Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 455
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Здравейте мили мами. Имам следното питане: трябваше да ми дойде на 07.09. а още не ми е дошло. На правих си три теста за бременност и всички са отрицателни. Възможно ли е да съм бременна, а тестовете да не отчитат повишаването на хормона, тъй като съм 42 кг. На лекар ще ходя на 24.09. (понеделник) чак тогава има свободен час, а до тогава имам чувството че ще се побъркам. А иначе ме боли корема, но слабо като по време на цикъл, а и постоянно ми се спи. Та дали е възможно тестовете да са грешни. Знам че и вие няма от къде да знаете, но ако някой е бил в моето положение, моля да сподели. Благодаря ви  Hug

При други обстоятелства бих казала, че е абсолютно невъзможно тестовете да грешат, особено три! (като знам на какъв принцип са и какво изследват). Но аз след два отрицателни теста в рамките на същото закъснение, направих трети - положителен  Rolling Eyes Rolling Eyes и вече направо ми се променят възгледите за света... Laughing

# 121
.. Това за килограмите ми го каза аптекарката, че с по бавни темпове нараствал...

ЧХГ (хормонът, който се отделя при бременност) нараства в зависимост от развитието на плода и не мисля, че има общо с килограмите на майката.
Ако си имала някаква много късна овулация, може тестовете да са отрицателни. Ако не ти дойде, направи нов след няколко дни, или както са те посъветвали - кръвен. Успех!

# 122
  • София
Един кръвен тест ще е готов (ако го направиш сутринта), то ще е готов на обяд, той ще реши проблема категорично Simple Smile

# 123
Здравейте!  Hug

Взех си резултатите от изследванията - кръв, урина, цитонамазка и вагинален секрет,
НО не мога да се ориентирам къде са резултатите от цитонамазката,
никъде не пише PAP I/ PAP II/ PAP III/ PAP IV/ PAP V.....
Какво точно трябва да пише?

P.S. В лабораторията ми казаха, че всички резултати са готови, но имам усещането, че от цитонамазката не са ми ги дали.  Rolling Eyes

# 124
Аз имам следният проблем:Бях в болница със скъсена шийка и положението е овладяно,но ни забраняват да правим секс и ние съответно не правим.Лошото е,че имам еротични сънища и вследствие на тях получавам контракция / една единствена е /,но вече ми се случва трети път.Незнам какво да правя ,а да разговарям с лекаря първо ,че ми е неудобно ,второ че незнам как точноо ще ми помогне.В седми месец съм .Дайте някакъв съвет.

# 125
fiibi,често се случва.Трудно е да се овладеят сънищата и неволните контракции ,в следствие на тях.Моят съвет е ,когато ти се случи ,опитай се да стоиш неподвижна в продължение на 20-30 минути ,след като получиш контракции.Обикновено са болезнени и дори да си в полусънено състояние ,се събуждаш от тях.Повече лежане и някакви лекарства за задържане ,ако са ти предписали ,няма друго решение на проблема.И се опитай да не мислиш на еротична вълна. Peace

# 126
И аз имам много въпроси. Но сега мисля за изследванията, които предстоят. Знам, че не са задължителни, но искам да ги направя. Става въпрос за БХС и ФМ. На мен вече два доктора ми казаха, че е добре да си направя БХС към 12-13 г.с. Знам, че в този период се прави и ранната ФМ, но когато ги попитах дали е добре да направя и нея те казаха , че тя се прави към 20 г.с. , по-рано не. А аз знам, че ранната е 12-14 г.с. и въпреки това и двамата отричат , че такава се прави в тези седмици. Какво да правя- само БХС ли да си направя тогава и за това изследване трябва ли пак да го направи някои специалист по това изследване ( както е при ФМ) или няма значение. Аз не съм, от София, а за там съм чувала, че е добре да се правят тези изследвания, специалистите са няколко,които наистина са такива в тази област. И за БХС ли трябва да търся такива специалисти или за него няма значение? Много въпроси станаха, дано не съм досадила.

