Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 439
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Здравейте ,мами!Ще ми препоръчате ли  някакви витамини за бременни ,в момента съм в края на 4-ти месец.Но възможно най-качествените и ефективни ,за които сте чували ,цената няма значение...Нещо съм отпаднала тия дни... ooooh!
Pregnacare  Peace
http://www.vitabiotics.com/pregnacare/

# 76
Здравейте бременна съм няма втори месец но искам да ми се роди бебчето и да си го нагушкам вече.Знаете ли може ли да се види пола на бебето преди 6 месец искам да знам още от сега.

Е, във втори месец много трудно Laughing . Преди 13г.с. изгледат еднакви половите органи

# 77
Здравейте бременна съм няма втори месец но искам да ми се роди бебчето и да си го нагушкам вече.Знаете ли може ли да се види пола на бебето преди 6 месец искам да знам още от сега.

Е, във втори месец много трудно Laughing . Преди 13г.с. изгледат еднакви половите органи

Благодаря за инфото ще чакаме да видим пола защото имаме 2 момиченца и да видим женска къща ли ще става или ще имаме и момче Simple Smile Hug

# 78
Здравейте имам въпрос какво майчинство се получава ако имаш 12 месеца трудов стаж а другите 12 месеца съм била ученичка (средно образование и през някой месеци безработна какви са ми били осигуровките докато съм учила...на минималната раб заплата ли ще мисе смятат

# 79
Здравейте мами , за първи път пиша във форума , но се нуждая от вашето мнение . Случаят ми е следния , бременна съм в 5 г.с. в началото на тази седмица ходих на гинеколог за потвърждаване на бременността.Прегледаха ме на ехограф и гинеколога ми каза , че вижда бременност и околоплоден сак и да отида пак след 2 седмици , но аз не усещам никакви симтоми за бременност в момента , преди една седмица имах напрежение и болки в гърдите и болки ниско долу в стомаха, като предменструални болки , но от няколко дена изчезнаха , та въпроса ми е трябва ли да се притеснявам , че има някакъв проблем ?

# 80
Не се притеснявай...да и при мен в началото ги имаше тези болки ниско долу и мисля че е нормално в началото....хубаво е че се чувстваш добре...скоро ще започнеш да огладняваш все по често,поне при мен беше така..... Simple Smile

# 81
Благодаря за бързия отговор , ще се радвам да чуя и други мнения , притеснява ме синдромът "кухо яйце" изобщо не ми се хапва нищо , даже взех да смъквам от килограмите си , първа бременност ми е и като цяло малко съм шашната 

# 82
Ми много мой познати в началото нямат апетит и отслабват но вече към 4 5 месец нещата се оправят няма място за притеснения а ти си още много в началото няма страшно Wink

# 83
При мен беше точно така, в началото до към 6-8 г.с. чувствах напрежение в гърдите и болки като предменструални и после изчезнаха. При мен апетита до толкова беше изчезнал, че само като си помислех за храна и ми се доповръщаше.И така до преди 2 седмици когато влязох в 4-ти месец. Сега има моменти, в които ако не хапна нещо ще убия човек Simple Smile)))

# 84
Здравейте мами , за първи път пиша във форума , но се нуждая от вашето мнение . Случаят ми е следния , бременна съм в 5 г.с. в началото на тази седмица ходих на гинеколог за потвърждаване на бременността.Прегледаха ме на ехограф и гинеколога ми каза , че вижда бременност и околоплоден сак и да отида пак след 2 седмици , но аз не усещам никакви симтоми за бременност в момента , преди една седмица имах напрежение и болки в гърдите и болки ниско долу в стомаха, като предменструални болки , но от няколко дена изчезнаха , та въпроса ми е трябва ли да се притеснявам , че има някакъв проблем ?

Моите симптоми се появиха след края на 3тия месец, преди това никакви нямах.
Опасно е и притеснително ако имаш силни болки, които не минават след прием на Но-шпа, появи се зацапване или прокървяване, дори да не е съпроводено с  болка. В тези случаи е нужна спешна консултация с лекар.

# 85
Здравейте момичета!
И аз съм бременна в 6 седмица.И аз чувствам напрежение в гърдите и болки долу ниско в корема като предменструални, но чувам че това в началото е нормално.

Понеже ми предстои пътуване в чужбина след 10 дни, искам да ви попитам някой знае ли застрахователна компания, която предлага застраховки за риск бременност, че се опитвам да намеря, но нещо май никой не прадлага нищо за такива като нас. Голяма дискриминация.

# 86
  • София
magyg - ти посъветва ли се с лекар да пътуваш по това време и при наличие на болки? Реално да, болките са нормални, за тях се изписва ношпа или нещо от типа, за да не се свива матката и да се отпусне мускулатурата, но незнам как би се отразило едно далечно пътуване в чужбина.
Знам, че много хора го правят и няма проблем, но посъветвай се с лекар да ти даде напътствия какво да правиш ако нещо стане, ако трябва утрогестан да ти изпише да си слагаш превантивно!

# 87
Щом лекар не ти е забранил няма проблем, но чак пък бурен, по лекичко го давайте Peace

Момичета, вчера в списание 9 месеца имаше инфо за училище за родители, което се провежда в the mall. Темите ще бъдат мн интересни датите са 11,14,21,25 и 28 със предварително записване

Къде може да се запиша?

Да,лекарят ми каза,че мога да пътувам. Изрично питах. Слагам си утрогестан и пия ношпа. Дано да няма никакъв проблем.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 12:16 от AnMary

# 88
Щом лекар не ти е забранил няма проблем, но чак пък бурен, по лекичко го давайте Peace

Момичета, вчера в списание 9 месеца имаше инфо за училище за родители, което се провежда в the mall. Темите ще бъдат мн интересни датите са 11,14,21,25 и 28 със предварително записване

Къде може да се запиша?

http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5 - тук можеш да видиш програмата и телефона.
Аз преди ходех и ми беше много полезно, но бяха в ЦУМ.

# 89
Здравейте!

Вчера занесох вагинален секрет, цитонамазка и урина за изследване в лабораторията "Кандиларов" - взеха ми и кръв.

Казаха ми, че в понеделник ще са готови една част от тях, а за другите не се знае.

Искам само да знам горе-долу за колко време са готови всички резултати?
Когато вие си ги направихте - след колко дни ви бяха готови?

Hug

Общи условия

Активация на акаунт