Отговори
# 630
ДБС, мерси за статията  Hug

Гунди, Съншайн удостои ли те с ЛС колко си некомпетентна. Мен да  Mr. Green

# 631
Dbs, благодаря  Hug Hug , то от време на време наистина под вола теле търсим, ама какво да се прави... който няма опит  Embarassed .
Блонди, Гунди - стана ми интересен спора ви в онази тема, та се зачетох и ми се стори доста позната тази история... има хора, които наистина отказват да възприемат, че има и други мнения... особено много се дразня на подход, при който приемаш нечия теория /на педиатър, консултант, т.н./ за абсолютната истина и третираш всички инакомислещи като невежи при все, че не си си направил труда да прочетеш алтернативите #Cussing out #Cussing out  #2gunfire

# 632
Привет  Hug
Проходилка,с Калина ползвахме по 20-тина мин. колкото да седнем да вечеряме заедно с баща й.Проходи държейки се за мебелите,така се научи и да пада и когато се пусна да върви сама не е падала изобщо.
Кошара , сега имаме сгъваема и сигурно ще ползвам нея.По принцип съм против да играе там където спи,а и мисля че е добре да си има свое си място само за игра.За мен също ще е добре да не разчиствам и сменям чаршафи преди всяко лягане за сън.Имаме място и според зависи може и да вземем кошара за игра.

В момента тати и бебе се приспиват.Оказа се че нощем човека спи по-добре отколкото денем.Нямаше да ме притеснява ако не се напъваше така зверски.Приплаква,свива го корема и се успокоява само на гърда.Обаче докато трае успокояването си и хапва и после връща...... има си период в който яде през час.
Явно няма да се приспят...... отивам пак да заголвам гръд  Tired

# 633
  • До морето
Влизам набързо само да се отчета- ние вчера станахме на месец и по този повод бяхме на консултация, след която аз ревах час и половина  Cry Cry Cry. Според кантара на педиатърката бебо е наддал само 130 гр. за 10 дни. Интересното е, че 3 пъти го мери и трите пъти показа различно и накрая взе най- ниското изтеглено. АЗ после като го мерих на нашия - акал, гол и гладен ми показа с 250 гр. отгоре. Иначе сме порастнали с 4 см, което е причината да не ни включи добавка. Аз се опитах да й обясня, че детето яде на поискване, спокоен е, спи си, имаме пълни памперси почти след всяко хранене, но тя беше категорична, че не наддава. Сега си записахме час за след 2 седмици за контролно теглене. Каза, че ако продължи така ще трябва да дохранвам и сега се чудя какво да правя - като за начало през деня почнах да го будя на 2 часа да яде, да видим дали ще има резултат. Оффффф, тъкмо се бях успокоила, че кърмата ми се регулира и се справяме с храненето и сега това. Иначе от 2 дни май нямаме колики, спрях всички капки, дано се задържи така  Praynig Praynig Praynig.

За проходилките и кошарите нямам мнение - чета ви с интерес.
 Дайте тая тема за захранването, че ми стана интересно.
Блонди, Би-би, тайра- страхотни снимки

# 634
  • Пловдив
Ние още сме болнички,но поне преборихме повръщането и разстройството,сега остана само температурата,която я прави парцал горката,но се надявам до утре да си е вече моето момиченце.

Ивета си продължава да хапва и да спинка ,за което съм благодарна,че ми се падна отново кротко и спокойно бебе,че иначе ако ми се бяха струпали 2 мрънкащи и кисели деца,щях да хващам гората сигурно.

Блонди,Гунди стана ми любопитно за спора в другата тема Embarassed и погледнах за какво иде реч-ми жално ми стана за детето на Съншайн горкото ooooh!.Моето голямото няма никакви проблеми със стомаха,единственото ''последствие''от моето захранване на Никита е,че до ден днешен си предпочита плодовете за следобедна закуска,ама както и друг път съм казвала -вкуса се възпитава.Съвсем скоро ще ни дойде на дневен ред отново как ще се захранват шушките Grinning.

Гунди-значи се разбираме:Детокс на Док и после една житна тридневка Heart Eyes.