# 127
БХС се прави само в Майчин дом ,моята АГ не ми е казвала да правя ранния БХС ,прати ме само на втория - в 15-16 г.с.Това е само статистическо изследване и ако лекарят ти няма някакви сериозни съображения да ги правиш и двата ,по-добре си направи само втория. ФМ се прави между 19 и 23 г.с. обикновено.При рисковите бременностти може и до 4 ФМ да се направят ,но няма смисъл.Най-добре е да се прави в 20 г.с. ,когато сърцето се вижда достатъчно ясно.
П.С.Ако ти вземат кръв в друга лаборатория за БХС ,то ще я пратят в Майчин дом и оттам ще ти пратят изследването ,а това доста го оскъпява.Аз го правих преди 1-2 седмици на място и ми взеха 30 лева.Иначе може да стигне до 90 ,поне така съм чувала.Резултатите ги има в нета.Успех! Peace

# 128
Благодаря!   bouquet На мен ще ми излезне същата сума ако дам кръв в някоя лаборатория и я пратят към Майчин дом, както ако пътувам до Сф. Значи не е проблем да дам кръв в коя и да е лаборатория. А нали към това изследване трябва и снимка на плода и дали ще успеят да видят резултатите до 24 часа ( т.е правя снимката и отивам да дам кръв и дали ще може да се обработят резултатите до 24 часа, нали такъв е срока? )
А за ранната фетална знам, че се прави, за да се види нухалната гънка  Rolling Eyes

# 129
Мами, направо съм озадачена. Купих хавлия за бебка. В единия ъгъл е подгъната- като качулчица. Знаете как изглеждат. Отгоре има някаква апликация на някакво човече. Под него обаче (в подплатата) усещах, че има нещо в найлон. Накрая ми писна, резнах единия край и го извадих- и какво мислите- малко найлоново пакетче, вътре запечатани 2 малки парченца дунапрен и между тях- тръбичка, която излиза извън пакетчето. Някаква свирка е. Свири като я надуеш, но не и като я натиснеш- а ако беше останала вътре в хавлията, можеш само да я натиснеш. Луда работа. Това, което ме изуми беше, че въпросното пакетче беше запечатано с .............2 телбода!!!!!!! Ужас, и това- до главичката на бебето. Някой виждал ли е подобно нещо и за какво служи. Хавлийката е купена от бебешки специализиран магазин! 

# 130
Да ,ултразвукът се прави не по-късно от предния ден на БХС или на място в МД.Аз го правих при АГ-то сутринта и след  часа ходихме с мъжа ми в МД. Peace
Относно пижамките ,струва ми се безотговорно да слагат телбот в тях..все пак това е бебе...Защо не попиташ в самия магазин ? Thinking

# 131
Delight31, имам 2 такива хавлии, със свирки в качулките- писукат като се натиснат. Не ми е хрумвало да ги отварям, но и не съм ги ползвала да свиркат. Така и не си представям как ще натискам бебето по главата, за да се чува някакъв звук  newsm78  Иначе ги купих от интернет магазин.

Аз да питам ходилите за БХС в МД - до колко часа взимат кръв за изследването и има ли изисквания относно храна и наапитки преди него?

# 132
Аз да питам ходилите за БХС в МД - до колко часа взимат кръв за изследването и има ли изисквания относно храна и наапитки преди него?

Здравей!
На мен ми предстои да си направя БХС, но се информирах и ще споделя:
- не е необходимо кръвната проба да се взема на гладно!  Peace
- няма определен час до който трябва да се вземе кръв - поне аз не съм чувала такова нещо. Там където правят БХС си имат работно време - просто трябва да се вмъкнеш в него.

# 133
Супер, мерси!  Simple Smile

# 134
Изисквания относно храната и часа няма ,но лабораторията работи от 9 до 15 часа ,така че съобразете се. CrazyОтивате на втория етаж ,там попълвате бланка и влизате при администраторката.Тя ви попълва документите и с тях отивате на касата на първия етаж.Плащате и се качвате пак горе , в 200 и някоя си стая.Взимат кръв бързичко ,внимателни са и резултатите излизат след 3-4 дни.Има опция да се получават лично ,като имате право на безплатна консултация относно рисковете,по пощата или в нета ,но при всички положения ги качват в нета (само се търси по име ,а не по дадената ви парола).Общо взето не е кой знае колко тромава и досадна процедура ,макар че има доста хора. Peace

Общи условия

Активация на акаунт