Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 857
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Дай Боже на всички ако не им се свалят диоптрите,поне така да се задържат PraynigМного се радвам и аз като чета в темата добри новини,дай Боже при всички Grinning
happy mama  как съм пропуснала че даваш такива витамини newsm78 Аз онзи ден ги открих и веднага тичам да споделя JoyАз също не съм привърженичка на химията,ама при тия високи диоптри Rolling EyesИначе всеки ден без изключение давам по една чаша фреш-от морков,червено цвекло и ябълка микс,слагам всеки ден магданоз в супата пресен,яде уж плодове,ама все ми се струва че не е достатъчно.И да ви се оплача-Константинов го питах дали може да скача малкият с бънджи,от тези които са в парка и той каза-да избягваме и той сега милият е толкова тъжен,че в последно време всяка седмица в южният парк скачаше на бънджито ConfusedАма да сме живи и здрави,ще го преживеем това с бънджито

# 76
danieladHug

Писала съм в предишни теми за Провизио , тогава другите мами пак казаха , че не дават витамини , но аз давам , дори и за мое успокоение да е ! Peace
Даже сега пак ще ги купувам . Peace
Дъщеря ми много ги харесва ! Grinning

# 77
  • София
danieladHug

Писала съм в предишни теми за Провизио , тогава другите мами пак казаха , че не дават витамини , но аз давам , дори и за мое успокоение да е ! Peace
Даже сега пак ще ги купувам . Peace
Дъщеря ми много ги харесва ! Grinning
Според мен късогледите,особено нашите с тези високи диоптри трябва да взимат,Алекс не харесва ,ама аз ги разтварям и във фреша,нали има червено цвекло и не ги усеща Laughing

# 78
Моята дъщеря ги смуче , тя по принцип е капризна , но този вкус много й харесва .
Нали ти казвам , поне от 1 клас ги купувам , сега е седми . Peace

# 79
Здравейте момичета Simple Smile
Доколкото успях да прочета в няколкото дълги теми, имате доста опит и бих искала да ви помоля за мнение и опит с някои лекари.
Синът ми леко криви едното око в определени моменти. Още от бебе е така, но вече е на 4г. и в крайна сметка го заведохме на преглед. Лекарката, при която отидохме е д-р Маркова, 3-та градска болница. Диагнозата, която тя постави е "мързеливо око" като в същото време каза, че няма проблем със зрението. Препоръча ни упражнения и преглед при доц. Алексиева, която да извърши операция за коригиране на кривенето на окото.
Доколото четох за мързеливо око, останах с впечатление, че в тези случаи едното око е винаги по-слабо, т.е. то има и нужда от определен диоптър очила. Прочетох и някои негативни мнения за операциите на доц. Алексиева. И ако подобна операция има само козметичен ефект, аз бих предпочела да си я спестим (тъй като това кривене на окото е видимо в редки случаи и не е нещо ясно изразено).
Та така.. бихте ли споделили опит за тези лекарки? И, възможно ли е да имаме мързеливо око, което да няма проблем със зрението? Препоръки за лекар, при който да отидем за второ мнение също биха били от полза (аз си харесах д-р Лолова по мнения за нейната работа, но все пак Simple Smile)
Благодаря!

# 80
  • на малък остров в океана
mishche,

Аз съм на мнение, че д-р Лолова е много добър избор за второ мнение. Много ведра и спокойна жена, много внимателна и предразполагаща децата.
Ние първоначално с дъщеря ми бяхме на два прегледа при д-р Чернодринска, дъщерята на доц. Алексиева, и там ни препоръчаха упражнения и за двете очи. Отидохме при д-р Лолова за второ мнение и Александра толкова я хареса, че взехме веднага решение тя да ни лекува. Дъщеря ми е с високи диоптри +9.75 на лявото, и + 10.75 на дясното, като дясното око е мързеливо.
Не направихме препоръчаните ни упражнения във Визус, тъй като като се поразрових, се оказа, че практиката е доста противоречива, и без нужните резултати, в повечето случаи. Признавам си, че и мнението на д-р Лолова много натежа при избора ни.

