Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 451
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ами те ти казват сега - 70% сигурно, но за мен си е 50 на 50!
Има лекари, които са мн добри в това, те гледат онази кост и нейното положение, а другите не им е приоритет и могат да ти кажат тяхното мнение!

# 106
Цитат
Ами те ти казват сега - 70% сигурно, но за мен си е 50 на 50!
Има лекари, които са мн добри в това, те гледат онази кост и нейното положение, а другите не им е приоритет и могат да ти кажат тяхното мнение!
Абсолютно! А аз искам да знам със сигурност. Но съм ужасно нетърпелива   Grinning

# 107
И аз както бях нетърпелива, малката гад Laughing се кри до 18г.с. Още в 15та доки предположи, че ще е момче, но каза да не се радваме, защото пъпната връв е между крачетата и не може да е 100% сигурна. Всяка седмица ме викаше да видим дали се е "разкрил" бебока, та чаак в 18г.с. беше с дупе към нас. Голямо чакане Crazy .

На моя позната, до раждането не успяха да видят пола Crazy

# 108
Цитат
И аз както бях нетърпелива, малката гад Laughing се кри до 18г.с. Още в 15та доки предположи, че ще е момче, но каза да не се радваме, защото пъпната връв е между крачетата и не може да е 100% сигурна. Всяка седмица ме викаше да видим дали се е "разкрил" бебока, та чаак в 18г.с. беше с дупе към нас. Голямо чакане
Е има ги такива потайни човечета  Mr. Green
Цитат
На моя позната, до раждането не успяха да видят пола
Даже и на феталната ли не се видя?

# 109
Даже и на феталната ли не се видя?

Никъде не я видяха девойката, даже 2-3 пъти ходи специално при частни гинеколози и в Токуда, само да видят пола. И все не се знаеше какво ще е Crazy . Чак като се роди малката разбраха

# 110
На моя позната, до раждането не успяха да видят пола Crazy
Crazy Ееее, дано нашето бебче не се крие толкова дълго.  Heart Eyes

# 111
 Joy ужас. Дано не се крие толкова и нашето...

# 112
Може ли някой да ми обясни какво се разбира под "Z34.8 Наблюдение върху протичането на друга нормална бременност"?

Става въпрос за направлението, което се дава от гинеколожката (ЖК) на личния лекар.

Другите опции са:
Z34.0 Наблюдение върху протичането на нормална първа бременност
Z34.9 Наблюдение върху протичането на нормална бременност, неуточнена

Изненадах се, че на моето направление пише друга нормална бременност и нямам представа защо не е нормална първа бременност.

Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 23:55 от maminka23

# 113
  • Sofia
Може ли някой да ми обясни какво се разбира под "Z34.8 Наблюдение върху протичането на друга нормална бременност"?

Rolling Eyes

Нищо не означава, не се притеснявай.  Simple Smile  Означава само глупави кодове и бумащина, глупава система на здравеопазване и превръщане на лекарите в чиновници, но това е съвсеееем друга тема. Думичката други е силно застъпена в повечето кодове на диагнози  Wink

# 114
  • София
и аз това щеше да кажа, да не ти пука какво пише, ходи и се преглеждай където трябва!

# 115
  • Варна

Rolling Eyes

Нищо не означава, не се притеснявай.  Simple Smile  Означава само глупави кодове и бумащина, глупава система на здравеопазване и превръщане на лекарите в чиновници, но това е съвсеееем друга тема. Думичката други е силно застъпена в повечето кодове на диагнози  Wink

По принцип се пише когато бременността не е първа, т.е. ако си имала аборт, спонтанен или предизвикан, извънматочна бременност например.

# 116
По принцип се пише когато бременността не е първа, т.е. ако си имала аборт, спонтанен или предизвикан, извънматочна бременност например.

И аз предположих, че имат предвид не първа бременност, а на мен ми е първа бременност.
Но след като казвате, че няма значение - ок.  Hug

# 117
Здравейте мили мами. Имам следното питане: трябваше да ми дойде на 07.09. а още не ми е дошло. На правих си три теста за бременност и всички са отрицателни. Възможно ли е да съм бременна, а тестовете да не отчитат повишаването на хормона, тъй като съм 42 кг. На лекар ще ходя на 24.09. (понеделник) чак тогава има свободен час, а до тогава имам чувството че ще се побъркам. А иначе ме боли корема, но слабо като по време на цикъл, а и постоянно ми се спи. Та дали е възможно тестовете да са грешни. Знам че и вие няма от къде да знаете, но ако някой е бил в моето положение, моля да сподели. Благодаря ви  Hug

# 118
  • Варна
Здравейте мили мами. Имам следното питане: трябваше да ми дойде на 07.09. а още не ми е дошло. На правих си три теста за бременност и всички са отрицателни. Възможно ли е да съм бременна, а тестовете да не отчитат повишаването на хормона, тъй като съм 42 кг. На лекар ще ходя на 24.09. (понеделник) чак тогава има свободен час, а до тогава имам чувството че ще се побъркам. А иначе ме боли корема, но слабо като по време на цикъл, а и постоянно ми се спи. Та дали е възможно тестовете да са грешни. Знам че и вие няма от къде да знаете, но ако някой е бил в моето положение, моля да сподели. Благодаря ви  Hug

Да, възможно е тестовете да са грешни, но е слабо вероятно защото едва ли три теста ще грешат. Килограмите, те нямат значение за отчитане на бременност.
Направи си кръвен тест за да си сигурна дали си бременна или не. Peace

# 119
Да и аз смятам, че и трите теста не може да грешат, може би така ми се иска  Wink, но и от друга страна на 28.08. получих леко кафеникаво зацапване, което беше само тогава, а и не се пазим от два месеца с мъжа ми. Това за килограмите ми го каза аптекарката, че с по бавни темпове нараствал.     До сега винаги съм имала редовен цикъл, а и преди два месеца бях на профилактичен преглед и всичко беше на ред, нямаше ми нищо.

Общи условия

Активация на акаунт