# 635
Чета ви докато кърмя и си сверявам часовника с вас,че не съм сама на купона.
Кошарки имах две подарени за баткото,но не влязоха в употреба,оставих го да си лази където иска.
За проходилките съм против,има достатъчно проучвания,че употребата им е свързана с повече травми, нарушават се естествените фази на прехождането,повечето деца прохождат на пръсти.Всяка майка обаче си преценява рисковете и ползите.
Бюти защо не идеш на физеотерапия за тази епизеотомия,вярно кофти място но примерно лазера доста помага за бързо възстановяване.Другото което ми идва наум е махнаха ли ти конците.Мен предния път ми бяха сложили саморезорбиращи се от вън и те като падат си прорязват постепенно и ме боля цял месец...може да си алергична към конците е друг вариант,непременно иди на втори лекар.
Много ми е чудно какво толкова им бъркате на тези бебета по дупките Laughingот природата по съвършенно творение няма,те си имат защитни механизми за самоизчистване.
Биби голяма звездичка си гледаш,заслужаваха си всички мъки дето ги преживя с тая захар.
Ние ходихме празниците до моренцето,но мен ме достраша да се къпя с тези лохии.Писна ми от тях и тия превръзки SickБебо пък само ме дебнеше да седнем в някой ресторант и му пригладняваше,че и аз като Блонди го ръсих с лук и шкембе чорба Joy
Иначе и аз имам такава престилка за кърмене,но само веднъж съм я ползвала в един по културен ресторант,нещо ми дойде отвътре музата да не доразстройвам хорицата,не стига,че ревъл съм домъкнала ами и гърди ще вадя Joy

# 636
ЗафираHug искрено се веселих и смях с почти целия ти пост  Joy
Хубаво, че не се и се изкъпала - на мен ми казаха така - 8 седмици без секс, прашки и басейни/вана/море/океан...  Grinning В тази връзка се чудя на разни мами, дето вече се сефтосаха със скрититте текстове, ама те си знаят. Има си нетърпеливи.  Blush При мен в близката година сигурно няма да е  Joy

Лошичката, ето линк, ама нищо интересно не е  Tired

# 637
Здравейте, сладурки:)
Не съм писала няколко дни, но ви изчетох поне:)
И ние се орисвахме с дребчо, че чакахме всички гости да са свободни.Беше много весело, пожеланията му бяха прекрасни, дано му се сбъднат Hug Проспа цялото парти, но така поне имах време да се видя с хората.
Много са сладки всички бебоци, пу,пу,пу:)
Лудница Hug
Бюти, по-добре наистина върви на лекар Peace
Принцеса, бързо да преборвате температурата Heart Eyes
За проходилките..ползвах с Дара около месец, а проходи на 9 мес, та явно това не е било причина.
Кошара за игра нямам и аз като Биби ползвах надуваем басейн с топки.
Кенгуру имаме, но не ползвам, мъкна го с кошчето за пътуване ако е за кратко, иначе с количката.А и аз излизам в 8:30 и се прибирам към 19ч. Цял ден меря улиците и се разхождам по парковете, че стане ли студено, ще ми се види тесен света:)
Относно захранването..мисля да процедирам по същата схема като с каката..да чукна на дърво няма алергии, хапва всичко и мисля, че добре се получи първия път.Не мога да повярвам,че има майки, които наистина дават сок на 2 месец Twisted Evil Откъде накъде това трябва да е най-първото нещо, от което детето ми да има нужда newsm78.То нека те съветват, ама и аз  както екзоти4на, бих направо си сменила лекаря.
Белверде, в читалището на Драгалевци има събота и неделя от 08:30-09:30 каланетика.Аз започнах да ходя отново, ако искаш и имаш възможност, може да се присъединиш,много ще се радвам:). Hug
Дребчо реве..до послеееееее baby_neutral

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 18:16 от slun4o

# 638
Ортопеда , при който водихме баткото като беше на 4-5 месеца , каза ,че всъщност с или без проходилка , детето започва да върви тогава , когато е готово. Проходилката и бънджито по принцип са за улеснение на родителите , нямало връзка с прохождането .
Аз ползвах и бънджи (само тогава можех да си ударя един душ за 10тина мин. , без дребния да реве) , използвах и проходила Simple Smile

Блонди , а на мен моят док ми каза минимум 40 дни без секс, да не кажел 2 месеца  Laughing Голямо съм ку-ку...сега пак прочетох ,че пишеш 8 седмици т.е. 2 месеца ...  Mr. Green

# 639
Котка и Калинка , при мен следобед е същата работа  - имам чувството ,че като мине 16ч и кърмата изчезва  Laughing ПОсле гърдите се пълнят след 22ч  newsm78

За захранването , аз се водех по съветите на КОсе Босе , на който му е интересно -
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66?&show_i … %2Fjournal%2Fitem