# 81
  • Русе
Да отговоря за мързеливото око доколкото имам опит с 5 годишната си дъщеря. Тя има 0,5 диоптъра далекогледство на едното око и 0,25 на другото, тоест далекогледството не е проблем, но криви еднакво и двете очи, още от бебе е така. На всеки преглед ни казват, че може да се наложи операция, но за сега да опитаме корекция само с очила. Когато е с очилата не криви очите. Криви ги, когато е без тях. Вече 3 години е с очила. Казват, че когато е мързеливо само едното око, то може да залинее с времето и така че операцията има не само козметичен ефект. Аз се чудя при нас както се кривят и двете, не е много видимо, какъв е смисълът от операция. Все си мисля, че докторите препоръчват операции, за да ни вземат парите. Може би не съм права, затова и аз търся информация.

# 82
И двете ми дъщери леко кривят очи. При малката е много малко и е с отлично зрение, при голямата-също е много малко, но понеже аз непрекъснато я наблюдавам  Crazy-  криви едното око навън, когато е без очила, коригираме с очилата. Никакви обаче упражнения не са ни препоръчвали.
Еми замина на зелено училище, та сега само я мисля, но няма как, не може да е все до мен. Знам, че ще се справи, но нали ни е за първи път, много се притеснявам. На мама Слънчото... Laughing И понеже отдавна не са се разделяли девойките, Миа днес е болна  Rolling Eyes 
Следващия понеделник, заминаваме за Мюнхен, ако някой има нужда от нещо, което може да се донесе от Немецко,  Whistling насреща съм

# 83
После ще ви кача снимка на Мите с и без очила. На втората ще видите, че не просто криви, ами го няма лявото око когато е без очила. Аз казвам "отпътува", но д-р Лолова е спокойна докато не криви през очилата.

# 84
А доктор Лолова работи ли в Окръжна болница?
Доколкото виждам я има като лекар в сайта им, но не знам доколко е актуална информацията. Ако някой ходи там на прегледи при нея, моля да сподели инфо как протича - предполагам, че не се дават часове, а как стои въпроса със заплащането? Засега аз ще заведа сина ми в частния и кабинет, понеже си оползотворихме направлението, но да знам за в бъдеще ако се наложат посещения.

# 85
Работи и преглежда само в сряда. Часове се записват за месец напред на регистратурата в клиниката.

# 86
Здравейте,

имам дъщеря на 13 години, диоптъра все расте вече сме на 4. Тя е късогледа.
Сега е с очила 3.5 има и астигматизъм на дясното око.
Вчера и счупиха очилата в училище и тя иска лещи. Като родител предпочитам очила.
Моля, за съвет и мнението Ви, до кога ще растат диоптрите?
Благодаря Simple Smile

# 87
  • Русе
Аз като човек носещ лещи от студентските години ще ти кажа, че очилата са много по-удобни от лещите. С удоволствие бих си изхвърлила лещите, но имам кератоконус, който се коригира с лещи. Но също така си спомням и моите ученически години, в които смятах, че съм грозна и всички ми се подиграват, че нося очила. Така че оптималния вариант е да купите лещи с уговорката, че ще ги носи например само, когато излиза с приятелки или нещо такова, а очилата ще си носи през останалото време. Тя самата ще предпочете очилата за всеки ден, защото лещите се обслужват по-трудно-разтвори, контейнерчета, не можеш да ги хвърлиш къде да е. Но лещите също често се губят, падат от очите, случвало ми се е да не знам, дали лещата е на земята или се е натикала някъде в окото. На мене лично ми растяха диоптрите до около 20 годишна възраст., но с малко стигнаха до 3,5.

# 88
За съжаление никой не може да каже докога ще растат диоптрите , при всеки е различно .
За лещи - моята дъщеря е на толкова , лекарката каза , че може по принцип , но дъщеря ми си предпочита очилата .

Сестра ми преди години носи лещи , не беше много доволна и се върна пак към очилата .

# 89
vesssrusss, чудесен съвет! Hug

Мои приятелки с лещи също се отказаха постепенно, но е редно да опита детето. Нека сама се убеди кое е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт