Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 865
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за споделеното мнение, ще си направим очила защото тя се харесва с тях, а по нататък може и лещи да пробваме Simple Smile

# 106
Само дясното е мързеливо(не го е кривила преди,нито сега) ,лявото казаха че е добре-а колкото до ДГ не са писали кои знае колко,повече наблягаха на песни и стихчета.Но очилата ще са с диоптър и на двете очи

Посети друг специалист. Нещо не си разбрала, лекарят не е обяснил добре или причината е съвсем друго. Няма начин +4,5 и чак сега да проличава въпреки акомодацията.

# 107
Възможно е и аз да не съм разбрала,дойде ми като гръм от ясно небе-но съм сигурна в това което видях -дясното око +4,25,лявото беше 0,25 . Не знам точно какво означава,но знам че не е добре.Някой може ли да ми каже това оправя ли се (горе долу за колко време)  или е различно  за всеки човек?

# 108
Ами означава, че на лявото око диоптъра е много нисък и най-вероятно ще го израсте без корекция. Колко ти предписа за него? С дясното е по-сложно и при такава голяма разлика между двете очи ми е много странно как досега не е имало никакво кривене. Направо направление 7 ли ти поиска? Няма ли да разширява зениците, не изписа ли рецепта? За астигматизъм каза ли нещо?

# 109
Разширява и зениците,нищо не е изписал каза само когато са и готови очилата (на дясното 3 на лявото 2,5) да му се обадя да ми каже кога ще ни приеме в болницата(с направление 7).Диагноза не ми каза.Обясни ми само че дясното око е мързеливо и след като го попитах това лекува ли се ми отговори ,че затова я иска за 1 седмица в болницата .

# 110
  • Бургас
Не съм се похвалила - в началото на месеца ходихме на контролен преглед и се оказа, че е изравнил зрението на двете очи. С двето поотделно вижда картинките 0,8. Трябваше да закриваме по 5-6 часа на ден, но не винаги успявахме, понякога по-малко, понякога сме пропускали, въпреки това има добър резултат. Сега вече ни казаха по 2 часа на ден, което е доста по-лесно осъществимо, даже той сам ми напомня, като забравя да му го сложа /оклудера, даже го е кръстил "пирата"/

# 111
  • ГОре на черешата...
но съм сигурна в това което видях -дясното око +4,25,лявото беше 0,25 .

Разширява и зениците,нищо не е изписал каза само когато са и готови очилата (на дясното 3 на лявото 2,5)

Е няма как на око с 0,25 да предпише стъкло 2,5 - явно не си разбрала Thinking.

Само да вметна - Андриан пише, рисува, разглежда книжки и без очила, никога не се оплаква от нищо - вижда перфектно, дори мъничка трошичка на земята, а е с +6 - как става, направо не знам...

Съни, браво на вас  bouquet! Нашият оклудер пък е Немо  Laughing

# 112
Аз да се похваля, че от +5, минахме на +4.5 диоптъра и не 2-те очи.
След 6 месеца пак ще ходим, за да гледа разни картинки детето, да определят с точност за всяко око диоптъра.
Доволна съм от прегледа, жената каза, че щом не си криви постоянно очите е добре. Щели сме след следващия преглед да започваме упражнения.
Какви са тези упражнения? Закриване на окото ли...

Сега след новите очила, днес за първи път не ги е свалила, нито веднъж, нито за секунда. Grinning

# 113
Здравейте мами,
Моето дете е на година и половина с далекогледство и страбизъм. Със 6 реални диоптъра е, а на очила с 5. От скоро сме с очила и въпреки, че след голямо търсене успяхме да му вземем много мека и удобна силиконова рамка, той непрестанно си хвърля очилата. Ще бъда много благодарна на всякакви съвети, които да ми помогнат да се справя с проблема.

# 114
  • Русе
Сложихте ли ластик на очилата - от тези цветните-има розови, жълти, сини, лилави, какво е детето момче или момиче. Моята госпожица като беше на 2 години казваше, че има гердан с очила. Много и харесваше розовия ластик. Като стана на 4 обаче го махна сама, пречел и.

# 115
Без ластик ги държи повече, ако му сложа ластик откача, започва да ги дърпа, а мен ме е страх защото дръжките застават точно срещу очите му. Незнам как ще свикваме.
Има ли детенце, при което е опериран страбизма?

# 116
  • Русе
На мои познати децата им ги оперираха във Варна. За страбизма на дъщеря м казват, че е рано за операция, докторите, а и ние се надяваме без операция да се оправи.

# 117
При нас различните лекари имат различно мнение. По-старите препоръчват операция възможно в най-ранна възраст, а по-младите казват, че трябва да се пробва с оптическа корекция и тогава операция. Като е хубаво това да се случи след 3-та година. Доста противоречиви мнения...

# 118
  • sofia
Никола когато беше на 1г. и 2м. го оперирахме от страбизъм, като преди това от 6м. опитахме всичко друго. Д-р. Галя Димитрова го оперира , като преди това ходихме при кой ли не и всички бяха на едно мнение. сега още си носи очила, ходим на контролни прегледи и така.
След операцията според мен дръпна и в развитието си , така че не смятам, че е било рано.

# 119
Niko, какво значи дръпна в развитието? Моето дете още не е проходило. Лекарите мислеха, че има лека форма на хипотонично ДЦП, но след много изследвания и ЯМР-без отклонение, отхвърлиха диагнозата. Всички казват, че голяма част от изоставането му се дължи на очите. Ние освен страбизма сме с 6 реален диоптър и 5 на очила. Незнам какво да правим.

Общи условия

Активация на акаунт