# 640
ЛЛЛ-Skrech
Скрит текст:
Skrech,Когато малкият огладнее,предлагам едната гърда.Той засуква бързо,но тази интензивност на суканията трае само 2-3 минути,след това се унася и суче много рядко,на няколко минути,като аз разбира се го побутвам и пощипвам.На гърдата ми Гого може да стои с часове,буди се,суче,пак се унася.Като видя,че вече не е напрегната и видимо изцедена,а той не може да заспи(защото в мен се унася,но сложа ли го в кошарата,веднага се събужда),предлагам другата гърда.Там по същия начин се случват нещата.
Дохранването започна след като един ден в продължения на часове бебето не искаше да заспи,беше бодърствал почти през целия ден(сега сме на 24 дни,а тогава бяхме на 15 дни),така дадох  АМ-30мл.И така започнах да дохранвам не всеки ден,през ден-два и постепенно дохранвам с 60мл еднократно за деня.Но от 2 дни вече дохранвам по-често,може би през хранене.За честота на кърменето не мога да кажа.Като висне на гърдата ми,можем да прекараме цял ден в тази поза,а и много пъти сме го правели.
За цеденето-така започна всичко,тъй като бях планово секцио и така започнах да стимилирам гърдите си.В болницата се цедих,но не мога да кажа по колко.След като ни исписаха,в нас не съм се цедила,защото след висенето на Гого на гърдите ми,нищо не мога да изцедя.Само веднъж пробвах,след като той се нахрани,но гърдите ми видимо не бяха меки като мекици и тогава от двете гърди едва успях да изцедя около 20мл,но по-скоро по-малко количество.
Давам вода,но не изпива повече от 30-40мл за денонощие.Не иска залъгалка,пробвала съм,плюе я.
И да допълня,че когато съм дала АМ и Гого е спал поне 3 часа,гърдите ми са по-напрегнати и при следващото негово хранене сме само на кърма,успява да му стигне.
Тайра,честита месечинка,много сте хубави!
За кошари и проходилки нямам все още изградено мнение,затова ще ви чета и ще отбелязвам плюсовете и минусите.
Еличка,стискам палци след ремонта количката да вози безаварийно!
Бюти,подкрепям казаното-потърси второ мнение.Ти явно доста търпиш на болка,аз съм май глезла в това отношение.Сладко краче със сладко чорапче на аватара ти Hug
Месечинка,вчера дохраних 2-3 пъти с АМ и вечерта спа от 11:40 до 03:00,от 04:30 до към 06:30,което си е постижение.
Блонди,фери,дано нямате повече лоши сънища.
Би би,а ти още кърмиш ли?Ако да,ако може да ми кажеш как дохраваш-на всяко кърмене,или само по няколко пъти на денонощие?
Ние днес водихме малкият на лекар,че освен млечница,ни избиха едни пъпки по цялото лице и глава.Нямаше да се притесня толкова,ако като палчеше не пламваха в червени петна.Нищо му нямало,каза педитърката,изписа крем на Мустела и това беше.
Още щях да понапиша,ама стана много дълго,тъй че до скоро Hug

# 641
Еее, Блонди, не е честно, тя дори не е влизала от както зарових томахавката- ама аз останах с впечатление, че ти я кефиш, понеже нали все ми обясняваше,че ти си пишала точно в нейна подкрепа и аз все се чудех ама защо не виждам аз същите доводи, та чак ти препрочитах по няколко пъти постовете Laughing Абе все се чудя защо така се паля и споря, ама скачам бързо, преди да помисля, много бързо паля, после се успокоявам и си казвам- абе какво се връзвам за пълни глупости Wink.
АА, Принцеска, не знам дали ще мога да ги изкарам и двете по ред Embarassed Embarassed EmbarassedEmbarassedАма ако кърмата ми се увеличи нищо чудно да се предам, че нещо ми намалява май и цял ден ми се реве- ама това говедо ,дето не иска да суче. Cry Sad Sad Twisted Evil

# 642
  • Пловдив
Гунди мила,ами ще си направим детокса и ще видиш как ще е кърмата.На мен честно казано доста ми се увеличи от количеството течности,даже ги чувствах на моменти болезнени гърдите,зорлен се опитвах да дам на малката да смукне малко да ме облекчи,ама то като си е сито детето не ще.
Дано се успокоиш скоро,аз в моментите когато  си мисля че ми намаля млякото гледам да пия повече вода Hug.

# 643
Благодаря ви милички.  Hug Иначе нали ходих и ми махнаха конците..е*а ли го кво ме боли  Mr. Green
Може ли помощ от някой, който е ползвал тези колийф? винаги ли с 15 мл. ги давате? аз изцедих в една лъжичка само и сипах четирите капки..малко ми се вижда тъпо всеки път по 15 мл..и навън как ще кърмя?  newsm78 та, кажете според вас проблем ли ще е само в една лъжичка кърма  Hug

# 644
О, Бютка, друго не знам, ама това синьо чорапче е просто...  Heart Eyes

Гунди, получих цял ферман с негодувания  Joy

Ох, мъж ми утре заминава за Швейцария за 3 дни, ще водя и взимам малкия на училище, аз съм със смарт, значи баткото в багажника + всичко останало вечер и сутрин с две, ама ще се борим  tantrum

Общи условия

Активация на акаунт