралния прием като полезен  Peace

# 556
Блонди, muhmututurka, Vanya-Elizabet , благодаря, че споделихте мами  Hug, утре ще пробвам с морковче  Grinning

# 557
Последно специалист по хранене ми беше казал за флуора, че може да се прилага локално (пр. паста за зъби), но вече се отрича пероралния прием като полезен  Peace
Аз пък знам,че дори и с паста за зъби не трябва да се приема,достатъчен е приема от АМ и кърма.

Блонди,не се заяждам,просто не се съгласявам с някои твои мнения,това не е заяждане,а изказване на моето

# 558
от днес започвам плодовите пюрета.Топлят ли се или на стайна температура.мога ли да дам в следобедното хранене,и колко дни да давам от един вид,и до какво количество трябва да стигам.замествам ли едно хранене с плодовите или само  с зеленчуците се замества хранене.

# 559
от днес започвам плодовите пюрета.Топлят ли се или на стайна температура.мога ли да дам в следобедното хранене,и колко дни да давам от един вид,и до какво количество трябва да стигам.замествам ли едно хранене с плодовите или само  с зеленчуците се замества хранене.

Давай на стайна температура. Започва се с 1-2 чаени лъжици.
Плодовете се дават между храненията. Количеството е около 100-120 грама - малко бурканче от 125 грама е ок за едно междинно хранене.

# 560
Благодаря ти Hug.
Сега в 14.ч е следващото й хранене,означава ли че сегамога да й дам пюрето или непосредствено преди млякото ?Защото ако е час преди ядене тя пък после можеда откаже млякото ...

# 561
Нова храна се дава до обяд - не по-късно от 12 часа, за да се следи за реакция до вечерта.
Утре сутрин можеш да дадеш, да речем към 10.00.

# 562
 Пантерка според мен количество от 125 грама плодово пюре ще се достигне чак през седмия или осмия месец.Отначало 1-2чаени лъжички,през петия месец 30-40мл и т.н.
Ако дадеш една лъжичка пюре не би трябвало да ти откаже млякото.Гледай да е между две хранения даването на плодово пюре.

# 563
При положение, че сме вече захранени с глутен, трябва ли специално да захранвам със спагети и други подобни, съдържащи глутен? Искам да й разнообразя обедните пюрета.

# 564
# 565
Ей тва е бърз отговор. Mr. Green Мерси! Hug

# 566
някой давал ли е БОБ в 10-ти месец ? Реших да и направя , без люспите , изхвърлих едната вода, но незнам дали да и го предложа.  Grinning

# 567
Аз съм давала, но само от пюре(бяхме горе-долу на вашата възраст).Не помня точно след, кой месец можеше да се дава, но май вече може.Нека ако бъркам някой да ме поправи.  Peace

# 568
  • UK
Мисля, че и без люспите бобът си е тежка храна, мен поне много ме беше страх от него, съдя по себе си и реакциите на моя организъм след боб Simple Smile
Дадох за първи път преди 3 дни, основното от кухнята беше боб яхния, без люспи.
Мен обаче от всичко ме е страх, още беля домати, беля грах  Crazy Леща също само белена. Коликите ми държат влага още  Crazy
Но от боба и едно "пръц" нямаше после.
Иначе съм чела в темата след годинката.

# 569
Мимито, можеш, аз давах още след 8-ми, взимах голям и го белех. Много го харесваше, не е имало проблеми   Hug

Общи условия

Активация на акаунт