Отговори
# 75
  • София
Маги щом се гърчи, най-вероятно са колики. изпъва ли крачетата и после да ги свива?

# 76
Здравейте  Mr. Green Mr. Green

Почвам поред за каквото се се сетя:

Бюти  Hug Много благодаря!

Слънчо, много е вероятно да си ни видяла  Hug там бяхме  Simple Smile Другия път да се обадиш.

Би-би, ако знаех, че ще ходите при Ковачева щях да ти се примоля да не го правите. Нямам думи за това, което са способни да причинят на хората. Преди години отидохме с Ема - бебе в педиатрията по спешност и ни заявиха, че оставаме  Naughty защото видиш ли тя имала налепи по гърлото. Само погледнах лекарката и я попитах къде да се разпиша, че си тръгваме, защото според мен това е повърнато пресечено мляко. Би-би, много се надявам да нямате повече притеснения, да се успокоите и да се наслаждавате на децата си, вместо от притеснения да ви побеляват косите и да си докараш някой негестационен диабет Hug Hug Hug
Екзо, ти ако искаш си направи ориза с повечко лук и джоджен и виж на теб как ще ти се отрази. При Блонди явно няма ефект, но при мен и при Диди24 има. Вареното жито при мен не действа при други жени действа  Mr. Green
Диди24, много ви е сладка калинката с белите точки  Mr. Green Повечето от нас отразяват, ама не за всичко пишат. Аз се радвам на доста неща, но е факт, че рядко ги коментирам  Blush

Не знам дали ви споменах, че когато се прибрахме вкъщи Емка се пробва да суче в тандем с Мишето. Оказа се, че е забравила, а когато все пак успя да засуче възкликна: "Ммммм мамо, амо то не е вкусно..." Party и мерака й за сукане беше до там. Това обаче не пречи всеки ден да й давам с лъжица или от контейнерчето направо да си пийва.
Мишето го претоплих преди два дена и сега все още му се изчиства обрива. Излязохме сутринта докато беше студено, а после напече, но аз не посмях да го съблека, че спеше. За всеки случай съм на ориз и картофи, въпреки, че няма данни да е алергия, защото изпражненията са си с обичаен цвят и консистенция.
За банята - един път седмично слагаме бъбълчета  Mr. Green иначе само с вода, понякога и два пъти на ден.
За залъгалката - чак се потриса от нея, с такова отвращение.... Онзи ден беше много кисел от претоплянето и най - накрая успях да му я дам ама беше толкова изтощен от това, че нещо не му е наред и от сукането, че заспа с нея и веднага я изплю.
за ортопед- на консултацията ще го прегледат с ултразвук.
Да не забравя Гунди радвам се че сте на линия  Hug

# 77
Добро утро!

Искам да попитам някой има ли възглавница за кърмене на Бертони - сваля ли и се калъфа да се пере? Приемам и препоръки от тези, които ползват.

# 78
Здравейте мили мои!!!  Hug Липсвах тук доста, някои може би за забелязали, други пък може би не... Както и да е, Първо Благодаря на До5 И Бюти, че ви известиха за мен!
Не съм ви чела изобщо, понеже на 30 ни изписаха от болницата, стояхме там 10 дни, затворени Sad и беше ужасно. Малкото ми момиче се роди много трудно и имаше известни проблеми, Заклещи се в хода на раждането, (по- късно ще разкажа повече) и все още не можем да движим едната ръчичка,очакваме да започнем физиотерапия. След като я родих и ме откараха в стаята си дадоха ми я по- късно за 2 часа и като ми я отнеха в интензивно в кувиоз и там стоя 5 дни. Аз бях ужасно разстроена, чудех се къде е бебето ми, след като не е в корема ми, нито в ръцете ми, ЕДВА СЕГА РАЗБИРАМ КАКВО ОЗНАЧАВА МАЙЧИНО СЪРЦЕ> Мъката в тези 10 дни след раждането ми беше ОГРОМНА. Сега сме си вкъщи изцяло на естествено хранене на поискване. Чувстваме се по- спокойни, пожелайте ми, милички, скоро да раздвижи ръчичката, че ми е голяма мъка  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 79
Немога да ви догоня....от вчера съм почнала да пиша и само трия, защото докато го публикувам и вече не е актуално.... ooooh!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ АЛЕКСАНДРОВЦИ!!!  на големи патерици пожелавам само късмет и усмивки!!!

