Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 409
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
AnMary, благодаря ти!  Hug

В лабораторията ще занеса за изследване - влагалищен секрет, който моята АГ ми взе.
Пише, че цената на изследването е 12лв......
в такъв случай освобождавам ли се от потребителската такса?  Rolling Eyes

# 616
би трябвало да си освободена от всякакви такси,аз поне не сам плащала нищо само ха частния доки и то микробиология с урина 40 лв  Wink

# 617
Когато съм  направление ми звимат 1лв, а без 2лв.

# 618
  • София
Не са ми взимали такса. И за децата не са искали.  Rolling Eyes

# 619
  • на последния етаж
На мен всеки път са ми вземали такса "биологичен материал" или нещо подобно - по 2 лв за всяко изследване, макар че съм била с направление.  Thinking

# 620
Не се взима такса при личния лекар и при гинеколога но за изследвания няма освободени и тя е два лева. И на мен ми взеха и на децата взимат.

AnMary, благодаря ти!  Hug

В лабораторията ще занеса за изследване - влагалищен секрет, който моята АГ ми взе.
Пише, че цената на изследването е 12лв......
в такъв случай освобождавам ли се от потребителската такса?  Rolling Eyes
Ако си през здравната каса и имаш направление от гинеколог ще ти вземат само два лева. Влагалещния секрет не се плаща. Поне аз не го платих.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 12:17 от Анонимен

# 621
Здравейте скапи майки много ми е притеснено искам да ми дадете вашето мнение  Март месец абортирах и от тогава цикълът ми е нередовен От 2-месеца правим опити с съпругът ми миналият месец ходих на гинеколог и той ме прегледа каза че ням ям опасност да не забременея Казах му че искам да ми изпише някои хапчета за да се оправи цикълът ми и ми изписа БРОМОКРИПТИН които да ги пия 6-месеца и чакам все още да ми дойди цикъла Искам да попитам някой от вас пилили сте тия хапчета и имали вероятност да сам бремена

# 622
Пънче-мънче,благодаря ти!Дано всичко да е наред.Толкова много го искам.

# 623
sevasti, не знам защо са ти изписали бромокриптин, някакъв хормон е, с него се спира кърмата, на мен преди месец ми го изписаха точно за това. За регулиране на цикъл изписват противопзачатъчни по принцип, но ако ги пиеш не можеш да забременееш, след като ги спреш естествено - можеш, дори казват че е по-лесно. Но бромокриптин за цикъл??? Бромокриптина е с много странични действия, освен това не се пие ако си бременна, а той няма как да те предпази от забременяване сам по себе си, понася се малко трудно в началото, пада ти кръвното и т.н. - не знам.
Относно това дали има вероятност да си бременна - направи си тест за бременност, понякога при ранна бременност тя не се вижда на видеозон, от кога е последния ти цикъл? Той не ти ли каза че не вижда бременност?

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 08:38 от psmama

# 624
Понеже и аз знам, че го изписват за спиране на кърмата вчера прочетох листовката. В раздела за показанията  пише, че се приема при нарушение в цикъла, инфертилитет при жената, ПМС, потискане на лактацията, доброкачествен тумор на млечните жлези и потиска повишената секреция на пролактин. А повишения пролактин възпрепятства забременяването.

# 625
sevasti, ти имаш ли доказано повишен пролактин?В противен случай е безобразна тъпотия да ти се изписва подобен препарат.

# 626
Това и аз си го помислих, но пък има и други показания.

# 627
Последният ми цикъл ми дойде на 15 но 16 17 18 само ми цапаше почти нищо Да прегледаме каза че не сам бремена и му казах че ми е нередовен цикъла да ми изпише нещо да се нормализира Изпи сами БРОМОКРИПТИН казах му че искам да забременея питах го дали има проблем като ги пия тези хапчета дали има проблем и ми каза НЕ вика може да се пробвате и ми каза 6 месеца да ги пия Ако вероятно забременея да сам ги била спряла и аз си викам нали е все пак лекар знае какво да ми изпише не може просто така квота му хрумне да ми изписва а и сам му казала че искам да забременея и сега чакам да ми дойде и от същия ден в който ми дойди да броя 10 дена и да сам отивала при него

# 628
Бромокриптин се изписва при повишен пролактин.Сега казваш, че този хормон не ти е изследван.Съответно този доктор не знае явно какво прави.Лично мнение, не се обиждай.Тук сме, за да си помагаме все пак.Ако някой доктор прави очевадни грешки, то някой от нас може да вижда това.Ако един цикъл е нередовен, има много подходящи препарати за решаването на този проблем.В никакъв случай не се осланяй на идеята, че защото е лекар, то той знае какво прави.За съжаление реалността доказва обратното в някои случаи.Съветвам те просто да чуеш още едно мнение от друг лекар.

# 629
Бромокриптин се изписва при повишен пролактин...

Но не само. Което не изключва консултацията с друг лекар/лекари. Показанията на бромокриптн не са само да се приема при проблем с пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт