Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 383
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Момичета ,може ли някой да ми каже коя гестационна седмица от бременността на кой месец отговаря,за да знам къде "по пътя" се намирам? newsm78 Чета много инфо ,но все различно..  bouquet

# 31
# 32
Да и тук има сериозно разминаване - 35 седмица се повтаря 2 пъти. Сигурно 9-ти месец започва от 36 ,не от 35  ooooh! Мерси за отговора все пак  Peace

# 33
Да и тук има сериозно разминаване - 35 седмица се повтаря 2 пъти. Сигурно 9-ти месец започва от 36 ,не от 35  ooooh! Мерси за отговора все пак  Peace
Да започва от началото на 36 седмица и е 5 седмици, поне аз така си ги броях. Peace

# 34
Мами ,снощи нямаше топла вода и се изкъпах с ледено-студена..Дали не съм навредила на бебето?Уж беше набързо ,но...Имам леки болки в корема ,но само при по-резки движения ,струват ми се нормални ,като ги сравнявам с тези от преди... newsm78

# 35
  • София
Здравейте! Решихме и ние да си имаме бебе. Пиех противозачатъчни до скоро и ги спрях в понеделник. Пиех Джаз, които се пият 24 активни хапчета и 4 плацебо. Та въпроса ми е, тъй като от новата опаковка съм изпила 3 хапчета, а в схемата на опаковката пише за хапчета от 1-7 при пропускане да се обърна към лекар, кога мога да си направя тест, който да ми отчете евентуална бременност? Не знам дали си внушавам, но обонянието и вкуса са ми се променили, а тия дни имах неистова нужда от сладко и огромен апетит, нещо, което не ми е привично.

# 36
Здравейте! Решихме и ние да си имаме бебе. Пиех противозачатъчни до скоро и ги спрях в понеделник. Пиех Джаз, които се пият 24 активни хапчета и 4 плацебо. Та въпроса ми е, тъй като от новата опаковка съм изпила 3 хапчета, а в схемата на опаковката пише за хапчета от 1-7 при пропускане да се обърна към лекар, кога мога да си направя тест, който да ми отчете евентуална бременност? Не знам дали си внушавам, но обонянието и вкуса са ми се променили, а тия дни имах неистова нужда от сладко и огромен апетит, нещо, което не ми е привично.

Може да е страничен ефект от спрените таблетки, аз сега пия Джаз и забравих едно хапче, и въпреки че продължавам да си ги пия, ми се случват странни и непривични за мен неща.

Тестовете за бременност се правят от първия ден на закъснението. Преди това е малко вероятно да отчетат Peace . След закъснението, се изчакват 2 седмици поне и тогава се посещава доктор, ако има кървене и/силни болки се отива веднага.

Лекаря не се посещава веднага за констатиране на бременност и си постъпила доста безотговорно като си спряла таблетките по никое време, без да се консултираш с гинеколог.

# 37
  • София
Преди време, когато ми изписаха тези таблетки, ми казаха, че мога да ги спра по всяко време, за да имам дете. Освен това доста изчетох по въпроса, естествено имаше и негативи, но като цяло везните убедително клоняха към твърдението на гинеколога ми. Пропуснах да кажа, че имам кафеникаво течение. Не е обилно, но все пак го има и не е хомогенно, а прилича на ръжда...

# 38
Преди време, когато ми изписаха тези таблетки, ми казаха, че мога да ги спра по всяко време, за да имам дете. Освен това доста изчетох по въпроса, естествено имаше и негативи, но като цяло везните убедително клоняха към твърдението на гинеколога ми. Пропуснах да кажа, че имам кафеникаво течение. Не е обилно, но все пак го има и не е хомогенно, а прилича на ръжда...

Попринцип, докато пиеш противозачатъчните не трябва да имаш цикъл, когато пиеш плацебо таблетките тогава трябва да ти дойде. Щом си ги спряла преди плацебо хапчетата е нормално да имаш зацапване.

# 39
  • София
Мерси за отговорите  Hug

# 40
Мами, кажете ми моля къде има разнообразни дрехи за бременни в София? Мерси

# 41
Мами, кажете ми моля къде има разнообразни дрехи за бременни в София? Мерси

Има много симпатични модели в Малкия ЦУМ на 2-рия етаж, манекените са с коремчета, та не можеш да се заблудиш Mr. Green . Дрехите за бременни са по-скъпи, но там са на доста по-прилични цени. От всичко, което съм си купувала, само сутиениете за бременни и кърмачки ми бяха безкрайно неудобни.

Има и едно магазинче, в което има предимно дънки и панталони за бременни, само да успея да ти обясня къде се намира, но ще опитам Blush - на Пиротска, точно преди да започне пешеходната зона (но не откъм М.Луиза, а от другата страна), има една редичка с много магазинчета - за обувки, всичко по левче, и мисля последното преди да пресечеш беше това за дрехи и дрехи за бременни. (дано ме разбра Praynig )

# 42
Момичета, много се двоумя за стволовите клетки. Изчетох много, много съм и учила по въпроса и едно нещо не ми излиза от главата- ако решиш да дариш стволови клетки- ами нали и тогава ги пазят (не лично за теб, но все пак ги пазят) и ако ти потрябват ще ти ги дадат  newsm78 срещу съответното заплащане де. Шансът да се намери по света някой съвместим с клетките на твоето дете е минимален. По принцип това е неофициално и от никоя банка няма да ти предложат този вариант, защото така си губят печалбата. Според вас има ли такъв момент и дали съм права  newsm78 Hug Hug

# 43
Здравейте!
Някоя мама скоро да е запазвала час в МЦ Марковс? Нещо не мога да се свържа на телефоните от сайта  newsm78  Знам, че работят само след обяд, но сигналът е или зает, или никой не отговаря  Rolling Eyes

# 44
  • София
Дооста трудно се свързвам и аз по принцип! Бъди настоятелна! В краен случай ако ти е спешно, най-добре отиди до там, аз на 20-ти юли си запазих първия свободен час за 18-ти септември!

Общи условия

Активация на акаунт