Честито на всички новообебили се мами!!! Да са им живи и здрави бебочетата!!!

Лефакса си го доставям чрез познати от германия, но може и Лефаксин от Австрия.

Ох Гунди, кака...измъчила си се....добре че Нийка - красотийка е добре вече!!!!! Hug Hug Hug

Диди24
- голям бонбон е малката!!!!и такава накипрена..... Hug Hug Hug Отразявам те, миличка....ама не мога да стигна да публикувам hahaha hahaha hahaha

Белверде - за погачата и аз знам, че е по-добре в неделя:) Naughty

Шехи, Блонди - и ние сме на тази схема:) Само дето аз не цедя, а направо додавам!!! Но и за мен е по-важнп да наддава и да е добре бебка...и все пак да имам време и за каката Naughty Naughty Hug

Леле Биби - какъв кошмар, мила.....вера цял ден те мислих, но не посмях да звънна....добре, е в крайна сметка е фалшива тревогата....и за това момиета ВИНАГИ ТЪРСЕТЕ ВТОРО МНЕНИЕ.....Ох радвам се, е Сашето е добре!!!! Айде пожелавам това да е последното притеснение!!!

пърпълче -  Сискам ви палци от все сърце!!!! Praynig Praynig Praynig Hug

За коликите исках само да споделя - И нас ни почнаха ooooh! за сега най-много ни помага да я взема на ръце по коремче за около 5 минути и след това и слагам от онези торбички с ерешовите костилки...благодаря, на този който каза за тях, че аз нямах и идея че съществуват, но така за сега борим коликите...и помага Hug Hug Hug Hug

# 80
  • Бургас
Ние още нямаме колики, но да питам: лефакса ли е панацеята за тях? Мъжа ми има командировка в Германия та да му кажа да купи превантивно. Дано не се налага ама едва ли Whistling. Две опаковки достатъчни ли са?

# 81
Ние още нямаме колики, но да питам: лефакса ли е панацеята за тях? Мъжа ми има командировка в Германия та да му кажа да купи превантивно. Дано не се налага ама едва ли Whistling. Две опаковки достатъчни ли са?
поне 4-5 ми трябваха с Каката. незнам дали е то, но истината е че
никол никога не е ревяла от колики,....свиване и пъшкане и пръцкане - да,  но рев - никога newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 82
  • Обетованата земя
 Hug Hug Hug от мен и моята щерка!  Laughing
Само погледнах лекарката и я попитах къде да се разпиша, че си тръгваме, защото според мен това е повърнато пресечено мляко.
Опасна си!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пърпъл, стана ми мъчно за теб, дано се оправи скоро ръчичката!  Praynig  Hug
Браво и на всички мами с трудно минали раждания, мъжете толкова болка не могат да изтърпят. Предния път усетих и тежкото раждане и трудното кърмене, знам какво е! Важното е, че всички дечица се родиха живи и здрави, дано е така и занапред!!!  Praynig
Нашата кукла и днес спи до късно, още не са станали с баща си!  Mr. Green А предната вечер легна в 11 за нощния сън, спа до 11, после почти през целия ден спа, и снощи пак си спа, само като по часовник се буди към 3я час да си хапва, това не го пропуска.   hahaha
 И аз ви завиждам за залъгалката, понякога ми се иска да харесваше биба и тя, ама не, плюе я, гади й се от нея , а предложих и аз 5-6 вида.  Crazy
 Мен пак ми се активизира мъдреца и адски ме боли  ooooh!, чак и главоболие имам, последно се активизира точно на раждането ми. Ще го вадя аз, ами да мине кърменето и тогава.
 На Иво също му е интересно сукането, но като му предложа и извръща глава, било за бебета  Mr. Green А не ми се изцежда за да му давам, много мразя това цедене, а така искам да го пробвам.  Laughing
 Ще споделя, като разбера как точно се броят дните за погачата.  Peace

# 83
  • Пловдив
Пърпълче много кураж и сили мила Hug.Дано скоро ръчичката се раздвижи, fingerscrossed

Би Би направо настръхнах като прочетох какво сте преживяли.Уф... ooooh!
Айде вече дано се поуспокоиш,че Сашето си е едно здраво бебче за радост на мама и тате Heart Eyes

Гунди аз Био гайата я давах 15 дена,сега нищо....А цената и е наистина ''чудна''.
За детокса септември хайде заедно Hug.Кърмата ми определено се увеличи -така че съм вече спокойна за беба,че няма да остане гладна през тези 3 дена.

