Отговори
# 615
Сбърках  Crazy

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 11:39 от Блонди

# 616
Блонди, темите ли обърка или аз не съм в час?

# 617
Сбърках, Галка, ама ми прекъсна нета и не успях бързо да го махна, сори  Embarassed Hug

# 618
Еее няма проблем Simple Smile стана ми интересно, чак се върнах на предната страница да видя аз ли изтървах нещо Simple Smile

# 619
Joy hahahaТъкмо се чудех защо същия цитат ми излиза и в тая тема. LaughingАз така попаднах на темата за която иде реч- с грешка, преди да видя,че не е това,което търся и бях публикувала поста си. Ама едно време имаше една адски хубава тема за захранване- само с нови тенденции, без тъпи педиатрични остарели теории, а сега май вече няма такава... Confused

# 620
Месечинке, нали ходих..уж всичко било наред  Crazy  изкара го едва ли не си въобразявам и аз му викам, че отначалото не съм могла да си седна на гъза и той вика: е, чак пък  Shocked ShockedCrazy и си мисля - дай аз да ти срежа между топките и ануса да те видя  newsm48 newsm48 ама аз уж търпя на болка, щом и болящите зърна ги прежалих и ги давам на пиявицата вече  Mr. Green не знам дано скоро да се оправя  Crazy
качих и аз две снимки в снимката..на едната Анди мяза на булдог  Twisted Evil

# 621
Да се разпиша и аз, че ще свърши темата докато се наканя. Това да си пиеш кафето на спокойствие на терасата докато малчо кротко спи в количката, било страхотен лукс, от който се възползвах едва днес.   Party
Естествено приятното с полезното ще съчетавам затова искам да питам мамите , които се бориха с хъркащи нослета какво правиха. При нас няма изтичащи секрети или хрема просто явно влизат прашинки в нослето и чак просвирва докато диша. Най си личи докато е на гърдата и суче , тогава устата му е запушена и диша само през нослето. Усещам ,че му е тежкото на детенцето да диша спокойно, пробвах с аспиратора да изкара нещо , но нямаше ефект. Дайте съвет как да се справим с този проблем.
 Някоя мама беше  беше писала ,че има схващане в кръста и крака , но не помня името й затова да ме извини. Аз изстрадах същата болка близо три седмици , но ще мине . Ако кърмиш мажи се само с Фастум гел 3 пъти на ден и пий по два пъти 1 витамин Б комплекс - това е решението.Колкото и да те боли обаче не спирай да се движиш.  Според невролог и физиотерапевт, които ме прегледаха, това е резултат от раждането и разтварянето на костите, които сега започват да се връщат  в начално положение и се получава захапване на нервно окончание.

# 622
Здравейте отново, тъкмо сега го сложих на дивана до мен да спи, че не иска в люлката. Снощи дадох АМ, изяде 30 мл, после потърси и гърдата и се поуспокои, но рева пак 2 часа, а се кърми преди това и то доста. После спокойно си го изкъпахме, накърмих го и спа 4 часа, пак накърмих и спа 3 часа. Направо не знам къде е проблема. Извадих стерилизатор, шишета и АМ и съм готова ако пак ревне да дохранвам. Наистина следобед чувствам гърдите си някак празни, но като стисна мляко потича. Да цедя или да давам директно АМ? Дали ако цедя ще тръгне повече кърма? Чакам си чая от БГ, че другия го изпих.

# 623
  • София
Айрони, колко е психо тоя бял шум, не е истина  hahaha
Е, Бюти, на теб ти се разказа играта с тая Минка!  Hug
Качих малко снимки в снимката. Ето го моят звездичко:
Скрит текст:

# 624
Бибка, супер е , снимката е велика ! Heart Eyes Heart Eyes
Бютка кака, ама отиди при още един лекар за мнение, че вече ме боли заради теб! Hug

# 625
Ехааа, Би-би какъв сладък звездичко  Heart Eyes А "визуализацията си е доста психясала вярно, ама шумът върши работа... за него... нас обаче леееко ни зацикля  Crazy

Не знам дали някой ми отрази въпроса за шезлонгите и кошарата...  Thinking , ама... на тези Babymoov си харесах още някакви неща освен кръглата кошарка... едно калъфче за затопляне на шише в "полеви" условия (без ток) и органайзер... обаче нямам представа дали са само добре изглеждащи на картинка  newsm78

Нашата панта едва сега се нави да си спи в количката (през деня тя му е леглото)... цяла сутрин заспиваше в мен и а сме го мръднали, а се е събудил и... ревнал. И на мен ми се струва, че му хърка нослето, ама като се опитах да му го почистя с физиологичен разтвор нищо не излиза  newsm78 , ама може и аз да не правя нещо както трябва...

