Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 668
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми се иска да е нещо от аптека. Би трябвало да е написано от какъв вид риба се прави...за да има смисъл да си правя труда.

# 571
Ели, питай и вносителя за БГ, ако искаш. Важен е видът риба, но също и откъде е уловена рибата, дали маслото е молекулярно дестилирано, съдържанието на Омега 3 и т.н.

# 572
 Sad Да почива в  мир детенцето! Sad Съболезнования на семейството !

Нашия гърлен секрет излезе и  се оказа че имаме бактерияЕшерихия коли в гърлото???!!!! Shocked Чувалили сте подобно нещо ? Това е чревна бактерия и януари я имахме в урината  От лаболаторията казаха,  че ще пие АБ. Педи каза, че това било от нисък имунитет и от антибиотика още повече ще падне, а антибиограмата дава резистенност към всички  антибиотици, подходящи за деца  Shocked А тези към които била чуствителна бактерията били за  по- големи деца и възрастни..и педи каза, защо изобщо са ги тествали тях.. Shocked Странна, много странна работа.Та изписа Биозин за имунитета и Лимфомиозот, понеже сливиците му били уголемени.Гърлото ни  било още леко червено, но нямало проблем, можело да ходи на ясла.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 20:11 от Lightning

# 573
Случвало ли ви се е детето да е здраво , а да киха със зелени сополи newsm78 малката бях я спряла в петък , защото си мислех , е се разболява , но за късмет не успя.сега обаче кихна и едни сополи зелени...не е болна видимо , само дето прикашля от време на време явно , защото се стича сопола навътре.не ми се иска да пие АБ заради това сега , пак ще се срине целия имунитет Tired

# 574
  • на последния етаж
Случвало ли ви се е детето да е здраво , а да киха със зелени сополи newsm78 малката бях я спряла в петък , защото си мислех , е се разболява , но за късмет не успя.сега обаче кихна и едни сополи зелени...не е болна видимо , само дето прикашля от време на време явно , защото се стича сопола навътре.не ми се иска да пие АБ заради това сега , пак ще се срине целия имунитет Tired
Дъщеря ми е почти непрекъснато така (само след 3-4 дни без сополи в детската ги завъжда). Сменяме капки, спирам я от детска и само след няколко дни е същото. Педиатърът в петък изписа Мукоплант с ехинацея на Др. Тайс и Низита унгвент. И тази седмица отново ще бъде вкъщи.  Tired

# 575

Изчиствай му нослето с Назик така ще се изчисти  и не му мисли... може да е останал секрет в синусите от предишно заболяване  Peace

Ако не хърка нощно време, ако не и е запушен носа няма кашлица не е необходимо да се притесняваш  Peace Simple Smile

# 576
не хърка докато спи , е на моменти съм я усещала , но като се завърти и спира , тя спи на възглавница и явно от позата понякога прихърква , но това я рядко.това с ходенето на ясла е много свързано със сополите.утре няма да я пускам на ясла , ако има и утре сополи ще отидем на лекар(за два дни отсъствие не се иска бележка нали , че и петък не е ходила и утре също)

# 577
  • София
Честно казано не знаех, че здравите деца кихат със зелени сополи...Колко видимо болна трябва да е, за да "водиш" болна? Да е с температура, да направи отит? Ако не капеш верните аб капки, рано или късно ще се стигне до аб през устата, защото тия зелени секрети едва ли ще изчезнат от самосебе си....всъщност може и да изчезнат след 3 4  седмици....Хубавото е, че изхвърля секретите, но кой знае още колко секрети има там някъде отзад....трябва да се лекуват...
Понеже  имам синузит, не изхърлям секрети непрекъснато от предишни заболявани, ако съм го излекувала навреме... Peace и не подкашлям....

# 578
  • на последния етаж
Да ви попитам какво мислите за ваксината Синфлорикс? Дъщеря ми не е ваксинирана, а за децата, родени след 01.01.2010 е задължителна. Според нашия педиатър е добре да я сложим.

# 579
# 580
Нашия гърлен секрет излезе и  се оказа че имаме бактерияЕшерихия коли в гърлото???!!!! Shocked Чувалили сте подобно нещо ?

Да, ние сме имали. И аз бях много учудена. беше на година и половина, когато я изолираха. Пихме антибиотик, Лимфомиозот също.

Ние също сме с кашлица от сряда. Това ни е първата кашлица и аз не мога никак да разбера какъв е вида на кашлицата, според лекарката суха, ларингитна и с възпаление на трахеята. Предписаха ни антибиотик, За съжаление бяхме в провинцията и не успяхме да ни ни прегледа нашия си лекар в София.
Сиропа е Проспан. Още си кашля обаче  Tired

# 581
  • Бургас
Да ви попитам какво мислите за ваксината Синфлорикс? Дъщеря ми не е ваксинирана, а за децата, родени след 01.01.2010 е задължителна. Според нашия педиатър е добре да я сложим.
Aз съм за,ние също я бихме въпреки,че не беше задължителна.

# 582

Не са ли вече големи децата за нея?

# 583
  • Бургас

Ние я бихме когато си трябваше  Peace Иначе нямам си идея каква е възрастовата граница ,в листовката би трябвало да пише.

# 584

Ние я бихме когато си трябваше  Peace Иначе нямам си идея каква е възрастовата граница ,в листовката би трябвало да пише.
Синфлорикса беше  като Пентаксима  биеше се по едно и също време.

Аз обаче днес направо изтръпнах като мернах на малкия температурата 37,2  Shocked Нямаме за никнене зъби, видимо не изглежда да е болен  newsm78 и съм малко в чуденка от какво може да е това...
Ще изчакам до утре и с бодра песен ако продължава по този начин към кабинета на ЛЛ ...
С тези влизанки в болницата с фибрилния гърч вече най много ме е страх от такива странни температури  Peace

Общи условия

Активация на акаунт