Никита започна и тя да си кърми куклите Laughing-вдига блузата и кърмим в тандем-много е сладка.

# 84
Пърпъл, дано скоро се раздвижи ръчичката и да нямате повече грижи, а само поводи за усмивки и радост!

Диди, голям сън му удря Матеа! Тъкмо почивка малко и за теб - макар че с две деца е трудно да намериш такова време  Simple Smile

Принцеске, това с кърменето и копирането ми от Дими и при нас е в пълна сила. Много ми е сладка като вземе да ме имитира.

# 85
Здравейте момичета,

Успях да ви изчета най-накрая, не ми остава много време покрай каката, бебето, а и работя от вкъщи .... сутрин при нас е най - голямата лудница, вчера направо ми идеше аз да си тръгна  Embarassed.

Пърпълче, дано по-бързо се възстанови малката принцеса  hug.

Галка, аз нещо не съм доволна от моята количка. Взех от една приятелка триколка Куини, със зимен кош, уж за по-удобно, но нещо не мога да и свикна, хич не ми е маневрена, а и на Марто главата ужасно се тресе .. сигурно яко му се размесва мозъчето като така го друса.

# 86
Честито за новата ни тема в "Родени"  Hug Бюти - заглавието е страхотно   bouquet
Гунди - мила напълно те разбирам  Hug  но пък всичко си заслужава като видиш слънчицето си Heart Eyes

Мисля, че е време и аз да споделя с вас моя разказ как мина раждането  Heart Eyes

Скрит текст:
На 03.08. ме приеха в Патология-та на Тина Киркова, беше ми паднала тапата и те решиха да си ме наблюдават. На 04.08 в 17часа получих леки неболезнени контракций и втвърдявания на корема и ми казаха акушерките да засичам - бяха не регулярни контракцийте но към 21часа вече започнаха да стават по-болезнени, а в 22ч. ми изслушаха тоновече и видяха че си имам родилни силни контракций но разкритие нямах - само 1,5 см. Качиха ме на магарето да ми правят клизма,а пък в този момент асансьора беше заседнал и вътре имало жена на която й станало лошо и акушерките ме зарязаха да я спасяват жената  Crazy  И както и де направиха ми клизмата и от там в преродилно отделение - сложиха ми системи но разкритието не ми беше мръднало за това ме настаниха в една стая и там цяла нощ с адски болезнени контракции си седях и чаках разкритие а през това време сигурно 7 жени родиха имах чувството че са ме забравили в тая стая но стана 6ч. и дойдоха да ме преместят в родилното вързаха ме за тонове слагаха ми обезболяващи и разни др. инжекции...Спукаха ми водите а те бяха зелени, разкритието ми вече беше 4см. но продължавахме да чакаме докато в един момент тоновет на бебо изчезнаха  Shocked една от акушерките ми каза че се е заклещил и се е мъчил  Shocked  Сложиха м кислород още един куп инжекции но нямаше за кога да ми слагат епидорална упойка и така дойде д-р Петков и каза веднага да влезам да раждам - много се бях надъхала в този момент и с 2-3 напъна бебо излезна - зелено - лилав...Док каза че отдолу съм приличала на гръмнала пиратка от напъването и започна да ме шие сигурно 1 час ме ши - вътрешни и външни шевове след това и хемороиди ми излезнаха та неможех 3 дни да си седна на дупето  Mr. Green Важното беше бебо да едобре - не се наложи да му дават антибиотици заради зелените води всичко си беше ок с него. След това като меизведоха на кушетка взех да ставам  Crazy и припаднах и акушерките взеха да ме лискат с вода и да ми дават шоколад и кола за да дигна кръвното...И все пак съм горда че без никакви упойки си родих нормално малкия Сашко близо 17 часа. Стана малко дългичко за което се извинявам  Blush Mr. Green

