Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 397
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Вкъщи имам само второто и се чудя дали мога да го приема.   bouquet
Гади ти се от бременността или си болна?
По-добре прескочи до някоя аптека, отколкото да рискуваш. На мен ми бяха изписали Деган при един вирус и съм сигурна, че може да го пиеш, но не прекалено дълго и не в големи дози.

# 601
  • в огледалото на живота
Ако позивите за гадене са предимно сутрин и са в следствие от бременността по-добре хапвай нещо:бисквита,солети,плод.
Попитай личния лекар какво може да пиеш  в твоя случай.
При някои бременни жени са силно проявени тези симтоми и се изписват облекчаващи лекарства.

# 602
  • София
Обувките на висок ток не би трябвало да предизвикват никакви проблеми по време на бременност. Т.е. няма начин да предизвикат контракции.
Стига да са ви удобни.
Аз лично не можех да си нося обувките, защото краката страшно ми се разшириха и не си влизах в ботушите  Embarassed Иначе тока им беше стандартен. Докато можех да нося обувки с ток... имах едни на висока платформа + ток около 12см.

# 603
Здравейте!Имам едно питане,моля ако можете да ми помогнете.На 20.01.13 започва 45-дневния ми болничен.Реших да изляза от 02.01.13 в болничен,за да могат да сложат друг човек на моето място.Въпросът ми е,мога ли да изляза в болничен за 18 дни,така,че да се върже с този 45-дневния,или болничните са само 3,5,7,10,14 и 30 дневни?Досега никога не съм ползвала болничен и въобще не съм наясно.Дано съм успяла да обясня добре Wink

# 604
  • на последния етаж
malenagalena, най-добре питай в тази тема.

# 605
можеш  да си вземеш Simple Smile спокойно,отдай се на по4ивка време ти е  Blush

# 606
Аз бях в болничен през цялата бременност. Последния не се застъпи с 45 дневния и док просто промени датата на термина. Не знам редно или нередно е било, но явно е вариант и това. Така, че винаги има вариант.

# 607
Здравейте!Имам едно питане,моля ако можете да ми помогнете.На 20.01.13 започва 45-дневния ми болничен.Реших да изляза от 02.01.13 в болничен,за да могат да сложат друг човек на моето място.Въпросът ми е,мога ли да изляза в болничен за 18 дни,така,че да се върже с този 45-дневния,или болничните са само 3,5,7,10,14 и 30 дневни?Досега никога не съм ползвала болничен и въобще не съм наясно.Дано съм успяла да обясня добре Wink
Можеш, просто ще е по Общо заболяване, а не за бременност и раждане  Peace

# 608
Здравейте,момичета!Имам следното питане:На 11.11.2012 ми беше последната менструация,на 23.11 вечерта правихме опит за бебе(без да съм си следяла ову.-то,лентички,БТ и т.н,а имам и нередовен цикъл),на 12.12.2012 направих тест EFP.Днес,7 дни след теста и в 5г.с не видяха плоден сак на ултразвук и на коремен ме гледаха.Направих си и кръвен тест днес,резултатът е 6906.00mlU/ml,после отидох при друг гинеколог с по-хубава апаратура и той не видя плоден сак.Преди 7 години имах извънматочна бременност,сега ми казаха че пак може да е така.Искат да вляза в болница под наблюдение,а идват и празници,не знам какво да правя?Да изчакам ли да ме видят пак др.седмица или да вляза в болница.Моля ви помогнете.Благодаря!

# 609
Болничния не е проблем на мен ми пуснаха сега девет календарни дни от гинеколога и то с комисия защото нямам право на еднолични.

# 610
cveti, ЧХГ-то за 5 та г.с. си е съвсем добре. Според мен поискай и 3-то мнение. Спомням си, че мен ме гледаха с вагинален в началото, да не би за това да не се вижда още...Ако влезеш в болница, за колко време ще е? Ти лично ако си там, по-спокойна ли ще си? Стискам палци тестът от тази вълшебна дата да се превърне в сладко бебче и да няма никакви усложнения! Praynig

# 611
Благодаря за отговора.Гледаха ме и с вагинален и коремен.Аз не бих се чувствала по-спокойна в болницата,просто ми се иска да имам ясен отговор дали съм извънматочна или всичко е наред и още не се вижда плоден сак.В събота ще си пусна пак ЧХГ.Иначе под наблюдение ме искат поне за 3-4 дни.

# 612
  • В сърцето на любимия човек
Цвети - изчакай резултата от кръвния, знаеш - ако се удвоява правилно - може да бъдеш по-спокойна. Дано всичко е наред  Praynig

# 613
Здравейте!  Hug

Каква е потребителската такса в лаборатория "РАМУС"?

# 614
  • София
Здравейте!  Hug

Каква е потребителската такса в лаборатория "РАМУС"?
Мисля, че си беше нормалната такса, колкото е по касата. Т.е. трябва да е 2,70.

Общи условия

Активация на акаунт