# 626
Всички нослета на бебетата хъркат. Бях писала веднъж, че не е от сополки или секрети, а от тесните им носни прегради. Ще пораснат и ще спрат да хъркат, дишат си, не се притеснявайте  Hug Яна 80, не е проблем  Hug

Ау, Би би, вярно Звездичко  Joy Много сладък  Hug Кой го измисли и аранжира така?  Simple Smile

И на ДБС снимката беше супер, забравих да кажа  Hug

Бютка, ама кофти с таз твойта Минка... я иди верно на друг доктор  newsm78

Моите лохии пък си продължават и като че пак почервеняха и леееекинко се засилиха  newsm78 На 20-ти съм на преглед, ще видим таз работа  Crazy

Айрони, мойта отказва засега категорично да седи в люлката/шезлонг, та затова не давам съвети, че всяко бебе е различно и за едно е супер покупка, за друго не се ползва изобщо  Rolling Eyes

# 627
  • Добрич
irony, кошарката, която си показала изглежда доста добре наживо. Разглеждала съм я отблизо, подходяща е и за навън да се ползва, в двор, на пикник или на плажа. Ще ти свърши работа до момента, в който започне да лази бебето (около 8-10 месец)  Hug За шезлонга, по принцип е хубаво да избереш някакъв който да е с метална рамка - по-здрави са и могат да се ползват по-дълго време от пластмасовите. Почти всички марки имат с вибрации и музика. Аз лично съм избрала още за баткото шезлонг Нуна Лийф  http://www.nuna.eu/leaf . Ползва го още и голямото ми дете, който е 13 килограма. Бебето през деня спи предимно в него. Няма вибрации, залюлявам го и той продължава от тежестта на детето да поддържа инерция и да се полюлява настрани. Доволна съм и не бих го сменила за шезлонг с вибрации.  Peace

# 628
ДИШАЙ! Особености на дишането при бебетата и децата
Брой 26 - Януари - 2009

БЕЛОДРОБНОТО ДИШАНЕ е залог за оцеляване на новороденото и свидетелства за приспособяването му към условията на външната среда. Наред с него се променя кръвообращението, започват да действат храносмилателната и отделителната системи, възниква необходимост от регулация на телесната температура. Често по пътя на адаптация се срещат сериозни затруднения в дишането. Да видим какво представлява то, кога има повод за тревога, какви са причините за хроничното шумно дишане у някои бебета, щяха ли да дишат по-добре нашите мъници, ако ги нямаше бибероните, и накрая - как да постъпим в случай на нарушено дишане при задушаване и тежко задавяне.

Запазете спокойствие: ДИШАЙТЕ!

Дишането (поглъщане на кислород и отделяне на въглероден двуокис) е основна жизнена функция, присъща за повечето живи организми. Посредством него в организма постъпва кислород, необходим за осъществяването на голямата част от биохимичните процеси. В резултат от организма се отделя образуваният въглероден двуокис. Този изключително сложен процес се обобщава с понятието газообмен.

Дихателната система включва органи, които образуват въздухоносните и дихателните пътища: носна кухина, носоглътка, ларинкс, трахея, бели дробове. В тях се осъществява газообменът между външната среда и кръвта (поглъщане на кислород и отделяне на въглероден двуокис).

Защо се тревожим

Дишането у новороденото често е така неравномерно и понякога толкова повърхностно, че нито го чуваме, нито го виждаме. Тревожим се и когато за първи път чуем бебето си леко да хърка. Но, оказва се, и двете състояния са нормални.

При шумното дишане кърмачето издава хъркащ шум. Той се образува в задната част на нослето му. Подобно е на хъркането на възрастен човек, но бебчето го прави, когато е будно. Причина по всяка вероятност е неумението на бебето да контролира мекото си небце. И добрата новина: с възрастта то изчезва.
 По-често се среща хронично шумно дишане, причинено от ларинкса.

Епиглотисът (месестото образувание над гласните връзки) е така мек и отпуснат у някои бебета, че се всмуква надолу и вибрира. Именно така  се предизвиква шумният, хъркащ звук при вдишване, наричан стридор. Звучи, като че ли бебчето се задушава, но то може да диша така неограничено дълго време. В повечето случаи стридорът изчезва, когато бебето е спокойно или спи. Лечение не е необходимо, защото проблемът изчезва с растежа.

Съвсем различно от хроничното шумно дишане е онова, което се появява внезапно и с голяма сила у по-голямото бебе или малкото дете. То може да се дължи на круп, астма или на друга инфекция и изисква незабавна медицинска помощ.

!Всяко бебе с шумно дишане, от който и да е вид, трябва да бъде прегледано от лекар.

Нещо не ми се получи препратката и затова копнах част от текста Crazy
Не е нужно да разваляте самопочистващата се система на бебчетата, ако няма реален проблем  Hug

Би-би, това професионална снимка ли е или я правихте вие вкъщи?

Бюти, ти ходи ли да те проверяват за диабет, че не си спомням? Много време ми се струва да не зараства това чудо newsm78

# 629
Марли, много яка тази люлка, останаха ми очите Simple Smile

Айрони, моята Снежанчица стои в шезлонга. Аз взех на Фишер Прайс, но не съм и търсила, кой знае колко. Иначе тази кошарка, която си показала, според мен ще се ползва кратко време.

Дбс, хубава статия, за успокояване на майките Simple Smile

Биби, интересна снимчица на Сашето.

Бюти, дано скоро ти мине, ама ти си помислила за с*кс, затова те е заболяла отново.  Mr. Green

Момичета, спете  Laughing, какви са тези небивали сънища, явно бебетата не ви уморяват достатъчно  Joy 

Моята госпожица спи от сутринта, представям си какво ще е довечера.

Общи условия

Активация на акаунт