За погачата - ние ще я правим на 08.09. преди 40 ден в Събота  Peace

Аз също съм с количка Куини Спийди - маневрена е определено но е много тежка и сама няма начин как да я смъкна по стълбите  Tired

# 87
Биби, ужасно нещо ти се е случило. Направо изтръпнах като прочетох първата част  Rolling Eyes От сърце се радвам, че тревогите ти са се оказали напразни и Александър Дъ Грейт е добре  Hug Страхотно е, че Червената Соня ти е помогнала със съвет! Форумът наистина е много полезен!
Пърпъл, и на теб са ти се събрали майчини тревоги. Надявам се да сте добре и предприетите мерки да ви помогнат по-бързо да излезнете от тази гадория  Hug

И понеже много от вас се винят за даването на залъгалки и биберони ще ви споделя история, която мама ми разказа. В началото на 50-те на мин. век бибероните са били дефицитна стока и се давали на майката само по 1 брой и то с рецепта. Естествено тогава е нямало силиконови и пр., а само от каучук и съответно се деформирали супер бързо, буквално за месец до два. Та тогава оставало само пръстенчето от биберона и то се пригодявало с марличка и т.н. за да има какво да смуче бебчето. Тогава хората са имали повече проблеми от липсата на пособия. При такова изобилие от всичко за бебето според мен е хубаво да се пробва почти от всичко преди да се отрече нещо. Пък и наистина - по-лесно се отказва биба отколкото пръстче.
Тринити, възползвай се от командировката на мъжа си до Германия за Лефакса. Всички ми го хвалят тук. Дори ми дадоха една опаковка, но тя е отварена преди повече от 3 месеца и не става да давам от нея на Явор.  Peace Надявам се да ми се отвори парашута и на мен с някой близък, който скоро ще ходи до Г-я.
Иначе много се радвам на бейбивака, страхотна покупка и въобще не ни е страх от прахосмукачката. Ръчен аспиратор не би могъл да почисти така добре нослето.  Peace
И я да ви попитам - в деня на изписването ни още бях под стрес и имах само коластра и отворих една кутия АМ, дала съм от нея точно една лъжичка (още ме е яд, значи!). Гледам на опаковката пише, че след отваряне АМ може да се ползва до 15 дни. Те вече минаха и да ви питам - сега го хвърлям това, нали? Цяла кутия е буквално, ама какво да се прави. Вие как успявате за 15 дни да изразходвате такова количество (говоря за дохранването, а не когато е изцяло на АМ)  newsm78

# 88
Софи , аз също се предадох за бибата  Embarassed Rolling EyesИ при Ния върши чудеса- иначе си изяжда ръцете и ръкавите, а и така заспива спокойно. Peace
Дбс, Hug
Бг Тринити, Hug Аз пък с Викчо видях рев от колики та чак ми идеше.... #2gunfire
Диди, и мен много ме боля зъб по време на раждането, после като родих при първото миене на зъбите изплюх яко кръв. Ама не ни завиждай за залагалките те нали са гадни. Crazy
Принцеска,  Hugс теб съм, а и това,че ти се е увеличила кърмата съвсем ме амбицира. а как даваше Био Гайа-та?Аз вчера я сложих в кърмата, ама кърмата беше около 40 мл?? newsm78
Да ви се похваля- педито вчера похвали доста Ния-та каза, че била много здрава и жилава- пълно копие на брат си, че била адски оформена и не вярваше,че е родена нормално. ето един плюс на секциото- раждали се оформени Crazy Party
Към ЛЛЛ-
Скрит текст:
с моите хлътнали зърна имам малък напредък- едното малко ми се изяви и постоянно слагам на тая гърда(според вашите препоръки) Ния, тя от 2 дни се опитва понякога да засуче, вс. хваща зърното и пробва да суче, но не пуска нищо и тя се отказва бързо- мисля следващия път да изцедя малко кърма, но съм сигурна,че тя знае,че там има такава, понеже я виждам как сама се насочва? дали има шанс някой ден да засуче повече и така да открие "златото"? Laughing

# 89
  • Пловдив
Гунди био гайата директно в устичката и капех-5 капки еднократно.Не е протестирало детето Wink

Общи условия

Активация на акаунт